Showing questions tagged: Show all questions
  • Solved

Google services pages randomly not loading

Hello all, I've had some recent issues with my Firefox browser. All the Google services (Youtube, search, Gmail, Drive, GMeet) sometimes randomly do not load. The GET re… (read more)

Hello all,

I've had some recent issues with my Firefox browser. All the Google services (Youtube, search, Gmail, Drive, GMeet) sometimes randomly do not load. The GET request is sent, but there is no answer. All the other websites work perfectly, and when I make the same Google related request via a private window, it (usually) works. So it does not seem to be a connection issue.

This was due to an update to Firefox I did recently. I already encountered that problem after an update end of 2022, and I reverted to an older version to remove the issue (106.0.3). Unfortunately some services don't work with it anymore, so I updated to the most current version (122.0.1 64 bits) thinking that the issue would be fixed. Unlucky for me, the problem came back.

I tried quite a lot of the basic things:

  • Remove all the plugins
  • Remove cache and cookies
  • Uninstall Firefox
  • Restart the computer (Windows 10 by the way)

I saw on a lot of forums pages that what worked for most people was to to set security.tls.enable_0rtt_data = false on the about:config, which I did, but the problem persists. I also noticed that when I reset Firefox, some visuals from Google services will have trouble to load the first few times I go on the page (as shown on the image attached). Not sure if it is relevant though.

Would you have any idea what I could try? My job is primarely focused around the Google Suite, so that is becoming a significantly painful problem to deal with...

Thanks in advance for any help!

Asked by DalaFirefox 3 weeks ago

Answered by Agent virtuel 3 weeks ago

  • Solved

Installing edited add-on gives "Installation aborted because the add-on appears to be corrupt" error

Hello there! I have been trying to edit an existing browser extension (for the sole reason of adding new features to it for myself), and I've been trying to add it to my… (read more)

Hello there!

I have been trying to edit an existing browser extension (for the sole reason of adding new features to it for myself), and I've been trying to add it to my Firefox browser. However, upon trying to install it to the browser, it throws an error saying: "Installation aborted because the add-on appears to be corrupt". I've been trying to read more into this issue all across the internet, but none of the recommendations seem to be working.

I tested my extension locally and with using the about:debugging temporary add-on method, and everything seemed fine.

I tried to re-configurate the 'xpinstall.signatures.required' variable by setting it to false (even thought this method is considered unsafe in most cases), and the issue still occurs

I also tried adding a new gecko ID to it as stated in this article, but to no avail: https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Mozilla/Add-ons/WebExtensions/manifest.json/browser_specific_settings

And last, but certainly not least, I tried compressing the extension with web-ext aswell.

My question is - is there a way to add this extension permanently to my browser without submitting it to Mozilla? I did not create this extension, I only added custom integrations to it for myself.

And more importantly - is there a way to add it to the basic Firefox browser, which is not Firefox developer of Firefox nightly? Or maybe create a desktop shortcut that will always start the browser in debug mode, always containing the extension as "temporary"?

I can see that many posts and questions have already been posted regarding this "custom add-on" topic, but my situation is a bit different since my goal is to only use this add-on by myself (and I'm also revisiting this topic since none of the previous suggestions worked in my case)

Any comments, helps, or even links would be greatly appreciated! Have a great day!

Asked by Nida 23 hours ago

Answered by TyDraniu 22 hours ago

  • Solved

Websites tell me I need to enable Javascript despite the fact that it is enabled

Today a website told me I needed to enable JavaScript in order to continue, despite the fact that it is enabled. At first, when I received this message, I turned off t… (read more)

Today a website told me I needed to enable JavaScript in order to continue, despite the fact that it is enabled. At first, when I received this message, I turned off the "NoScript" extension and tried again, but the website still gave me that same message. So then I went to the about:config page. and it showed that JavaScript is enabled because it showed a value of "true". This sort of thing has happened more than once in the past. I'm forced to go to another browser such Microsoft Edge or Chrome, where I do not encounter this problem. Why is this happening in Firefox, and what can I do about it? My operating system is Windows 10 Professional, and if you need any other details, please let me know. I will appreciate your assistance.

Asked by Larry951 1 week ago

Answered by zeroknight 5 days ago

  • Solved

Choppy 4K YouTube playback

I have a very good PC (5800X3D, 7900XT, 32GB DDR4 3600), but Firefox (either the normal, canary and nightly version) can't play smoothly any 4K video (like the Borderland… (read more)

I have a very good PC (5800X3D, 7900XT, 32GB DDR4 3600), but Firefox (either the normal, canary and nightly version) can't play smoothly any 4K video (like the Borderlands trailer: https://www.youtube.com/watch?v=lU_NKNZljoQ ). 1440 and lower resolutions are fine, as are 4K videos on Chrome and Edge. FWIW, my CPU during 4K playback is barely used (1-2%), and my GPU's video codec (VCE) is used by around a third. Disabling HW accel makes things better, as it still stutters but it's (barely) passable. I already tried creating a new profile, but still it's the same.

Asked by Federico Barutto 3 days ago

Answered by zeroknight 2 days ago

  • Solved

Bookmarks toolbar keeps disappearing

When using private browsing window, bookmarks toolbar keeps disappearing every time I open a new tab or anything else. My setting for show bookmarks is "always show" and … (read more)

When using private browsing window, bookmarks toolbar keeps disappearing every time I open a new tab or anything else. My setting for show bookmarks is "always show" and it works normally in a regular window. It also used to work normally in private browsing until a few days ago. Clicking "show bookmarks toolbar" works until I open any of the bookmarks, then the toolbar disappears again. How do I make the toolbar permanently visible in a private browsing window?

Asked by Kaktus 1 day ago

Answered by zeroknight 1 day ago

  • Solved

cycling through previous typed chat messages with up and down arrow

Maybe my cat walked over a certain key and disabled something or the new version of firefox won't let me cycle through previous typed chat messages anymore. while streami… (read more)

Maybe my cat walked over a certain key and disabled something or the new version of firefox won't let me cycle through previous typed chat messages anymore. while streaming on twitch i have to repeat certain chat messages which i did by typing the up and down arrows. lately it doesn't work in firefox anymore (OBS has a chat box which still has this function tho) is there an option to disable/enable cycling through previously typed text and which key does that?

Asked by jack.co 1 day ago

Answered by zeroknight 1 day ago

  • Solved

Firefox not preventing sleep

Hello, I have a problem with Firefox on Linux, doesn't seem to be distro specific as I've tried Manjaro/Ubuntu/Neon, when using KDE in that when listening to music on Yo… (read more)

Hello,

I have a problem with Firefox on Linux, doesn't seem to be distro specific as I've tried Manjaro/Ubuntu/Neon, when using KDE in that when listening to music on YouTube music my computer will go to sleep after the elected time. On KDE you can see which applications are preventing sleep and/or screen lock, other applications are listed here but not Firefox.

When playing a video everything works as expected.

I would investigate myself, but I don't know where to start so if someone can point me in the right direction or offer any insights?

Currently using: KDE Neon KDE 6.0 Kernel 6.5.0-21 Wayland

Asked by dclark16 1 day ago

Answered by zeroknight 1 day ago

  • Solved

Youtube slow only on firefox

YouTube all of a sudden started to slow down and only be able to load videos fast enough in 360p resolution, I tried watching YouTube on Microsoft edge and YouTube handle… (read more)

YouTube all of a sudden started to slow down and only be able to load videos fast enough in 360p resolution, I tried watching YouTube on Microsoft edge and YouTube handled 1080p easily there, I have cleared the cash and made sure my Firefox and Windows are up to date and still the issue persists.

this only seams to occur on YouTube as amazon prime and speed test works without issues

Asked by nadum8 1 day ago

Answered by jonzn4SUSE 1 day ago

  • Solved

Facebook News Feed on my laptop

For the past week, when I sign into Facebook, the news feed is constantly refreshing itself. Once in a while the first post will stay, but the remainder of the news feed … (read more)

For the past week, when I sign into Facebook, the news feed is constantly refreshing itself. Once in a while the first post will stay, but the remainder of the news feed keeps refreshing. It is impossible to read anything as posts flash on and off, mostly off. The news feed is the only thing that is affected, visiting pages for likes and groups load and display properly, as do the games I play. The same occurs if in the private window mode. This does not happen if in the Chrome browser. What can be done to correct this situation?

Asked by phambel 3 days ago

Answered by phambel 1 day ago

  • Solved

BLOCKED by Cloudflare

Since the last Firefox update I have been unable to login to my bank's website. Attached is a screenshot of the message that appears. As a test I tried logging in with … (read more)

Since the last Firefox update I have been unable to login to my bank's website. Attached is a screenshot of the message that appears. As a test I tried logging in with Google Chrome and was successful so it is likely something with the last update of Firefox. Note that I am using Windows 7 and do not want to change to a newer version.

Asked by DONALD SCHARDT 6 days ago

Answered by DONALD SCHARDT 1 day ago

  • Solved

No option for autofilling credit cards in Privacy & Security settings.

I've been trying to add my credit card to my account on Firefox but I cant seem to find a setting for autofilling in settings. I've looked at the forum but cant find the … (read more)

I've been trying to add my credit card to my account on Firefox but I cant seem to find a setting for autofilling in settings. I've looked at the forum but cant find the "Autofill credit cards" checkbox.

Am I missing something here? I have attached screenshots of what I see in my settings section.

Asked by Brion 1 day ago

Answered by cor-el 1 day ago

  • Solved

bookmark bar not appearing

hello! hope you are doing well, I recently got this problem where the bookmark bar does not appear on my browser even though it is on the "always show" option, it appears… (read more)

hello! hope you are doing well, I recently got this problem where the bookmark bar does not appear on my browser even though it is on the "always show" option, it appears when I first open the browser, but once I enter any site, it disappears again, even on new tabs, and when I try different options for the BM, it makes it appear for one use only. I tried looking for solutions on the internet but to no avail. can you help me fix it? thank you in advance!

Asked by dina-3330 1 day ago

Answered by zeroknight 1 day ago

  • Solved

Using system wide proxy setting in Linux

I have the HTTP_PROXY, HTTPS_PROXY and FTP_PROXY (and their lowercase counterparts) exported and then the firefox binary is started from the shell script. The settings in… (read more)

I have the HTTP_PROXY, HTTPS_PROXY and FTP_PROXY (and their lowercase counterparts) exported and then the firefox binary is started from the shell script. The settings in firefox say it will 'Use system proxy settings'. Nevertheless I do not see the proxy being used as I can not access the web pages that need the proxy. The 'about:config' also does not show that firefox picked up any proxy related information from the shell environment.

I know the proxy address is correct because if I use brave browser instead of firefox (same shell script that launches brave) I can reach the web pages behind the proxy as expected.

Asked by hinko.kocevar 2 days ago

Answered by TyDraniu 1 day ago

  • Solved

Suddenly cant delete emails in outlook.live.com

Starting this morning I suddenly cant delete or mark emails as read in Outlook.live.com. Even if I open an email, and it appears as read after that, if I refresh or leave… (read more)

Starting this morning I suddenly cant delete or mark emails as read in Outlook.live.com. Even if I open an email, and it appears as read after that, if I refresh or leave the page and come back, its marked as read again.

I tried dropping all add-ons (a kill switch to drop all add-ons and re-activate them is still a feature I feel Firefox needs, I have to click every single one of them every time) to no avail.

I was in the process of writing this question on the Microsoft forums (which is usually like whizzing in the wind) when I thought to try a different browser. I had zero issues and Outlook.live.com worked perfectly normal on Microsoft Edge.

This HAS to be a bug in a recent update in Firefox

Asked by Adrenoreceptor 1 month ago

Answered by Adrenoreceptor 1 month ago

  • Solved

Firefox Bookmarks toolbar disappears as soon as any website selected

This issue has arisen on Firefox for Linux Mint (my current version is 123.0 (64bit)). I like Firefox, and I like its bookmarks toolbar, and have used it for many years,… (read more)

This issue has arisen on Firefox for Linux Mint (my current version is 123.0 (64bit)). I like Firefox, and I like its bookmarks toolbar, and have used it for many years, but there seems to be a new bug introduced today:- The bookmarks toolbar is present and correct when I start Firefox, but now it disappears as soon as I select any bookmark, or if I enter any web address or if I open a new tab. The [View >Toolbars > Bookmarks Toolbar > Alway Show] option is already selected, but the toolbar is no longer visible. If I click on it again, the bookmarks toolbar reappears (or I can restart Firefox, and this will also restore the toolbar). But the toolbar now disappears as soon as I use the browser in any way, and so is currently not really of practical use, as it needs constant restoring. Hope you can help resolve this. Many thanks in advance

Asked by pxr1377 2 days ago

Answered by cor-el 2 days ago

  • Solved

Firefox very buggy!!!

My Firefox has gotten so buggy lately I can't use it. I'm writing from Edge. THere are numerous issues. The sign in process got messed up a couple months ago. IT asks… (read more)

My Firefox has gotten so buggy lately I can't use it. I'm writing from Edge. THere are numerous issues. The sign in process got messed up a couple months ago. IT asks for email address, then doesn't provide password screen option, takes forever to send email, and then sometimes repeats itself. Tabs crash and clicks fail to work randomly. Out of desperation I reset my Firefox password and that seemed to help temporarily, but not enough. So what's happened and how to fix??? Thanks.

Asked by dbissett 2 days ago

Answered by cor-el 2 days ago

  • Locked

this forum board

Locking this thread, please continue here: [/questions/1440721] Can someone please tell me how to answer questions asked, in emails to me, receoved from support helpers. … (read more)

Locking this thread, please continue here: [/questions/1440721]
Can someone please tell me how to answer questions asked, in emails to me, receoved from support helpers. In ~6 emails received so far, my only response option looks like clicking the "Mark It as Solved" button...I can't see how to answer, for example, that I'm using Debian Buster, with KDE. Also, jonzn4SUSE asked me to "see screenshot" of his SUSE distribution, but I can't see that image, nor a file attachment. Thanks again.

Asked by lee.hinkleman 2 days ago

  • Solved

I can't turn off SafeSearch, set on Strict by default

Bing says my browser is the one to set my SafeSearch on strict by default, but I can't find the option to turn it off. Is there even an option or is this a Bing issue? … (read more)

Bing says my browser is the one to set my SafeSearch on strict by default, but I can't find the option to turn it off. Is there even an option or is this a Bing issue?

Asked by lu 3 days ago

Answered by lu 2 days ago

  • Solved

Installing custom Firefox extension

I'm at a loss for words here. I have a website I frequent and it has a really annoying behavior. I'm a developer so finally I mustered the strength to do something about … (read more)

I'm at a loss for words here. I have a website I frequent and it has a really annoying behavior. I'm a developer so finally I mustered the strength to do something about it. I googled how to create an extension in Firefox and within 5 minutes I had a working extension that solved their annoyance. However, I can only load it temporarily. If I close Firefox, it goes away. When I try to actually install it, it says I need to have it signed. I have now spent the better part of an hour trying to find out how to self sign it. I refuse to believe that I have to submit this to Mozilla for me to be able to install my own code. Can someone please send me in the direction of how i self sign and install my own extension. I have no intention of publishing, I only want to run this for myself.

Asked by viktor37 3 days ago

Answered by cor-el 3 days ago