X
Tap here to go to the mobile version of the site.

Support Forum

Uninstall current Firefox from W10 Desktop PC

Posted

There are several posts on this site regarding uninstalling Firefox. I am running current Firefox on current W10 64bit 1903 desktop PC using Ethernet with Spectrum as my ISP. I am having a couple of problems in Firefox that are not happening in current Chrome. 1. Page-not-found 2-8 times a day that resolve every time by simply clicking the "retry" (or something close to that) button. I reset my router to "factory" and installed most current router firmware but that did not help. Netgear Support has been unable to help. 2. In current LastPass addon, I have to re-login to LastPass every time I start Firefox - did not used to do that (a year ago), and in Chrome or Edge that does not happen. I have re-installed the LastPass add-on. I have upgraded Firefox many times and have cleared history/cache many times. So now I want to COMPLETELY remove Firefox, reboot, and then install Firefox from scratch. Can someone please point me to the web page that tells me how to properly remove all of Firefox so that I can re-download/install it from the beginning? I do not care about retaining my Firefox settings or other from my current Firefox install.

There are several posts on this site regarding uninstalling Firefox. I am running current Firefox on current W10 64bit 1903 desktop PC using Ethernet with Spectrum as my ISP. I am having a couple of problems in Firefox that are not happening in current Chrome. 1. Page-not-found 2-8 times a day that resolve every time by simply clicking the "retry" (or something close to that) button. I reset my router to "factory" and installed most current router firmware but that did not help. Netgear Support has been unable to help. 2. In current LastPass addon, I have to re-login to LastPass every time I start Firefox - did not used to do that (a year ago), and in Chrome or Edge that does not happen. I have re-installed the LastPass add-on. I have upgraded Firefox many times and have cleared history/cache many times. So now I want to COMPLETELY remove Firefox, reboot, and then install Firefox from scratch. Can someone please point me to the web page that tells me how to properly remove all of Firefox so that I can re-download/install it from the beginning? I do not care about retaining my Firefox settings or other from my current Firefox install.

Chosen solution

cwr64 said

12/2 - 6PM CST - Still no hits on "Server not Found" using DoH. I wonder why using DoH SEEMS to fix the problem.

DNS over HTTPS bypasses the Windows DNS resolution mechanism; that is only used if the server is not found on the real internet (for example, http://SomeLocalDevice/). So with DoH, anything that might be hooking into Windows (or wherever Windows was sending the requests) to filter or inspect your DNS queries is now blissfully unaware of them.

Read this answer in context 1
Quote

Additional System Details

Installed Plug-ins

  • Shockwave Flash 32.0 r0

Lastpass Privacy Badger HTTPS Everywhere UBO Don't F... with Paste

Application

  • Firefox 70.0.1
  • User Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:70.0) Gecko/20100101 Firefox/70.0
  • Support URL: https://support.mozilla.org/1/firefox/70.0.1/WINNT/en-US/

Extensions

  • Amazon.com 1.1 (amazondotcom@search.mozilla.org)
  • Bing 1.0 (bing@search.mozilla.org)
  • Don't Fuck With Paste 2.3.1 (DontFuckWithPaste@raim.ist)
  • DuckDuckGo 1.0 (ddg@search.mozilla.org)
  • eBay 1.0 (ebay@search.mozilla.org)
  • Google 1.0 (google@search.mozilla.org)
  • HTTPS Everywhere 2019.6.27 (https-everywhere@eff.org)
  • LastPass: Free Password Manager 4.36.0.1 (support@lastpass.com)
  • Privacy Badger 2019.10.28 (jid1-MnnxcxisBPnSXQ@jetpack)
  • Twitter 1.0 (twitter@search.mozilla.org)
  • uBlock Origin 1.23.0 (uBlock0@raymondhill.net)
  • Wikipedia (en) 1.0 (wikipedia@search.mozilla.org)

Javascript

  • incrementalGCEnabled: True

Graphics

  • adapterDescription: Intel(R) HD Graphics 4600
  • adapterDescription2:
  • adapterDeviceID: 0x0412
  • adapterDeviceID2:
  • adapterDrivers: igdumdim64 igd10iumd64 igd10iumd64 igd12umd64 igdumdim32 igd10iumd32 igd10iumd32 igd12umd32
  • adapterDrivers2:
  • adapterRAM: Unknown
  • adapterRAM2:
  • adapterSubsysID: 06221028
  • adapterSubsysID2:
  • adapterVendorID: 0x8086
  • adapterVendorID2:
  • clearTypeParameters: Gamma: 1.8 Pixel Structure: RGB ClearType Level: 100 Enhanced Contrast: 50
  • contentUsesTiling: False
  • crashGuards: []
  • direct2DEnabled: True
  • directWriteEnabled: True
  • directWriteVersion: 10.0.18362.356
  • driverDate: 9-29-2016
  • driverDate2:
  • driverVendor:
  • driverVendor2:
  • driverVersion: 20.19.15.4531
  • driverVersion2:
  • featureLog: {u'fallbacks': [], u'features': [{u'status': u'available', u'description': u'Compositing', u'log': [{u'status': u'available', u'type': u'default'}], u'name': u'HW_COMPOSITING'}, {u'status': u'available', u'description': u'Direct3D11 Compositing', u'log': [{u'status': u'available', u'type': u'default'}], u'name': u'D3D11_COMPOSITING'}, {u'status': u'available', u'description': u'Direct2D', u'log': [{u'status': u'available', u'type': u'default'}], u'name': u'DIRECT2D'}, {u'status': u'available', u'description': u'Direct3D11 hardware ANGLE', u'log': [{u'status': u'available', u'type': u'default'}], u'name': u'D3D11_HW_ANGLE'}, {u'status': u'available', u'description': u'GPU Process', u'log': [{u'status': u'available', u'type': u'default'}], u'name': u'GPU_PROCESS'}, {u'status': u'opt-in', u'description': u'WebRender', u'log': [{u'status': u'opt-in', u'message': u'WebRender is an opt-in feature', u'type': u'default'}], u'name': u'WEBRENDER'}, {u'status': u'blacklisted', u'description': u'WebRender qualified', u'log': [{u'status': u'available', u'type': u'default'}, {u'status': u'blacklisted', u'message': u'No qualified hardware', u'type': u'env'}], u'name': u'WEBRENDER_QUALIFIED'}, {u'status': u'available', u'description': u'Off Main Thread Painting', u'log': [{u'status': u'available', u'type': u'default'}], u'name': u'OMTP'}, {u'status': u'available', u'description': u'Advanced Layers', u'log': [{u'status': u'available', u'type': u'default'}], u'name': u'ADVANCED_LAYERS'}]}
  • info: {u'AzureContentBackend (UI Process)': u'skia', u'CMSOutputProfile': u'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', u'AzureCanvasBackend (UI Process)': u'skia', u'ApzWheelInput': 1, u'ApzDragInput': 1, u'ApzKeyboardInput': 1, u'AzureFallbackCanvasBackend (UI Process)': u'none', u'ApzAutoscrollInput': 1, u'AzureCanvasBackend': u'direct2d 1.1', u'AzureContentBackend': u'direct2d 1.1'}
  • isGPU2Active: False
  • numAcceleratedWindows: 1
  • numTotalWindows: 1
  • offMainThreadPaintEnabled: True
  • offMainThreadPaintWorkerCount: 3
  • targetFrameRate: 60
  • usesTiling: False
  • webgl1DriverExtensions: GL_ANGLE_client_arrays GL_ANGLE_depth_texture GL_ANGLE_explicit_context GL_ANGLE_explicit_context_gles1 GL_ANGLE_framebuffer_blit GL_ANGLE_framebuffer_multisample GL_ANGLE_instanced_arrays GL_ANGLE_lossy_etc_decode GL_ANGLE_memory_size GL_ANGLE_multi_draw GL_ANGLE_multiview_multisample GL_ANGLE_pack_reverse_row_order GL_ANGLE_program_cache_control GL_ANGLE_provoking_vertex GL_ANGLE_request_extension GL_ANGLE_robust_client_memory GL_ANGLE_texture_compression_dxt3 GL_ANGLE_texture_compression_dxt5 GL_ANGLE_texture_usage GL_ANGLE_translated_shader_source GL_CHROMIUM_bind_generates_resource GL_CHROMIUM_bind_uniform_location GL_CHROMIUM_color_buffer_float_rgb GL_CHROMIUM_color_buffer_float_rgba GL_CHROMIUM_copy_compressed_texture GL_CHROMIUM_copy_texture GL_CHROMIUM_sync_query GL_EXT_blend_func_extended GL_EXT_blend_minmax GL_EXT_color_buffer_half_float GL_EXT_debug_marker GL_EXT_discard_framebuffer GL_EXT_disjoint_timer_query GL_EXT_draw_buffers GL_EXT_float_blend GL_EXT_frag_depth GL_EXT_instanced_arrays GL_EXT_map_buffer_range GL_EXT_occlusion_query_boolean GL_EXT_read_format_bgra GL_EXT_robustness GL_EXT_sRGB GL_EXT_shader_texture_lod GL_EXT_texture_compression_bptc GL_EXT_texture_compression_dxt1 GL_EXT_texture_compression_s3tc_srgb GL_EXT_texture_filter_anisotropic GL_EXT_texture_format_BGRA8888 GL_EXT_texture_rg GL_EXT_texture_storage GL_EXT_unpack_subimage GL_KHR_debug GL_KHR_parallel_shader_compile GL_KHR_robust_buffer_access_behavior GL_NV_EGL_stream_consumer_external GL_NV_fence GL_NV_pack_subimage GL_NV_pixel_buffer_object GL_OES_EGL_image GL_OES_EGL_image_external GL_OES_compressed_ETC1_RGB8_texture GL_OES_depth32 GL_OES_element_index_uint GL_OES_get_program_binary GL_OES_mapbuffer GL_OES_packed_depth_stencil GL_OES_rgb8_rgba8 GL_OES_standard_derivatives GL_OES_surfaceless_context GL_OES_texture_border_clamp GL_OES_texture_float GL_OES_texture_float_linear GL_OES_texture_half_float GL_OES_texture_half_float_linear GL_OES_texture_npot GL_OES_vertex_array_object OES_compressed_EAC_R11_signed_texture OES_compressed_EAC_R11_unsigned_texture OES_compressed_EAC_RG11_signed_texture OES_compressed_EAC_RG11_unsigned_texture OES_compressed_ETC2_RGB8_texture OES_compressed_ETC2_RGBA8_texture OES_compressed_ETC2_punchthroughA_RGBA8_texture OES_compressed_ETC2_punchthroughA_sRGB8_alpha_texture OES_compressed_ETC2_sRGB8_alpha8_texture OES_compressed_ETC2_sRGB8_texture
  • webgl1Extensions: ANGLE_instanced_arrays EXT_blend_minmax EXT_color_buffer_half_float EXT_disjoint_timer_query EXT_float_blend EXT_frag_depth EXT_shader_texture_lod EXT_sRGB EXT_texture_compression_bptc EXT_texture_filter_anisotropic OES_element_index_uint OES_standard_derivatives OES_texture_float OES_texture_float_linear OES_texture_half_float OES_texture_half_float_linear OES_vertex_array_object WEBGL_color_buffer_float WEBGL_compressed_texture_s3tc WEBGL_compressed_texture_s3tc_srgb WEBGL_debug_renderer_info WEBGL_debug_shaders WEBGL_depth_texture WEBGL_draw_buffers WEBGL_lose_context
  • webgl1Renderer: Google Inc. -- ANGLE (Intel(R) HD Graphics 4600 Direct3D11 vs_5_0 ps_5_0)
  • webgl1Version: OpenGL ES 2.0 (ANGLE 2.1.0.21dccd386996)
  • webgl1WSIInfo: EGL_VENDOR: Google Inc. (adapter LUID: 000000000000c078) EGL_VERSION: 1.4 (ANGLE 2.1.0.21dccd386996) EGL_EXTENSIONS: EGL_EXT_create_context_robustness EGL_ANGLE_d3d_share_handle_client_buffer EGL_ANGLE_d3d_texture_client_buffer EGL_ANGLE_surface_d3d_texture_2d_share_handle EGL_ANGLE_query_surface_pointer EGL_ANGLE_window_fixed_size EGL_ANGLE_keyed_mutex EGL_ANGLE_surface_orientation EGL_ANGLE_direct_composition EGL_NV_post_sub_buffer EGL_KHR_create_context EGL_EXT_device_query EGL_KHR_image EGL_KHR_image_base EGL_KHR_gl_texture_2D_image EGL_KHR_gl_texture_cubemap_image EGL_KHR_gl_renderbuffer_image EGL_KHR_get_all_proc_addresses EGL_KHR_stream EGL_KHR_stream_consumer_gltexture EGL_NV_stream_consumer_gltexture_yuv EGL_ANGLE_flexible_surface_compatibility EGL_ANGLE_stream_producer_d3d_texture EGL_ANGLE_create_context_webgl_compatibility EGL_CHROMIUM_create_context_bind_generates_resource EGL_CHROMIUM_sync_control EGL_EXT_pixel_format_float EGL_KHR_surfaceless_context EGL_ANGLE_display_texture_share_group EGL_ANGLE_create_context_client_arrays EGL_ANGLE_program_cache_control EGL_ANGLE_robust_resource_initialization EGL_ANGLE_create_context_extensions_enabled EGL_ANDROID_blob_cache EGL_ANDROID_recordable EGL_EXTENSIONS(nullptr): EGL_EXT_client_extensions EGL_EXT_platform_base EGL_EXT_platform_device EGL_ANGLE_platform_angle EGL_ANGLE_platform_angle_d3d EGL_ANGLE_device_creation EGL_ANGLE_device_creation_d3d11 EGL_ANGLE_experimental_present_path EGL_KHR_client_get_all_proc_addresses EGL_KHR_debug EGL_ANGLE_explicit_context
  • webgl2DriverExtensions: GL_ANGLE_client_arrays GL_ANGLE_copy_texture_3d GL_ANGLE_depth_texture GL_ANGLE_explicit_context GL_ANGLE_explicit_context_gles1 GL_ANGLE_framebuffer_blit GL_ANGLE_framebuffer_multisample GL_ANGLE_instanced_arrays GL_ANGLE_lossy_etc_decode GL_ANGLE_memory_size GL_ANGLE_multi_draw GL_ANGLE_multiview_multisample GL_ANGLE_pack_reverse_row_order GL_ANGLE_program_cache_control GL_ANGLE_provoking_vertex GL_ANGLE_request_extension GL_ANGLE_robust_client_memory GL_ANGLE_texture_compression_dxt3 GL_ANGLE_texture_compression_dxt5 GL_ANGLE_texture_multisample GL_ANGLE_texture_usage GL_ANGLE_translated_shader_source GL_CHROMIUM_bind_generates_resource GL_CHROMIUM_bind_uniform_location GL_CHROMIUM_color_buffer_float_rgb GL_CHROMIUM_color_buffer_float_rgba GL_CHROMIUM_copy_compressed_texture GL_CHROMIUM_copy_texture GL_CHROMIUM_sync_query GL_EXT_blend_func_extended GL_EXT_blend_minmax GL_EXT_color_buffer_float GL_EXT_color_buffer_half_float GL_EXT_debug_marker GL_EXT_discard_framebuffer GL_EXT_disjoint_timer_query GL_EXT_draw_buffers GL_EXT_float_blend GL_EXT_frag_depth GL_EXT_instanced_arrays GL_EXT_map_buffer_range GL_EXT_occlusion_query_boolean GL_EXT_read_format_bgra GL_EXT_robustness GL_EXT_sRGB GL_EXT_shader_texture_lod GL_EXT_texture_compression_bptc GL_EXT_texture_compression_dxt1 GL_EXT_texture_compression_s3tc_srgb GL_EXT_texture_filter_anisotropic GL_EXT_texture_format_BGRA8888 GL_EXT_texture_norm16 GL_EXT_texture_rg GL_EXT_texture_storage GL_EXT_unpack_subimage GL_KHR_debug GL_KHR_parallel_shader_compile GL_KHR_robust_buffer_access_behavior GL_NV_EGL_stream_consumer_external GL_NV_fence GL_NV_pack_subimage GL_NV_pixel_buffer_object GL_OES_EGL_image GL_OES_EGL_image_external GL_OES_EGL_image_external_essl3 GL_OES_compressed_ETC1_RGB8_texture GL_OES_depth32 GL_OES_element_index_uint GL_OES_get_program_binary GL_OES_mapbuffer GL_OES_packed_depth_stencil GL_OES_rgb8_rgba8 GL_OES_standard_derivatives GL_OES_surfaceless_context GL_OES_texture_border_clamp GL_OES_texture_float GL_OES_texture_float_linear GL_OES_texture_half_float GL_OES_texture_half_float_linear GL_OES_texture_npot GL_OES_vertex_array_object GL_OVR_multiview2 OES_compressed_EAC_R11_signed_texture OES_compressed_EAC_R11_unsigned_texture OES_compressed_EAC_RG11_signed_texture OES_compressed_EAC_RG11_unsigned_texture OES_compressed_ETC2_RGB8_texture OES_compressed_ETC2_RGBA8_texture OES_compressed_ETC2_punchthroughA_RGBA8_texture OES_compressed_ETC2_punchthroughA_sRGB8_alpha_texture OES_compressed_ETC2_sRGB8_alpha8_texture OES_compressed_ETC2_sRGB8_texture
  • webgl2Extensions: EXT_color_buffer_float EXT_disjoint_timer_query EXT_float_blend EXT_texture_compression_bptc EXT_texture_filter_anisotropic OES_texture_float_linear WEBGL_compressed_texture_s3tc WEBGL_compressed_texture_s3tc_srgb WEBGL_debug_renderer_info WEBGL_debug_shaders WEBGL_lose_context
  • webgl2Renderer: Google Inc. -- ANGLE (Intel(R) HD Graphics 4600 Direct3D11 vs_5_0 ps_5_0)
  • webgl2Version: OpenGL ES 3.0 (ANGLE 2.1.0.21dccd386996)
  • webgl2WSIInfo: EGL_VENDOR: Google Inc. (adapter LUID: 000000000000c078) EGL_VERSION: 1.4 (ANGLE 2.1.0.21dccd386996) EGL_EXTENSIONS: EGL_EXT_create_context_robustness EGL_ANGLE_d3d_share_handle_client_buffer EGL_ANGLE_d3d_texture_client_buffer EGL_ANGLE_surface_d3d_texture_2d_share_handle EGL_ANGLE_query_surface_pointer EGL_ANGLE_window_fixed_size EGL_ANGLE_keyed_mutex EGL_ANGLE_surface_orientation EGL_ANGLE_direct_composition EGL_NV_post_sub_buffer EGL_KHR_create_context EGL_EXT_device_query EGL_KHR_image EGL_KHR_image_base EGL_KHR_gl_texture_2D_image EGL_KHR_gl_texture_cubemap_image EGL_KHR_gl_renderbuffer_image EGL_KHR_get_all_proc_addresses EGL_KHR_stream EGL_KHR_stream_consumer_gltexture EGL_NV_stream_consumer_gltexture_yuv EGL_ANGLE_flexible_surface_compatibility EGL_ANGLE_stream_producer_d3d_texture EGL_ANGLE_create_context_webgl_compatibility EGL_CHROMIUM_create_context_bind_generates_resource EGL_CHROMIUM_sync_control EGL_EXT_pixel_format_float EGL_KHR_surfaceless_context EGL_ANGLE_display_texture_share_group EGL_ANGLE_create_context_client_arrays EGL_ANGLE_program_cache_control EGL_ANGLE_robust_resource_initialization EGL_ANGLE_create_context_extensions_enabled EGL_ANDROID_blob_cache EGL_ANDROID_recordable EGL_EXTENSIONS(nullptr): EGL_EXT_client_extensions EGL_EXT_platform_base EGL_EXT_platform_device EGL_ANGLE_platform_angle EGL_ANGLE_platform_angle_d3d EGL_ANGLE_device_creation EGL_ANGLE_device_creation_d3d11 EGL_ANGLE_experimental_present_path EGL_KHR_client_get_all_proc_addresses EGL_KHR_debug EGL_ANGLE_explicit_context
  • windowLayerManagerRemote: True
  • windowLayerManagerType: Direct3D 11
  • windowUsingAdvancedLayers: True

Modified Preferences

Misc

  • User JS: No
  • Accessibility: No
jscher2000
  • Top 10 Contributor
8800 solutions 71984 answers

Helpful Reply

To save on time chasing files, could you first try this test if you haven't already:

New Profile Test

This takes about 3 minutes, plus the time to install LastPass and test some problem site(s).

Inside Firefox, type or paste about:profiles in the address bar and press Enter/Return to load it.

Click the "Create a New Profile" button, then click Next. Assign a name like Nov2019, ignore the option to relocate the profile folder, and click the Finish button.

After creating the profile, scroll down to it and click the Launch profile in new browser button.

Firefox should open a new window that looks like a brand new, uncustomized installation. (Your existing Firefox window(s) should not be affected.) Please ignore any tabs enticing you to connect to a Sync account or to activate extensions found on your system so we can get a clean test.

But do activate or install LastPass since that needs further investigation.

Do the problem site(s) work any better in the new profile?

When you are done with the experiment, you can close the extra window without affecting your regular Firefox profile. (Nov2019 will remain available for future testing.)

To save on time chasing files, could you first try this test if you haven't already: '''New Profile Test''' This takes about 3 minutes, plus the time to install LastPass and test some problem site(s). Inside Firefox, type or paste '''about:profiles''' in the address bar and press Enter/Return to load it. Click the "Create a New Profile" button, then click Next. Assign a name like Nov2019, ignore the option to relocate the profile folder, and click the Finish button. After creating the profile, scroll down to it and click the '''Launch profile in new browser''' button. Firefox should open a new window that looks like a brand new, uncustomized installation. (Your existing Firefox window(s) should not be affected.) Please ignore any tabs enticing you to connect to a Sync account or to activate extensions found on your system so we can get a clean test. But do activate or install LastPass since that needs further investigation. ''Do the problem site(s) work any better in the new profile?'' When you are done with the experiment, you can close the extra window without affecting your regular Firefox profile. (Nov2019 will remain available for future testing.)
Was this helpful to you? 1
Quote

Helpful Reply

First, I used the Firefox addons screen to remove the LastPass extension. Then I recycled Firefox. Then I did as instructed, I believe to come up on the new profile. I then added LastPass, Privacy Badger, UBO, HTTPS:Everywhere, Don't F... with Paste addons to the browser. Then I clicked on the gray LastPass icon and entered my email address and password to login - which changed the icon from gray to red (like it should). Then I updated my preferences like the Home Page, etc. Then I closed the browser. Then I started Firefox. Unfortunately, the LastPass icon (upper right corner of browser window) is gray rather than red - indicating that I'm no longer logged in to LastPass. In other words, the new profile did not fix my LastPass problem. I lose my LastPass login when I shutdown and then restart Firefox.

First, I used the Firefox addons screen to remove the LastPass extension. Then I recycled Firefox. Then I did as instructed, I believe to come up on the new profile. I then added LastPass, Privacy Badger, UBO, HTTPS:Everywhere, Don't F... with Paste addons to the browser. Then I clicked on the gray LastPass icon and entered my email address and password to login - which changed the icon from gray to red (like it should). Then I updated my preferences like the Home Page, etc. Then I closed the browser. Then I started Firefox. Unfortunately, the LastPass icon (upper right corner of browser window) is gray rather than red - indicating that I'm no longer logged in to LastPass. In other words, the new profile did not fix my LastPass problem. I lose my LastPass login when I shutdown and then restart Firefox.
Was this helpful to you? 1
Quote

Question owner

Do you think a complete uninstall/install of Firefox would help? If so, please reply with web link to the correct complete uninstall.

Do you think a complete uninstall/install of Firefox would help? If so, please reply with web link to the correct complete uninstall.
Was this helpful to you? 1
Quote

Question owner

Oh wait! I recycled Firefox again (2-3 ) times and it kept the LastPass icon RED (logged in). I THINK I have seen this before, months ago. But for the moment it is working. The 2nd problem I mentioned web ("page-not-found") is not fixed. Maybe complete Firefox uninstall might help with that? Send me url for full Firefox uninstall if you have that. Note that this problem seems to not exist when I'm running Chrome.

Oh wait! I recycled Firefox again (2-3 ) times and it kept the LastPass icon RED (logged in). I THINK I have seen this before, months ago. But for the moment it is working. The 2nd problem I mentioned web ("page-not-found") is not fixed. Maybe complete Firefox uninstall might help with that? Send me url for full Firefox uninstall if you have that. Note that this problem seems to not exist when I'm running Chrome.
Was this helpful to you? 1
Quote
Scribe 733 solutions 3484 answers

Hi, I would try running in Safe Mode - which will temporarily disable your extensions, to see if that fixes your 'page not found' issue: Hold down the Shift key when you start Firefox to start in Safe Mode. More - Troubleshoot Firefox issues using Safe Mode.

If it works in Safe Mode, restart Firefox, then disable any theme and your extensions - 3-bar menu > Add-ons > Themes/Extensions, and restart Firefox again; now if it's OK, re-enable them one by one until you find the culprit. You may need to restart Firefox each time after enabling some extensions for them to be activated.

If that fails to help, and you want to try removing Firefox, please see Uninstall Firefox from your computer.

You can reinstall from https://www.mozilla.org/en-US/firefox/all/#product-desktop-release

Edit: before doing any of the above, please check this: Type about:config into the address bar, press Enter, accept the warning, scroll down the alphabetical list to (if it's there) browser.tabs.remote.autostart and if it's there browser.tabs.remote.autostart.2 and make sure that 'Value' is set to True. If set to False, double click the entry to change to True, then restart Firefox. (I have seen this result in intermittent failure to connect - no idea why!)

Hi, I would try running in Safe Mode - which will temporarily disable your extensions, to see if that fixes your 'page not found' issue: Hold down the Shift key when you start Firefox to start in Safe Mode. More - [[Troubleshoot Firefox issues using Safe Mode]]. If it works in Safe Mode, restart Firefox, then disable any theme and your extensions - 3-bar menu > Add-ons > Themes/Extensions, and restart Firefox again; now if it's OK, re-enable them one by one until you find the culprit. '''You may need to restart Firefox each time after enabling some extensions for them to be activated.''' If that fails to help, and you want to try removing Firefox, please see [[Uninstall Firefox from your computer]]. You can reinstall from https://www.mozilla.org/en-US/firefox/all/#product-desktop-release Edit: before doing any of the above, please check this: Type '''about:config''' into the address bar, press Enter, accept the warning, scroll down the alphabetical list to (if it's there) '''browser.tabs.remote.autostart''' and if it's there '''browser.tabs.remote.autostart.2''' and make sure that 'Value' is set to True. If set to False, double click the entry to change to True, then restart Firefox. (I have seen this result in intermittent failure to connect - no idea why!)

Modified by Scribe

Was this helpful to you?
Quote

Question owner

Thanks for the info - I will try that. Unfortunately the "page-not-found" problem is somewhat sporadic - not something I can bring about on demand. Happens 2-5 times a day maybe - and unpredictably.

browser.tabs.remote.autostart - was already set to "true" browser.tabs.remote.autostart.2 - I do not have that

Safe mode - I do understand that will disable my extensions, but I do want to run the LastPass extension. As to the others, I guess I can live with the ads for a time (although I did install all extensions new under the new profile). I have never set any themes in Firefox.

For whatever reason the LastPass extension is keeping me logged in as it should under the new nov2019 profile - so that's good and thanks for that.

I assume that you want me to try safe mode because of the "page-not-found" problem, right?

Thanks for the info - I will try that. Unfortunately the "page-not-found" problem is somewhat sporadic - not something I can bring about on demand. Happens 2-5 times a day maybe - and unpredictably. browser.tabs.remote.autostart - was already set to "true" browser.tabs.remote.autostart.2 - I do not have that Safe mode - I do understand that will disable my extensions, but I do want to run the LastPass extension. As to the others, I guess I can live with the ads for a time (although I did install all extensions new under the new profile). I have never set any themes in Firefox. For whatever reason the LastPass extension is keeping me logged in as it should under the new nov2019 profile - so that's good and thanks for that. I assume that you want me to try safe mode because of the "page-not-found" problem, right?
Was this helpful to you? 1
Quote

Question owner

See previous comment. I wanted to enable LastPass extension but I see that in safe mode I cannot do that. What about not using safe mode but instead I disable all addons except LastPass? Not sufficient?

See previous comment. I wanted to enable LastPass extension but I see that in safe mode I cannot do that. What about not using safe mode but instead I disable all addons except LastPass? Not sufficient?
Was this helpful to you?
Quote
jscher2000
  • Top 10 Contributor
8800 solutions 71984 answers

cwr64 said

What about not using safe mode but instead I disable all addons except LastPass? Not sufficient?

This was the original idea of the new profile test, that the only installed extension would be LastPass.

You can disable individual extensions on the Add-ons page using their little ••• menu that appears when you hover over their title. Either:

  • Ctrl+Shift+a (Mac: Command+Shift+a)
  • "3-bar" menu button (or Tools menu) > Add-ons
  • type or paste about:addons in the address bar and press Enter/Return

In the left column of the Add-ons page, click Extensions.

On the right side, enabled extensions are listed first, then disabled extensions.

''cwr64 [[#answer-1265802|said]]'' <blockquote> What about not using safe mode but instead I disable all addons except LastPass? Not sufficient? </blockquote> This was the original idea of the new profile test, that the only installed extension would be LastPass. You can disable individual extensions on the Add-ons page using their little &bull;&bull;&bull; menu that appears when you hover over their title. Either: * Ctrl+Shift+a (Mac: Command+Shift+a) * "3-bar" menu button (or Tools menu) > Add-ons * type or paste '''about:addons''' in the address bar and press Enter/Return In the left column of the Add-ons page, click Extensions. On the right side, enabled extensions are listed first, then disabled extensions.
Was this helpful to you?
Quote

Question owner

Well, LastPass extension is doing fine so far under the new profile. All other extensions that I installed - Don't F... with Paste, UBO, Privacy Badger, and HTTPS Everywhere, are disabled. I have not set any themes. So I assume that I can continue running this way, (without safe mode), with all my extensions disabled except LastPass.. I hope this fixes the "page-not-found" problem but only time will tell. I do not recall ever having the page-not-found problem before replacing the Spectrum router with my own new 6700V3 Netgear router but with Netgear Support I have changed a couple of router settings, installed the most current router firmware, and set the router to "factory" and, of course, rebooted both the router and the Spectrum cablemodem. Those changes did not fix the problem. Problem occurs both on Ethernet and wi-fi, btw.

Well, LastPass extension is doing fine so far under the new profile. All other extensions that I installed - Don't F... with Paste, UBO, Privacy Badger, and HTTPS Everywhere, are disabled. I have not set any themes. So I assume that I can continue running this way, (without safe mode), with all my extensions disabled except LastPass.. I hope this fixes the "page-not-found" problem but only time will tell. I do not recall ever having the page-not-found problem before replacing the Spectrum router with my own new 6700V3 Netgear router but with Netgear Support I have changed a couple of router settings, installed the most current router firmware, and set the router to "factory" and, of course, rebooted both the router and the Spectrum cablemodem. Those changes did not fix the problem. Problem occurs both on Ethernet and wi-fi, btw.
Was this helpful to you?
Quote

Question owner

Update. No problems using LastPass with my new profile. As to page-not-found problem - no ocurrances of that again today as yet, so I am going to enable the HTTPS Everywhere and Don't F... with Paste extensions (in addition to the LastPass extension which has been happy for 2 days). MAYBE the new profile fixed BOTH problems.

If today is all good I will enable extension UBO tomorrow.

Update. No problems using LastPass with my new profile. As to page-not-found problem - no ocurrances of that again today as yet, so I am going to enable the HTTPS Everywhere and Don't F... with Paste extensions (in addition to the LastPass extension which has been happy for 2 days). MAYBE the new profile fixed BOTH problems. If today is all good I will enable extension UBO tomorrow.
Was this helpful to you?
Quote

Question owner

Update. No problems so far using new profile. I have now enabled extension UBO. Hopeful Only extension Privacy Badger has not yet been enabled.

Update. No problems so far using new profile. I have now enabled extension UBO. Hopeful Only extension Privacy Badger has not yet been enabled.
Was this helpful to you?
Quote

Question owner

Update. Got my first "page-not-found" since enabling UBO. Only 1 so far. Now I do not know whether UBO is causing the pnf problem or whether it was coincidence.

btw - the Firefox setting that Netgear Support had me change was to set network to "No Proxy".

Update 3PM CST 15 November P-N-F happened again. Disabled UBO and enabled Privacy Badger just now.

Update 5PM CST Netgear Support person "AJ" had me change router to use Google's DNS - 8.8.8.8 and 8.8.4.4 instead of automatic DNS

Update 21 November 8:10AM CST - more page-not-found happening when clicking on link to web pages in hotmail emails. Actually, the error page tab says "Server Not Found". Clicking to retry button always works.

Update. Got my first "page-not-found" since enabling UBO. Only 1 so far. Now I do not know whether UBO is causing the pnf problem or whether it was coincidence. btw - the Firefox setting that Netgear Support had me change was to set network to "No Proxy". Update 3PM CST 15 November P-N-F happened again. Disabled UBO and enabled Privacy Badger just now. Update 5PM CST Netgear Support person "AJ" had me change router to use Google's DNS - 8.8.8.8 and 8.8.4.4 instead of automatic DNS Update 21 November 8:10AM CST - more page-not-found happening when clicking on link to web pages in hotmail emails. Actually, the error page tab says "Server Not Found". Clicking to retry button always works.

Modified by cwr64

Was this helpful to you?
Quote

Question owner

See updates in previous post.

See updates in previous post.
Was this helpful to you?
Quote

Question owner

Unfortunately, no fix - even with add-ons disabled.

Unfortunately, no fix - even with add-ons disabled.
Was this helpful to you?
Quote
jscher2000
  • Top 10 Contributor
8800 solutions 71984 answers

Hi cwr64, the message "Server not found" suggests that the initial DNS lookup either failed or returned "no match" even though there is a match.

Do you know whether your requests are filtered by a DNS-based service such as OpenDNS or parental control software?

Or have you turned on the "DNS over HTTPS" feature? More info on that feature: Firefox DNS-over-HTTPS.

Hi cwr64, the message "Server not found" suggests that the initial DNS lookup either failed or returned "no match" even though there is a match. Do you know whether your requests are filtered by a DNS-based service such as OpenDNS or parental control software? Or have you turned on the "DNS over HTTPS" feature? More info on that feature: [[Firefox DNS-over-HTTPS]].
Was this helpful to you?
Quote

Question owner

I do use addon HTTPS Everywhere, but setting it to Disabled had no effect on the problem. I do not use DNS over HTTPS. I do not use any type of parental controls. I have nothing in Firefox set special as to DNS. On the Firefox Connections Settings panel, the radio button for "No Proxy" is checked as well as the radio button for "SOCKS v5" - nothing else. Netgear support had me change to use Google's DNS 8.8.8.8 in the router settings but that has made no difference. My ISP is Spectrum. I am using Spectrum-furnished Technicolor cablemodem with a Netgear AC1750 R6700V3 router (using current firmware), connected to my Dell W10 64bit desktop PC via Ethernet cable. I THINK I never saw this problem prior to the Netgear router, but I am not positive. I THINK I have never seen this problem in Chrome. I THINK have not seen this problem on wi-fi.

I do use addon HTTPS Everywhere, but setting it to Disabled had no effect on the problem. I do not use DNS over HTTPS. I do not use any type of parental controls. I have nothing in Firefox set special as to DNS. On the Firefox Connections Settings panel, the radio button for "No Proxy" is checked as well as the radio button for "SOCKS v5" - nothing else. Netgear support had me change to use Google's DNS 8.8.8.8 in the router settings but that has made no difference. My ISP is Spectrum. I am using Spectrum-furnished Technicolor cablemodem with a Netgear AC1750 R6700V3 router (using current firmware), connected to my Dell W10 64bit desktop PC via Ethernet cable. I THINK I never saw this problem prior to the Netgear router, but I am not positive. I THINK I have never seen this problem in Chrome. I THINK have not seen this problem on wi-fi.
Was this helpful to you?
Quote
jscher2000
  • Top 10 Contributor
8800 solutions 71984 answers

If you enable DNS-over-HTTPS, does that make any difference?

If you enable DNS-over-HTTPS, does that make any difference?
Was this helpful to you?
Quote

Question owner

I have turned on DNS over HTTPS. addon HTTPS Everywhere is still enabled - if that matters. I will reply if that problem arises - it happened once already before I turned on DoH.

Update 11/27 9:30PM - no problem hits so far. But some of my internet time I've spent trying/testing the Brave browser.

I have turned on DNS over HTTPS. addon HTTPS Everywhere is still enabled - if that matters. I will reply if that problem arises - it happened once already before I turned on DoH. Update 11/27 9:30PM - no problem hits so far. But some of my internet time I've spent trying/testing the Brave browser.

Modified by cwr64

Was this helpful to you?
Quote

Question owner

Someone called raziqofficial emailed me "Same happened with me. Nothing seems to work."

And another question... I am in the Firefox Support Forum and I can see no way to do a search on a specific user/contributor - there is no search box showing that I can see. I did find (with a bunch of clicking around) an advanced search that did not find user "raziqofficial" so I don't know how to do it. Anyone know how to search for a specific user/poster?

Someone called raziqofficial emailed me "Same happened with me. Nothing seems to work." And another question... I am in the Firefox Support Forum and I can see no way to do a search on a specific user/contributor - there is no search box showing that I can see. I did find (with a bunch of clicking around) an advanced search that did not find user "raziqofficial" so I don't know how to do it. Anyone know how to search for a specific user/poster?

Modified by cwr64

Was this helpful to you?
Quote
jscher2000
  • Top 10 Contributor
8800 solutions 71984 answers

cwr64 said

I am in the Firefox Support Forum and I can see no way to do a search on a specific user/contributor - there is no search box showing that I can see. I did find (with a bunch of clicking around) an advanced search that did not find user "raziqofficial" so I don't know how to do it. Anyone know how to search for a specific user/poster?

I don't think that is a forum username.

''cwr64 [[#answer-1269467|said]]'' <blockquote>I am in the Firefox Support Forum and I can see no way to do a search on a specific user/contributor - there is no search box showing that I can see. I did find (with a bunch of clicking around) an advanced search that did not find user "raziqofficial" so I don't know how to do it. Anyone know how to search for a specific user/poster? </blockquote> I don't think that is a forum username.
Was this helpful to you?
Quote
Ask a question

You must log in to your account to reply to posts. Please start a new question, if you do not have an account yet.