Showing questions tagged: Show all questions

Firefox initially has no sound for videos, fixes don't stick

Hi, this is on FF 95 with Win11. Used to have no problems until upgrading to Win11, so something sort of broke with the interplay between the two. --First noticed on YouT… (read more)

Hi, this is on FF 95 with Win11. Used to have no problems until upgrading to Win11, so something sort of broke with the interplay between the two.

--First noticed on YouTube, no audio for videos. --Then, lots of other places too. My audio device works fine, plays computer system sounds, local mp3s, etc., it's a bluetooth Bose. But internet vids have no sound.

In some threads I researched,the solution seemed to be to go through the sound mixer and check output settings. I did that to no avail. Everything seemed fine, although it calls the bluetooth speaker "headphones." And then to make sure the browser had the right to use the mic (but the bluetooth speaker has no mic). I did that to no avail. Then, what seemed to work was autoplay settings. Changing the autoplay setting for videos to "on" for FF, fixed the problem after rebooting the browser.

Or, so I thought. In fact, every time I come back, I have to do it again. Or, I have to pretend to do it again. The setting to allow autoplay remains correct, as I left it. Oddly, just going back into that portion of settings seems to have some effect. I guess I'm giving it a dirty look. ;) Then, reboot browser, works again, as before.

I have to do this for every session (or, actually, I'm just loading Edge; it's faster) to get audio fro internet videos.

Any suggestions on how to make this fix permanent? Again, the setting stays where I leave it. But it is as if it has to be changed again.

Asked by monsieurms 5 months ago

Last reply by monsieurms 3 months ago

Firefox crackling, stable sound problem

I use Firefox 94, linux mint, 5.4.0-90-generic After I open url in new incognito tab all running sound starts to crackling, I can stable reproduce this with url https://m… (read more)

I use Firefox 94, linux mint, 5.4.0-90-generic After I open url in new incognito tab all running sound starts to crackling, I can stable reproduce this with url https://market.yandex.ru Please help, other browsers keep working after that

Asked by taranov.vv 5 months ago

Last reply by jonzn4SUSE 5 months ago

  • Archived

Audio stops playing after 2-3 seconds

The issue: on all sites, whenever media with audio plays (either automatically, or when I click), the audio stops after 2-3 seconds. If it is video, the video continues t… (read more)

The issue: on all sites, whenever media with audio plays (either automatically, or when I click), the audio stops after 2-3 seconds. If it is video, the video continues to play without sound. When it is audio-only, such as bandcamp, the timestamp stops. Audio resumes playing if I rewind or manually move the timestamp handle (scrubber?) back. This must be repeated each time the media is paused. Audio does not resume playing if play and pause are pressed, or if the site is refreshed.

Troubleshooting steps attempted so far:

  • Tried a different browser. Microsoft Edge works just fine.
  • Allowed autoplay for both audio and video
  • Cleared cache, and ensured that cookies were allowed
  • Turned off all adblockers
  • Uninstalled flash
  • Refreshed firefox settings

I'm at a loss!

Asked by juniper.mitchell 1 year ago

Last reply by FredMcD 1 year ago

  • Solved
  • Archived

How to disable audio indicator icon in pinned/unpinned tabs after removal of browser.tabs.showAudioPlayingIcon ?

Hello, suddently after upgrading my Firefox Developer Edition to version 77 I noticed that my pinned tabs have sound icon again, which i previously disabled using browser… (read more)

Hello, suddently after upgrading my Firefox Developer Edition to version 77 I noticed that my pinned tabs have sound icon again, which i previously disabled using

browser.tabs.showAudioPlayingIcon = false

Now however I found that it was removed here:

https://hg.mozilla.org/mozilla-central/rev/1360dbbd2d6d

How can i disable this annoying audio icon now ?

Asked by Nikita 2 years ago

Answered by cor-el 1 year ago

  • Archived

Crashing when thunderbolt interface selected for playback

Hi there, Firefox has started crashing anytime I try to playback media with my Focusrite interface selected for playback. This issue has been ongoing for a few months. … (read more)

Hi there,

Firefox has started crashing anytime I try to playback media with my Focusrite interface selected for playback. This issue has been ongoing for a few months. Any page like youtube, with video or media embedded causes a crash.

For reference, I'm using a Focusrite Red8pre on a Macbook Pro. The error does not occur when using the laptops speakers for playback.

Any help here would be appreciated.

Cheers, -Harry

Asked by dogledastray 1 year ago

Last reply by Roland Tanglao 1 year ago

  • Archived

No sound while on default audio output from few websites.

Hi, I've got a problem with sound with few websites. I'm using 2 sound devices, my headset and my 2nd TV screen which have speakers. For example I got problem with twitte… (read more)

Hi, I've got a problem with sound with few websites. I'm using 2 sound devices, my headset and my 2nd TV screen which have speakers. For example I got problem with twitter and google translator. When I try to play a sound from both of these sites when I'm using my headset as my default sound output, it doesn't work, there is no sound at all but when I change to my TV screen it plays these sounds. I have no problem with youtube, netlfix or other steaming platforms. I've just noticed that problem with these 2 websites, I don't know about other websites. Oh, and on 9gag I got similar problem but not every video is without sound, some of them has a sound and some of them hasn't. My device is set to default as in attached image.

Asked by Pa-Yonk 1 year ago

Last reply by ARMAN KHAN 1 year ago