Showing questions tagged: Show all questions

Consistent "Trouble find that site" Errors on Windows 11

Recently I upgraded my Windows 10 to Windows 11 and since doing so, I've had consistent errors while browsing the web on Firefox. Most notably the "Humm. We're having tro… (read more)

Recently I upgraded my Windows 10 to Windows 11 and since doing so, I've had consistent errors while browsing the web on Firefox. Most notably the "Humm. We're having trouble finding that site." error message.

For example, when visiting, say Verizon.com, the tab will display the aforementioned error to which I press Try Again and the website loads correctly every-time. No hiccups on the refresh.

I've tried the following:

  1. I've performed a completely clean uninstall of Firefox and then reinstall
  2. Cleared all browser history/cache
  3. Removed all extensions
  4. Disabled IPv6, HTTPS Over DNS, No Proxy
  5. Ran through Firefox's troubleshooting
  6. Used Firefox Troubleshooting Mode in the Browser
  7. Tested that the problem does not happen while using Edge

I've never had a single problem on Windows 10 with Firefox. Curious if others are experiencing the same issues and if there are any fixes. Nothing else on the PC has changed.

  • Windows 11 21H2 2200.348
  • Network driver is the latest Win11 edition
  • Firefox 95

Asked by Justin 11 hours ago

Last reply by jonzn4SUSE 31 minutes ago

"We’ve reduced CPU usage on macOS in Firefox" is false.

So obviously "We’ve reduced CPU usage on macOS in Firefox and WindowServer during event processing" is demonstrably false. I went to Headspace, streamed an audio in Safar… (read more)

So obviously "We’ve reduced CPU usage on macOS in Firefox and WindowServer during event processing" is demonstrably false.

I went to Headspace, streamed an audio in Safari, noted the %CPU in Activity barely budged more than 20%. Then streamed the same audio in Firefox 93, noted the %CPU rocketed up to 150% and the laptop got hot and the fan kicked into high gear. Then I updated Firefox, restarted computer fresh, streamed the same audio and.....surprise, surprise no fix, no change, %CPU rockets up like before.

Asked by MarkHHunt 10 hours ago

Last reply by MarkHHunt 4 hours ago

Migration to Wife's new Apple iMac, her bookmarks have been replaced by mine

I used Apple Migration Assistant to move the entirety of my wife's old iMac (the old computer won't accept updates, so her machine was not secure) to a new one. The migra… (read more)

I used Apple Migration Assistant to move the entirety of my wife's old iMac (the old computer won't accept updates, so her machine was not secure) to a new one. The migration operation appeared smooth and essentially perfect.

Somehow my Bookmarks have overwritten my wife's (years ago, I turned Synch = ON, was that it? Synch is OFF now). The bookmarks are still OK on the old computer, so how do I locate and move that info to the new machine "AND BE SURE TO GET IT RIGHT"? My wife is the family business manager, so her bookmarks are Insurance, Banking, Healthcare, etc.

I've done some searching, but there are thousands of posts, I can't wade through all of that.

...

Asked by pete.pesheck 10 hours ago

Last reply by jscher2000 9 hours ago

[Linux] [Developer Edition] Browser transparent (content missing)

After I have started the computer and have opened the Firefox Developer Edition, there is no website content visible - everything is transparent. Links are clickable and … (read more)

After I have started the computer and have opened the Firefox Developer Edition, there is no website content visible - everything is transparent. Links are clickable and context menu opens up, but the content is just transparent (screenshot attached).

When I close & repone the firefox, then usually on 5th to 10th attempt everything starts working until next reboot.

Firefox(Default edition v94.0) is working just fine with no problems on same machine.

When I first noticed this, version was 95.0b3. Now I'm on 95.0b12.

OS is Xubuntu 21.10 and hardware is HP ZBook Power G8 - i5-11400H, Nvida Quadro T600.

I've already tried: 1) opening on safe mode, 2) reinstalling using Ubuntu's "umake" commant line tool, 3) reinstalled by downloading it from https://download.mozilla.org/?product=firefox-devedition-latest-ssl&os=linux64&lang=en-US and copying the files, 4) opening computer using both Nvida's and Intel's built-in gpu

but nothing have worked so far - still the issue persists.


Is there anything else I should try?

Thanks!

Asked by k22rma 6 days ago

Last reply by jonzn4SUSE 3 days ago

  • Solved

Crashing Nearly Daily, Reinstall to fix umppc.pdb umppc14210.dll Crashing Thread GeckoMain

Hello! I am in a work environment and I am trying to determine if there is something in our security systems that is preventing Firefox from running properly. Once Firefo… (read more)

Hello! I am in a work environment and I am trying to determine if there is something in our security systems that is preventing Firefox from running properly. Once Firefox is installed, it works the rest of the day with no issue but almost daily the morning after, it will start to open then instantly crash. When I check the crash logs, it shows in most of them: Modules - Filename: umppc14210.dll Version: 6.28.14210.0 Debug Identifier: B9143DE260194C88AB48EFD6782C9EAF1 Debug File Name: umppc.pdb Signed By: Microsoft Windows Hardware Compatibility Publisher

Some are this instead: Filename: umppc14105.dll Version: 6.27.14105.0 Debug Identifier: CE458B39D37A4C65A60024BBACED6EB31 Debug File Name: umppc.pdb Signed By: Microsoft Windows Hardware Compatibility Publisher

Crash Reasons from multiple crashes: Crash Reason EXCEPTION_ILLEGAL_INSTRUCTION Crash Address 0x00007ffa13aacf87 Crash Reason EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION_READ Crash Address 0x0000000000000000 Crash Reason EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION_EXEC Crash Address 0x00007ff90af7b040 Crash Reason EXCEPTION_ILLEGAL_INSTRUCTION Crash Address 0x00007ff8d4fbea86 Crash Reason EXCEPTION_ILLEGAL_INSTRUCTION Crash Address 0x00007ff8d4fbea86 Crash Reason EXCEPTION_ILLEGAL_INSTRUCTION Crash Address 0x00007ff8d4fbea86 Crash Reason EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION_READ Crash Address 0x000005234242b500


The Module xul.dll listed is almost always first in the list multiple times. Crashing Thread (0), Name: GeckoMain Frame 0 Module xul.dll Signature GetDoubleWrappedJSObject(XPCCallContext&, XPCWrappedNative*) Source js/xpconnect/src/XPCWrappedNativeJSOps.cpp:222 Trust context

When using the dark theme from Firefox, Google searching seems to break completely as well as some pages will not load which may be related to this.

I have already tried uninstalling Firefox, deleting all of the folders, then reinstalling with a freshly downloaded installer (Even tried the beta one) with same results. It seems potentially MAYBE related to how long ago I closed Firefox before I shut down (Like Firefox is trying to save something to a secure location and times out, then it will work but if it hasn't timed out, then it crashes... or this is my guess)

The Signature seems to change randomly for the crash between crashes. ID: aea4dc0b-5fb6-42e7-994a-d2a960211123 Signature: GetDoubleWrappedJSObject ID: 34686de9-c473-4df3-bb6d-cb8160211123 Signature: mozilla::dom::XMLHttpRequestMainThread::OnRedirectVerifyCallback ID: aa6c916b-141c-491b-998c-a90bf0211123 Signature: nsLineBreaker::AppendText ID: 915ecd96-399a-4257-995a-77bb30211123 Signature: fdlibm::acos ID: 995d35ff-7beb-4230-98d6-4839b0211123 Signature: fdlibm::acos ID: e3144271-4bd4-4bcf-8222-9f6060211123 Signature: fdlibm::acos ID: 60dc1a34-a80d-4e9e-94f5-1ed530211123 Signature: nsDisplayCanvas::CreateWebRenderCommands


I really am tired of constantly reinstalling Firefox but I do not want to use Chrome or Edge unless websites require it.

Asked by ngruebmeyer 2 weeks ago

Answered by FredMcD 2 weeks ago

PDF with form fields are displayed blank on print

The fields are displayed correctly when viewing the PDF, but when I try to print, the fields are blank on preview and also on the actual print. The PDF works as expected … (read more)

The fields are displayed correctly when viewing the PDF, but when I try to print, the fields are blank on preview and also on the actual print. The PDF works as expected when using Edge and Chrome.

Asked by Tamtam98 1 week ago

Run firefox from cron

Hello, I’m using firefox-dev under debian linux and since last updates my cron script that was supposed to open a certain url in firefox at a regular schedule stopped wor… (read more)

Hello,

I’m using firefox-dev under debian linux and since last updates my cron script that was supposed to open a certain url in firefox at a regular schedule stopped working.

I do export DISPLAY=:0 than run firefox $url and all was fine previously but now I always received a message : “Firefox is already running, but is not responding. To use Firefox, you must first close the existing Firefox process, restart your device, or use a different profile.”

You can easily reproduce by running : sudo -u $(whoami) /path/to/firefox-dev/firefox https://www.google.com

Can somebody explain what is checked by firefox and why it consider it is not responding instead of just open my url in a new tab ?

Asked by ecornely 1 month ago

Last reply by pj11 1 week ago

Firefox Dev Edition Defaults to Italics

Hi there, I've just downloaded the dev version of Firefox, and for some reason some of the text defaults to italics; I can't see where to change this. On all other browse… (read more)

Hi there,

I've just downloaded the dev version of Firefox, and for some reason some of the text defaults to italics; I can't see where to change this. On all other browsers, this text is not italic.

Does anyone have an explanation / solution?

The non-italic text in the picture attached is the 'good text' which accurately reflects itself accross browsers and devices. The italic text is the 'bad text' that I want to change for consistency.

Thanks!

Asked by Korinthos 2 weeks ago

Last reply by FredMcD 1 week ago

deauthorization from all sites when restarting the application

Hello, I ran into an authorization problem after restarting the application. For example, I installed firefox and log in YouTube, then closed firefox. And when I ran it, … (read more)

Hello, I ran into an authorization problem after restarting the application. For example, I installed firefox and log in YouTube, then closed firefox. And when I ran it, I had to log in again

Asked by arjunsinha200428 2 weeks ago

Last reply by FredMcD 2 weeks ago

  • Solved

Video lagging

Hello, I have issues with Firefox developer version for couple months now, when I play videos, like youtube, or other sites they constantly lag. They play for like 1min a… (read more)

Hello, I have issues with Firefox developer version for couple months now, when I play videos, like youtube, or other sites they constantly lag. They play for like 1min and lag, continue for another 2min then lag etc etc. (even short videos on twitter lag). It was not like that before and I don't have this problem in other browsers. Does anyone know what can be the problem here? Thanks

Asked by nicaya 2 months ago

Answered by Bithiah 2 months ago

ClearURLs won't let Pocket work

The title says it all. I can't disable the extension because it helps me a lot and I don't know if exceptions can be added or something like that P.S. I have tried tempor… (read more)

The title says it all. I can't disable the extension because it helps me a lot and I don't know if exceptions can be added or something like that

P.S. I have tried temporarily disabling the extension and while disabled it works, but I don't want to have to enable and disable the extension every so often.

Asked by Ignacio 2 weeks ago

Firefox 95.0b7 (32-bit) Is So Broken!

I have no idea what's happened with this update, but it is beyond broken. Even in troubleshooting mode with everything turned off, pages take forever to load, everything … (read more)

I have no idea what's happened with this update, but it is beyond broken. Even in troubleshooting mode with everything turned off, pages take forever to load, everything is terribly slow, it's cyclical like something is updating in the background, but it's happening on every single page and it's taken any productivity to a standstill. It has only started happening with this update. Didn't happen prior to this. It's obviously not my extensions since they're all disabled in troubleshooting mode, there's nothing out of the ordinary showing in the task manager, I thought it might be when my Gmail tab updates, but even with that tab closed, it's still ongoing. I can't work like this. Is there a way to revert to the previous iteration until the next update comes through?

Windows 10, Asus VivoBook, 16G Ram, 1T C Drive, 1T D Drive

Asked by nightsmusic 3 weeks ago

Strance behaviours when loading a page when connection is slow

Sometimes when loading a page, and the page is slow to respond, I will see a strange situation: The page is totally blank (the F12 tool does not display page content). Th… (read more)

Sometimes when loading a page, and the page is slow to respond, I will see a strange situation: The page is totally blank (the F12 tool does not display page content). The refresh button is gray (disabled), or sometimes although the refresh button enabled, the url textbox is "about:blank", which means I cannot actually reload the page I want to read. I have to re-navigate to the page through the link in the previous link. I'm not sure whether I got across. I hope the issue can be fixed.

Asked by SolidBlock 1 month ago

Last reply by FredMcD 3 weeks ago

  • Solved

White text over white in some sites

So, certain web pages apparently have text in white font color while also using a white background. I'd blame it on the team behind the page, but it seems that it works w… (read more)

So, certain web pages apparently have text in white font color while also using a white background. I'd blame it on the team behind the page, but it seems that it works well on Chrome, so I'd like to know how to fix it.

Examples: 1: http://ipm.ucanr.edu/QT/parasitesinsectcard.html 2: https://www.userchrome.org/how-create-userchrome-css.html

Add-Ons: ThanksToYou tabs Speedtweaks (none active at moment of taking screenshots, though) OneTab.

I'd add images, but they take way too long to upload

Asked by tomasfelipe29 3 weeks ago

Answered by tomasfelipe29 3 weeks ago

Format URL in Network Monitor

How can I exclude `http://domain.com` part from URL column? The urls I'm working with look like this `http://domain.com/path/to/resource` `http://domain.com/another/path/… (read more)

How can I exclude `http://domain.com` part from URL column? The urls I'm working with look like this `http://domain.com/path/to/resource` `http://domain.com/another/path/to/resource` So `http://domain.com` part takes too much space in URL column, but displaying just File column is not informative in this case.

Asked by kio21 3 weeks ago