Како да поставам Firefox синхронизација?

Revision Information
 • Revision id: 98542
 • Created:
 • Creator: moniq
 • Comment: Како да поставам Firefox синхронизација?
 • Reviewed: Не
 • Ready for localization: Не
Revision Source
Revision Content

Кога поставувате Firefox Sync на Вашиот компјутер, сите Ваши податоци и претпочитања (како што се Вашите обележувачи, историја, лозинки, отворени јазичиња и инсталирани додатоци) се складираат безбедно во серверите на Mozilla. Можете да ги споделите сите овие информации низ Вашите уреди. Написов ќе Ви покаже како да поставите Firefox Sync на Вашите уреди.

Important: Sync requires the latest version of Firefox. Make sure you update Firefox on any computers or Android devices. Then, if necessary, update Sync.

Прв дел: Поставете Firefox Sync на Вашиот компјутер

 1. At the top of the Firefox window, click the Firefox buttonclick the Tools menu and select Set Up Sync. The Firefox Sync Setup window will open.
 2. Click Create a New Account.
 3. Fill in your account details:
  Sync Setup 10 - Win
  • Email address
  • Choose a password and enter it a second time to make sure you have it right.
  • Agree to the Terms of Service and Privacy Policy.
  • Confirm that you're not a robot by filling the captcha form!
  • To change what information gets synced, click Sync Options. The default is to sync your bookmarks, passwords, preferences, history and tabs.The default is to sync your add-ons, bookmarks, passwords, preferences, history and tabs.
  • Finally, click Next.
 4. You will see a Setup Complete! message. Click Close to close the progress window and take you back to Firefox. Don't worry, your data will continue to be encrypted and uploaded in the background.
  Note: This first sync should happen quickly but may take more than 30 minutes depending on how much information needs to be synced.
 1. On the menu bar, click the Tools menu and select Set Up Sync. The Firefox Sync Setup window will open.
 2. Click Create a New Account.
 3. Fill in your account details:
  Sync Setup 10 - Mac
  • Email address
  • Choose a password and enter it a second time to make sure you have it right.
  • Agree to the Terms of Service and Privacy Policy.
  • Confirm that you're not a robot by filling the captcha form!
  • To change what information gets synced, click Sync Options. The default is to sync your bookmarks, passwords, preferences, history and tabs.The default is to sync your add-ons, bookmarks, passwords, preferences, history and tabs.
  • Finally, click Continue.
 4. You will see a Setup Complete! message. Click Close to close the progress window and take you back to Firefox. Don't worry, your data will continue to be encrypted and uploaded in the background.
  Note: This first sync should happen quickly but may take more than 30 minutes depending on how much information needs to be synced.
 1. At the top of the Firefox window, click the Tools menu and select Set Up Sync. The Firefox Sync Setup window will open.
 2. Click Create a New Account.
 3. Fill in your account details:
  Sync Setup 10 - Lin
  • Email address
  • Choose a password and enter it a second time to make sure you have it right.
  • Agree to the Terms of Service and Privacy Policy.
  • Confirm that you're not a robot by filling the captcha form!
  • To change what information gets synced, click Sync Options. The default is to sync your bookmarks, passwords, preferences, history and tabs.The default is to sync your add-ons, bookmarks, passwords, preferences, history and tabs.
  • Finally, click Next.
 4. You will see a Setup Complete! message. Click Close to close the progress window and take you back to Firefox. Don't worry, your data will continue to be encrypted and uploaded in the background.
  Note: This first sync should happen quickly but may take more than 30 minutes depending on how much information needs to be synced.

Втор дел: Земете го лесниот код за поставување на друг уред

Земете код на Android уред

 1. Tap the Menu button The template "AndroidMenuLocation" does not exist or has no approved revision., choose Settings The template "AndroidMore" does not exist or has no approved revision. and, finally, Sync.
 2. The code to add this device appears.
  sync_recovery3

Земете код на друг компјутер

Направете ги овие чекори на вториот компјутер кој сакате да го додадете на Firefox Sync.

 1. Click the menu button New Fx Menu Fx57Menu and choose Options.Preferences.
 2. Click on the Sync tab.
 3. Click Set Up Firefox Sync.
  Sync Setup 1
 4. Under I already have a Firefox Sync account click Connect and the code to add this computer will be displayed.
  Comp Code
 1. At the top of the Firefox window, click the Firefox buttonclick the Tools menu and select Set Up Sync. The Firefox Sync Setup window will open.
 2. Click I Have an Account.
 3. The code to add this computer will be displayed.
  Pair - Win
 1. On the menu bar, click the Tools menu and select Set Up Sync. The Firefox Sync Setup window will open.
 2. Click I Have an Account.
 3. The code to add this computer will be displayed.
  Pair - Mac
 1. At the top of the Firefox window, click the Tools menu and select Set Up Sync. The Firefox Sync Setup window will open.
 2. Click I Have an Account.
 3. The code to add this computer will be displayed.
  Pair - Lin

Трет дел: Поврзете го Вашиот друг уред на Вашиот пристап на Sync

Внесете го кодот за поставување на Вашиот компјутер за да го поврзете другиот Ваш уред на Вашиот пристап на Sync

The template "adddevices" does not exist or has no approved revision.

Што ако не сум во близина на мојот компјутер?

Направете ги овие чекори на уредот кој се обидувате да го додадете на Firefox Sync.
Ако се обидувате да додадете уред на Firefox Sync а не сте во близина на Вашиот компјутерза да го внесете кодот, сепак можете да завршите со внесување на информациите од Вашиот пристап.

Поврзете Android уред на Firefox Sync

Направете ги овие чекори на Firefox за мобилен на Вашиот Android уред.

The template "addmobiledevice" does not exist or has no approved revision.

Поврзете друг уред на Firefox Sync

Направете ги следниве чекори на вториот компјутер кој сакате да го додадете на Firefox Sync.

The template "addcomputer" does not exist or has no approved revision.
За да изберете кои информации да ги синхронизирате, видете го написот How do I choose what types of information to sync on Firefox?

Отстранете уред од Firefox Sync

Отстранете компјутер од Firefox Sync

 1. Click the menu button New Fx Menu Fx57Menu and choose Options.Preferences.
 2. Одете во панелот Sync и кликнете на Одсврзи го уредов. Ќе се појави прашалник.
  unlink win old sync unlink mac old sync
 3. Кликнете на Unlink за да потврдите. Податоците на Вашиот компјутер повеќе нема да бидат синхронизирани со податоците на серверот на Sync data и ќе бидете одјавени од Sync пристапот.

Отстранете Android уред од Firefox Sync

 1. Отворете го менито Поставки на Вашиот компјутер (не менито на FirefoxSettings).
 2. Под Accounts или Accounts and Sync, допрете на Firefox.
 3. Допрете го Вашето корисничко име (обично Вашата е-адреса) за да ги видите поставките на пристапот.
 4. Допрете го менито го горниот десен агол на Вашиот уред и изберете Remove account.

Прв дел: Создадете пристап на Firefox Sync

Овој дел треба да го направите само еднаш. Активирајте Firefox на Вашиот омилен уред и изберете ги соодветните директиви подолу.

Пријавете се на Firefox Sync на Вашиот компјутер

 1. Кликнете на копчето за мени new fx menu , а потоа кликнетеSign in to Sync. Страницата Firefox Sync ќе се појави во ново јазиче.
  Sync 29
  Забелешка: Ако не видите дел Sync на Вашето мени, најавени сте на стара верзија на Sync. Ве молиме видете го написот Sync your Firefox bookmarks, history, passwords and more.
 2. Кликнете на копчето Get Started .
 3. Пополнете го формуларот за да создадете пристап а потоа кликнете Next. Скоро сте таму!
 4. Проверете ја е-поштата за верификациска врска и кликнете на него за да ја потврдите вашата е-адреса. Спремни сте! Одете во вториот дел за да ги поврзете другите Ваши уреди на Firefox Sync.

Пријавете се на Firefox Sync на Вашиот Android уред

 1. Допрете го копчето Menu The template "AndroidMenuLocation" does not exist or has no approved revision. и изберете Settings The template "AndroidMore" does not exist or has no approved revision..
 2. ДопретеSync, а потоа копчето Get Started.
 3. Страницата Создадете Firefox пристап ќе се отвори во ново јазиче.
 4. Пополнете го формуларот за да создадете пристап а потоа кликнете Next. Скоро сте таму!
 5. Проверете ја е-поштата за верификациска врска и кликнете на него за да ја потврдите вашата е-адреса. Спремни сте! Одете во вториот дел за да ги поврзете другите Ваши уреди на Firefox Sync.

Втор дел: Поврзете дополнителни уреди на Firefox Sync

Се што треба да направите е да се најавите и оставете Sync да го направи останатото. Обрнете внимание на е-адресата и лозинката која ја користевте во Првиот дел. Ќе ви требаат за да се поврзете на Вашите други уреди.

Поврзете друг компјутер на Firefox Sync

 1. Кликнете на копчето за мени new fx menu , а потоа Sign in to Sync.
 2. Кликнете на копчето Get Started за да ја отворите страницата Создадете Firefox пристап.
 3. Кликнете на врската Веќе имате пристап? Најавете се на дното на страницата.
  Sync sign in - 29
 4. Внесете ја е-адресата и поштата која ја користевте за да го создадете Вашиот Sync пристап.
 5. Откако се најавивте, Firefox Sync ќе почне да ги синхронизира Вашите информации низ Вашите поврзани уреди.

Поврзете Android уред на Firefox Sync

 1. Допрете го копчето Menu The template "AndroidMenuLocation" does not exist or has no approved revision. и изберете Settings The template "AndroidMore" does not exist or has no approved revision..
 2. Допрете Sync, а потоа копчето Get Started.
 3. Кликнете на врската Веќе имате пристап? Најавете се на дното на страницата.
 4. Откако се најавивте, Firefox Sync ќе почне да ги ажурира Вашите информации низ Вашите поврзани информации.
За да изберете кои информации да ги синхронизирате, видете го написот How do I choose what types of information to sync on Firefox?

Отстранете уред од Firefox Sync

Отстранете компјутер од Firefox Sync

 1. Кликнете на копчето за мени new fx menu за да го проширите менито.
 2. кликнете на Sync account name (обично Вашата е-адреса) за претпочитања на Sync.
 3. Кликнете Disconnect. Вашиот уред нема повеќе да биде синхронизиран.

Отстранете Android уред од Firefox Sync

 1. Отворете го мените Поставки на Вашиот уред (не менито на Firefox Settings).
 2. Под Accounts или Accounts and Sync, допрете на Firefox.
 3. Допрете го Вашето корисничко име (обично Вашата е-адреса) за да ги видите поставките на пристапот. .
 4. Допрете го менито на горниот десен агол од Вашиот уред и изберете Remove account.

The template "ShareArticle" does not exist or has no approved revision.