X
Tap here to go to the mobile version of the site.

Support Forum

HTML 5 PLAYER NOT WORKING

Posted

Hello I am currently trying to watch a video on a website and it is HTML 5 and on my windows 10 pc on firefox it will not play. However on my Surface with windows 8.1 firefox will play it just fine. Help?

Hello I am currently trying to watch a video on a website and it is HTML 5 and on my windows 10 pc on firefox it will not play. However on my Surface with windows 8.1 firefox will play it just fine. Help?

Chosen solution

Okay after going to https://support.microsoft.com/en-us/kb/3010081

and clicking the supersede link which takes me here:

https://support.microsoft.com/en-us/kb/3099229

this download :

https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=49919

fixed my issue!! Thanks so much for the help guys! You guys are awesome!!

Read this answer in context 0

Additional System Details

Installed Plug-ins

  • Next Generation Java Plug-in 11.91.2 for Mozilla browsers
  • NVIDIA 3D Vision Streaming plugin for Mozilla browsers
  • NVIDIA 3D Vision plugin for Mozilla browsers
  • Shockwave Flash 22.0 r0
  • VLC media player Web Plugin

Application

  • User Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:47.0) Gecko/20100101 Firefox/47.0

More Information

the-edmeister
  • Top 25 Contributor
  • Moderator
5420 solutions 40428 answers

URL of that website and that video is?

URL of that website and that video is?

Question owner

https://kissanime.to/Anime/Naruto-Shippuuden-Dub/Episode-348?id=127295 this is one of the videos I am trying to view. I get this play button but it will not play. This link works perfectly fine on my Surface with firefox. I only have issues with my desktop.... One odd thing i discovered is if i set my VLC WEB PLUGIN and my SHOCK WAVE PLUGIN to never activate and then reload the page.. and then reactivate those plugins the video will start... but once i refresh the page or continue onto another episode i get the same result in the picture

https://kissanime.to/Anime/Naruto-Shippuuden-Dub/Episode-348?id=127295 this is one of the videos I am trying to view. I get this play button but it will not play. This link works perfectly fine on my Surface with firefox. I only have issues with my desktop.... One odd thing i discovered is if i set my VLC WEB PLUGIN and my SHOCK WAVE PLUGIN to never activate and then reload the page.. and then reactivate those plugins the video will start... but once i refresh the page or continue onto another episode i get the same result in the picture
the-edmeister
  • Top 25 Contributor
  • Moderator
5420 solutions 40428 answers

Never loads for me at all! Waited 3 minutes the first time I tried and only waited for 20 seconds on a fresh Profile. Refreshing the page won't work for me as that never appears as long as it is still loading.

Stuck on Waiting for redirector.googlevideo.com with that domain registering 8 times a second in uBlock Origin.

Sorry, I can't help you any further. You'll have to wait for another contributor to arrive here.

Never loads for me at all! Waited 3 minutes the first time I tried and only waited for 20 seconds on a fresh Profile. Refreshing the page won't work for me as that never appears as long as it is still loading. Stuck on '''Waiting for redirector.googlevideo.com''' with that domain registering 8 times a second in uBlock Origin. Sorry, I can't help you any further. You'll have to wait for another contributor to arrive here.

Question owner

Thats odd?? I can watch anything on this website just fine on google chrome and Edge... and any other pc with firefox... just not my desktop that i just recently installed windows 10 on..

Thats odd?? I can watch anything on this website just fine on google chrome and Edge... and any other pc with firefox... just not my desktop that i just recently installed windows 10 on..
cor-el
  • Top 10 Contributor
  • Moderator
17681 solutions 159964 answers

No problems here, the player starts immediately when the page has finished loading.

Does make a difference if you click "CLICK HERE" to open the video in a tab?

  • If the player does not work, CLICK HERE to use your device's player/try to disable IPv6 or change server.
No problems here, the player starts immediately when the page has finished loading. Does make a difference if you click "CLICK HERE" to open the video in a tab? *If the player does not work, CLICK HERE to use your device's player/try to disable IPv6 or change server.
jscher2000
  • Top 10 Contributor
8837 solutions 72222 answers

The direct link didn't work for me until I visited the site from the home page and clicked around, then the direct link worked.

If you check this page, do you have the first five boxes in blue (default for Firefox on Windows 10 with Media Foundation)?

https://www.youtube.com/html5

The direct link didn't work for me until I visited the site from the home page and clicked around, then the direct link worked. If you check this page, do you have the first five boxes in blue (default for Firefox on Windows 10 with Media Foundation)? https://www.youtube.com/html5

Question owner

No H.264 and MSE & H.264 are red

No H.264 and MSE & H.264 are red

Question owner

To cor-el yes the direct link works with VLC but I want to use HTML 5 I think Jscher2000 is on to my issue

To cor-el yes the direct link works with VLC but I want to use HTML 5 I think Jscher2000 is on to my issue
jscher2000
  • Top 10 Contributor
8837 solutions 72222 answers

If you have a version of Windows that doesn't bundle the Media Foundation, in order for Firefox to decode MP4 media, you'll need an additional download from Microsoft:

Download Media Feature Pack for N and KN versions of Windows 10 from Official Microsoft Download Center see updated link:

Download Media Feature Pack for N and KN versions of Windows 10 from Official Microsoft Download Center

Assuming that is installed, Firefox should use Media Foundation, but support might have been disabled using a preference. You could check as follows:

Hi PipiPupi, have you ever made any settings changes related to "Windows Media Foundation" or "WMF"? Please check these preferences:

(1) In a new tab, type or paste about:config in the address bar and press Enter/Return. Click the button promising to be careful.

(2) In the search box above the list, type or paste wmf and pause while the list is filtered

(3) If the media.wmf.enabled preference is bolded and "user set" to false, double-click it to restore the default value of true

(4) In the search box above the list, type or paste mp4 and pause while the list is filtered

(5) If the media.mediasource.mp4.enabled preference is bolded and "user set" to false, double-click it to restore the default value of true

(6) If the media.mp4.enabled preference is bolded and "user set" to false, double-click it to restore the default value of true

If you changed anything, please test again. If not, hmm...

If you have a version of Windows that doesn't bundle the Media Foundation, in order for Firefox to decode MP4 media, you'll need an additional download from Microsoft: <s>[https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=48231 Download Media Feature Pack for N and KN versions of Windows 10 from Official Microsoft Download Center]</s> ''see updated link:'' <u>[https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=49919 Download Media Feature Pack for N and KN versions of Windows 10 from Official Microsoft Download Center]</u> Assuming that is installed, Firefox should use Media Foundation, but support might have been disabled using a preference. You could check as follows: Hi PipiPupi, have you ever made any settings changes related to "Windows Media Foundation" or "WMF"? Please check these preferences: (1) In a new tab, type or paste '''about:config''' in the address bar and press Enter/Return. Click the button promising to be careful. (2) In the search box above the list, type or paste '''wmf''' and pause while the list is filtered (3) If the '''media.wmf.enabled''' preference is bolded and "user set" to false, double-click it to restore the default value of true (4) In the search box above the list, type or paste '''mp4''' and pause while the list is filtered (5) If the '''media.mediasource.mp4.enabled''' preference is bolded and "user set" to false, double-click it to restore the default value of true (6) If the '''media.mp4.enabled''' preference is bolded and "user set" to false, double-click it to restore the default value of true If you changed anything, please test again. If not, hmm...

Modified by jscher2000

Question owner

I downloaded that link and i am still in the red on the youtube site

I downloaded that link and i am still in the red on the youtube site

Question owner

Also I have Windows 10 PRO N

Also I have Windows 10 PRO N
jscher2000
  • Top 10 Contributor
8837 solutions 72222 answers

Hmm, I wonder whether it would help to exit Firefox and start it back up again to trigger recognition of the new software? Or restart Windows? I don't have hands-on experience with adding the Media Feature Pack.

Hmm, I wonder whether it would help to exit Firefox and start it back up again to trigger recognition of the new software? Or restart Windows? I don't have hands-on experience with adding the Media Feature Pack.

Question owner

Nope still same issue

Nope still same issue
cor-el
  • Top 10 Contributor
  • Moderator
17681 solutions 159964 answers

Helpful Reply

See "Excluded features". Media feature pack for Windows 10 N and Windows 10 KN editions:

See "Excluded features". Media feature pack for Windows 10 N and Windows 10 KN editions: *https://support.microsoft.com/en-us/kb/3010081

Modified by cor-el

Chosen Solution

Okay after going to https://support.microsoft.com/en-us/kb/3010081

and clicking the supersede link which takes me here:

https://support.microsoft.com/en-us/kb/3099229

this download :

https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=49919

fixed my issue!! Thanks so much for the help guys! You guys are awesome!!

Okay after going to https://support.microsoft.com/en-us/kb/3010081 and clicking the supersede link which takes me here: https://support.microsoft.com/en-us/kb/3099229 this download : https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=49919 fixed my issue!! Thanks so much for the help guys! You guys are awesome!!