Showing questions tagged: Show all questions

Light/Dark mode issue persists

I've been having issues with the themes on the Firefox Browser. Almost all themes forces dark-mode on the browser. Since update 100 it no longer effects websites, but it … (read more)

I've been having issues with the themes on the Firefox Browser. Almost all themes forces dark-mode on the browser. Since update 100 it no longer effects websites, but it still affects the browser (menues etc) despite me having the settings locked on light-mode.

Asked by Mumrik 3 weeks ago

Last reply by Terry 3 weeks ago

Mic and Cam

Hi, Its about time you looked at your Mic cam Cam settings I'm getting older, they should be set as on as Default, and switched to off if required This is a massive issu… (read more)

Hi,

Its about time you looked at your Mic cam Cam settings

I'm getting older, they should be set as on as Default, and switched to off if required

This is a massive issue to a great part of the community I don't use Firefox as I used to, as so many of my clients are also moving away, ( Gone to different platforms to Edge and Chrome) I'm sure this can be easily fixed.

Dave, InfoTech Computers

Asked by hollafor 3 weeks ago

Last reply by cor-el 3 weeks ago

Copying Multi-Account Containers Addon with specific sites per container

I just had a glitch with the latest update to 102b, FF insisted I had an old version and would only let me make a new profile. So I had to set up multi-account containers… (read more)

I just had a glitch with the latest update to 102b, FF insisted I had an old version and would only let me make a new profile. So I had to set up multi-account containers again. I have specific sites opening up in each container, and I'd like to make a copy to make sure that if my profile gets goofed up somehow, I can always easily restore my setup with multiaccount containers just the way I like it.

What do I need to copy, so that with a new profile, all I need to do is copy over some files?

In my profile folder, I see an Extensions folder, as well as an extensions.json and extensions-settings.json.

Are those the only folders/files I'd need to restore multi-account containers on a new profile?

I have thought of using FF Sync, but I keep reading that it is not intended for copying, so much as sharing across different devices, which is not something I'm interested in. Should I just let sync copy my extensions, and then sign back in, in the event I want to restore addons to a new profile?

Asked by paul.rittman 3 weeks ago

Last reply by cor-el 3 weeks ago

  • Solved

How do I access Yahoo's main page?

I used Speedtest by Ookla. When the broad band was installed, the technician did this without a problem. Today when I tried I was taken to an installation page. After I u… (read more)

I used Speedtest by Ookla. When the broad band was installed, the technician did this without a problem. Today when I tried I was taken to an installation page. After I used the SpeedTest, then my main page was gone and instead I have a bar of Firefox selected options. I've tried to find how this is done so I can set it back but I can't find it. Please help.

Asked by Eric 3 weeks ago

Answered by RobertJ 3 weeks ago

gmail autocomplete adresses stoped working

Recently gmail stopped autocomplete addressees when writing emails in firefox. It still works with chrome. I've tried completely uninstalling firefox using revouninstall… (read more)

Recently gmail stopped autocomplete addressees when writing emails in firefox. It still works with chrome. I've tried completely uninstalling firefox using revouninstaller and installing a clean version with no addons, but it didn't help. Any help will be greatly appreciated.

Asked by gshani 3 weeks ago

Last reply by gshani 3 weeks ago

found a bug with firefox 101.0b5 website https://www.express.co.uk/ it does not display the comments for an article. Works with Microsoft Edge

found a bug with firefox 101.0b5 website https://www.express.co.uk/ it does not display the comments for an article. Works with Microsoft Edge … (read more)

found a bug with firefox 101.0b5 website https://www.express.co.uk/ it does not display the comments for an article. Works with Microsoft Edge

Asked by Ga Mountain Hiker 1 month ago

Last reply by cor-el 1 month ago

How may I can turn off "share image" feature?

Please help me..... After update my firefox its showing a share option on each featured image on amazon product page. How may I can turn this off? Sample link: [https://w… (read more)

Please help me.....

After update my firefox its showing a share option on each featured image on amazon product page. How may I can turn this off?

Sample link: [https://www.amazon.com/dp/B0057ECYS0]

-Advance Thanks

Asked by Romeo Islam Rabby 2 months ago

Last reply by cor-el 2 months ago

  • Solved

Firefox Multi Account container advanced proxy setting does not work. Connection Timeout/Refused.

Hello Everyone, After inserting the proxy information, webpages in the container tab refuse to load/connect, I insert the IP address and I've also tried the Fully qualifi… (read more)

Hello Everyone,

After inserting the proxy information, webpages in the container tab refuse to load/connect, I insert the IP address and I've also tried the Fully qualified domain name, using the type://host:port syntax, I get "The proxy server is refusing connections" and "The connection has timed out" error messages.

If I setup the proxy via the settings menu the entire browser uses the proxy server address, I am trying to specify a different proxy server for each container.

Asked by fxybrew 3 weeks ago

Answered by TyDraniu 3 weeks ago

Webauthn/FIDO2 2FA key support for Firefox Accounts

Hi, Firefox Accounts (Fxa) support TOPT (Google authenticator etc) 2FA, which is pretty good, however it would be great if you could support Webauthn/FIDO2 (Yubikey etc).… (read more)

Hi, Firefox Accounts (Fxa) support TOPT (Google authenticator etc) 2FA, which is pretty good, however it would be great if you could support Webauthn/FIDO2 (Yubikey etc).

There was a Bugzilla bug for this, https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1464888 opened 4 years ago, however about a year ago it was closed wontfix because it "is not currently on our roadmap"

Which seems like a really bad idea? Given that most security people, browsers and OSs are saying "passwordless is the future", and FIDO2 is how that will happen. And even passwordless aside, FIDO2 is a more robust and generally easier to use option than even TOTP apps

Asked by KellyC 3 weeks ago

Any way to adjust add-on icon spacing on the toolbar?

I searched extensively for this and could only find answers regarding bookmarks, not add-on icons. Of course I could still be missing it... I am upgrading from Firefox De… (read more)

I searched extensively for this and could only find answers regarding bookmarks, not add-on icons. Of course I could still be missing it...

I am upgrading from Firefox Developer 86 to 101.

The spacing between add-on icons has been increased in Firefox 101, making the URL bar shorter:

https://user-media-prod-cdn.itsre-sumo.mozilla.net/uploads/images/2022-05-26-17-03-36-e06f37.png

Does anyone know of a userChrome.css script that I can use to decrease the add-on icon spacing in Firefox 101, to make it more like Firefox 86?

Asked by BlohoJo 4 weeks ago

Open links in tabs instead of new windows

Hi, I have set Firefox to "Open previous windows and tabs" and to "Open links in tabs instead of new windows". When the system opens Firefox for me because I've clicked … (read more)

Hi, I have set Firefox to "Open previous windows and tabs" and to "Open links in tabs instead of new windows". When the system opens Firefox for me because I've clicked a link in a document, I would like the link to open in a new tab of that previous window which Firefox opens at startup. For many years this was its behaviour. In Chrome for example, this was not and is still not the case.

Recent upgrades to Firefox have changed its behaviour to that of Chrome. When I click a link, Firefox now opens the link in a new window and then opens the previous window on top of that. The link I wanted to follow is behind and invisible.

Could someone check and see if this is related to my system (I'm running Monterey) or if it's reproducible? I can't think of a reason for this change so it feels like a bug, either on my system or in the app itself.

Thanks for any help!

Asked by mortonpotash 1 month ago

Last reply by mortonpotash 1 month ago

Page jumps to the top after refresh

Good day. My use case is the following. I use Firefox Developer Edition for developing websites. Usually the development happens on a certain part of the page. Most of th… (read more)

Good day.

My use case is the following. I use Firefox Developer Edition for developing websites. Usually the development happens on a certain part of the page. Most of the times it is not on the top of the page, so you have to scroll down to it.

Sometimes when the page is refreshed a jump to the top happens. So then I need to scroll down again. It takes a lot of time and concentration away if it happens dozens of times a day.

It often happens after I did some changes to the files on the page. It usually does not happen when I refresh the page a couple of times (when I purpously want to reproduce this problem).

I did try running Firefox in Safe mode, but it didn't help.

What can be done to fix this problem on my side? Is this a bug in Firefox itself?

Asked by vasart 1 month ago

Last reply by Dropa 1 month ago

Hardware Accelerated Video Not Working

I'm not able to get hardware accelerated video decode working on Firefox developer 101.0b7 on Arch linux X11 with VA-API. This is verified by a lack of Video activity in … (read more)

I'm not able to get hardware accelerated video decode working on Firefox developer 101.0b7 on Arch linux X11 with VA-API. This is verified by a lack of Video activity in intel-gpu-top

There is also no obvious error message. On youtube videos I sometimes see

[2022-05-16T17:36:32Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\u{0}\u{0}" [2022-05-16T17:36:32Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\u{0}\u{0}" [2022-05-16T17:36:32Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\u{0}\u{0}" [2022-05-16T17:36:32Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\u{0}\u{0}"

but on Big Buck Bunny from https://test-videos.co.uk/vids/bigbuckbunny/mp4/h264/1080/Big_Buck_Bunny_1080_10s_1MB.mp4 I don't get that output and everything looks normal:

libva info: VA-API version 1.14.0 libva info: Trying to open /usr/lib/dri/iHD_drv_video.so libva info: Found init function __vaDriverInit_1_14 libva info: va_openDriver() returns 0

but the video decode in intel-gpu-top shows 0%.

VA-API is confirmed to be working in mpv, if I play that same big buck bunny video in mpv I see 10-20% video decode usage.

vainfo shows

vainfo: VA-API version: 1.14 (libva 2.14.0) vainfo: Driver version: Intel iHD driver for Intel(R) Gen Graphics - 22.4.1 () vainfo: Supported profile and entrypoints

     VAProfileNone                   :	VAEntrypointVideoProc
     VAProfileNone                   :	VAEntrypointStats
     VAProfileMPEG2Simple            :	VAEntrypointVLD
     VAProfileMPEG2Simple            :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileMPEG2Main              :	VAEntrypointVLD
     VAProfileMPEG2Main              :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileH264Main               :	VAEntrypointVLD
     VAProfileH264Main               :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileH264Main               :	VAEntrypointFEI
     VAProfileH264Main               :	VAEntrypointEncSliceLP
     VAProfileH264High               :	VAEntrypointVLD
     VAProfileH264High               :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileH264High               :	VAEntrypointFEI
     VAProfileH264High               :	VAEntrypointEncSliceLP
     VAProfileVC1Simple              :	VAEntrypointVLD
     VAProfileVC1Main                :	VAEntrypointVLD
     VAProfileVC1Advanced            :	VAEntrypointVLD
     VAProfileJPEGBaseline           :	VAEntrypointVLD
     VAProfileJPEGBaseline           :	VAEntrypointEncPicture
     VAProfileH264ConstrainedBaseline:	VAEntrypointVLD
     VAProfileH264ConstrainedBaseline:	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileH264ConstrainedBaseline:	VAEntrypointFEI
     VAProfileH264ConstrainedBaseline:	VAEntrypointEncSliceLP
     VAProfileVP8Version0_3          :	VAEntrypointVLD
     VAProfileVP8Version0_3          :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileHEVCMain               :	VAEntrypointVLD
     VAProfileHEVCMain               :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileHEVCMain               :	VAEntrypointFEI
     VAProfileHEVCMain10             :	VAEntrypointVLD
     VAProfileHEVCMain10             :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileVP9Profile0            :	VAEntrypointVLD
     VAProfileVP9Profile2            :	VAEntrypointVLD

As far as I know all flags are set properly (according to https://wiki.archlinux.org/title/firefox#Hardware_video_acceleration) and I have set MOZ_DISABLE_RDD_SANDBOX=1

Asked by max.ehr 1 month ago

Last reply by Dropa 1 month ago

  • Solved

Secure Connection Failed on Firefox 98 (SEC_ERROR_LIBRARY_FAILURE)

Greetings. I can't open most sites I usually visit (even google.com) via my Firefox 98.0a1. This happens since today. All error codes are SEC_ERROR_LIBRARY_FAILURE. Tried… (read more)

Greetings. I can't open most sites I usually visit (even google.com) via my Firefox 98.0a1. This happens since today. All error codes are SEC_ERROR_LIBRARY_FAILURE.

Tried to:

  • Disable DNS-over-HTTPS.
  • Disable HTTP/3.
  • Disable proxy (never had it enabled anyway).
  • Disable sending info to Firefox developers.
  • Change settings of DNS-over-HTTPS.
  • Restart the browser (after each action).

Nothing helps me... But I still can visit some websites, but most common resources are not working for me. Please help me because I can't use Microsoft Edge without getting mentally ill. :/

Asked by Николай 5 months ago

Answered by Николай 5 months ago

  • Solved

Firefox 100 and OWA Drag and Drop Problem

Hello, Before the release of Firefox 99, the drag and drop function of e-mail using OWA (Microsoft Outlook) stopped working. In the last version of 99, it started working… (read more)

Hello,

Before the release of Firefox 99, the drag and drop function of e-mail using OWA (Microsoft Outlook) stopped working. In the last version of 99, it started working again (and I was very happy). My browser just updated to 100 and it stopped working again (and, of course, Firefox recommends not downgrading).

This is getting very frustrating, as I use Firefox at work and it is actually a lot of time wasted, going in and attaching files without drag and drop. I am on the verge of abandoning Firefox as my browser, since these features work in both Safari and Chrome. However, I do like the usability and security of Firefox, so I am hoping you can fix this very soon.

-Chris

Asked by cmartell 1 month ago

Answered by Chris Ilias 1 month ago

bookmarks bar autohide when?

if there's not already an option to autohide the bookmarks toolbar (like the address bar and tabs when in F11 mode [fullscreen]) can there be? so like, on default the boo… (read more)

if there's not already an option to autohide the bookmarks toolbar (like the address bar and tabs when in F11 mode [fullscreen])

can there be?

so like, on default the bookmark toolbar wouldn't show, but when I move my mouse into the specified area it appears (with the same animation as f11 mode)

 thank you,

let me know if i can already do that and if I'm just dumb.

 just to be clear, I want the tabs and url/address bar and tabs to always be there.

Actually might be cool to have options to autohide the tab bar too (separately).

 thanks again,

graham

tldr lol

Asked by bourn3 1 month ago

Last reply by cor-el 1 month ago

  • Archived

Can't enrol into Two-Step Authentication

Good day, Really happy to see that mozilla is tightening up security. But unfortunately, I can't enroll into Two-Step Authentication everytime I enter code it's not being… (read more)

Good day,

Really happy to see that mozilla is tightening up security. But unfortunately, I can't enroll into Two-Step Authentication everytime I enter code it's not being accepted. I tried multiple android apps of those codes and non of them work for me.

Because of that, I lost access to addons.mozilla.com account, because system doesn't let me in without 2step auth enabled.

Any chance I can use yubikey's intead of those auth apps? or anything else I can do?

Asked by Stas 6 months ago

Last reply by nzmusiclover2192 1 month ago

When dragging a tab into a new window, how do you stop it from being full screen like previous window

I am wondering if it is at all possible to adjust the settings when pulling a tab into a new window. For example, if I am running Firefox fullscreen I would like the tab … (read more)

I am wondering if it is at all possible to adjust the settings when pulling a tab into a new window. For example, if I am running Firefox fullscreen I would like the tab that I pull to be opened in windowed form. I noticed that this is typically the case when using Chromium-based browsers, but noticed that on Firefox it stays in the format as the previous window. (if already windowed the pulled tab will also be windowed) is there a way to ensure that the pulled tab will always be windowed?

Asked by Grimprovise 1 month ago

Last reply by Grimprovise 1 month ago

  • Solved

Mac OS Montery (and before): Firefox is freezing and then crashing whenever going full screen.

Hello, Currently running MacOS Montery but the problem was still occurring on previous versions. Whenever I use the green top left button to enter full-screen, the app im… (read more)

Hello,

Currently running MacOS Montery but the problem was still occurring on previous versions.

Whenever I use the green top left button to enter full-screen, the app immediately freezes and either crashes or has to be manually force quit. There are no reports in about:crashes and I there has been no success with troubleshooting mode or switching versions of the Firefox application.

Machine Info: MacBook Pro (16-inch, 2019) Processor: 2.6 GHz 6-Core Intel Core i7 Memory: 16 GB 2667 MHz DDR4 Graphics: Intel UHD Graphics 630 1536 MB

Any help towards a solution would be appreciated. Thanks!

Asked by Sam Wilson 1 month ago

Answered by jonzn4SUSE 1 month ago