Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

My in-page html links don't work in Firefox.

  • 6 replies
  • 18 have this problem
  • 21375 views
  • Paskiausią atsakymą parašė Kristina_A

more options

I've made som links within the same page in HTML, and they don't function in Firefox, though they work just fine in IE. I've already tried everything on this page: https://support.mozilla.org/en-US/kb/troubleshoot-and-diagnose-firefox-problems?esab=a&s=links+don%27t+work+in+firefox&r=19&as=s

This has been a problem for years now. Why don't in-page anchor links work? I'm just using html with Wordpad to create my pages, not any CSS.

Chosen solution

House Rules at the top of the page.

<a href="#PCgen">Character generation</a>
<a name="#PCgen"><center> 
	<img src="KFR0 images/buts/bar swordcloth.gif" width=500 height=80>
</a></center>

This would be the correct manner. Dump the # and close that a name tag immediately.

 <a name="PCgen"></a> <center> 
	<img src="KFR0 images/buts/bar swordcloth.gif" width=500 height=80>
</center> 
Skaityti atsakymą kartu su kontekstu 👍 1

All Replies (6)

more options

Do those hyperlinks conform to W3C standards?
http://www.w3.org/TR/html401/struct/links.html

Do you have an example webpage that we can view? One that doesn't require login credentials.

more options

It is possible that another element is covering the link.

What gets selected if you right-click a link and ope the built-in inspector (Inspect Element)?


Make sure that you do not include the # in the name or id where you define the anchor.

<a href="#anchor"> jump to anchor </a>

<div id="anchor">
<a name="anchor"></a>
more options

As far as I can tell, it conforms to the W3 standards... here's a link: http://2ndcycle.com/KFR0, look under House Rules.

When I use Inspect Element, it selects the first link. I haven't used < div id="anchor" >, is that what's wrong?

Modified by Kristina_A

more options

Are you referring to the archive links in the column at the right?

What do you expect to happen if you click those links?

I see one anchor in the page source and that name includes a "#": <a name="#intro">
To make a link to that anchor work you need to change the name to <a name="intro">

more options

Chosen Solution

House Rules at the top of the page.

<a href="#PCgen">Character generation</a>
<a name="#PCgen"><center> 
	<img src="KFR0 images/buts/bar swordcloth.gif" width=500 height=80>
</a></center>

This would be the correct manner. Dump the # and close that a name tag immediately.

 <a name="PCgen"></a> <center> 
	<img src="KFR0 images/buts/bar swordcloth.gif" width=500 height=80>
</center> 
more options

Thank you, the-edmeister and cor-el! That appears to have solved it. Now I feel a little silly for not realizing that was the problem. :P

Cheers!