Google pages fail to load at random intervals

Firefox will randomly stop resolving google search results. At random times, no search entered at the top url bar will resolve. The browser will just change the text in t… (read more)

Firefox will randomly stop resolving google search results. At random times, no search entered at the top url bar will resolve. The browser will just change the text in the bar, and then won't do anything else. If there is a Google page already open, it won't load any links from the results. Google.com won't even load. This typically lasts about 2-5 minutes.

I've seen this in both Windows and Linux. Linux Builds I've tested were the Flatpak from flathub, the snap, the Fedora Repo, and the Tarball binary. They all had the same result after a while of using it. This also happens on both my home network as well as my work network.

I have cleared my profile by manually deleting the folder in appdata or in ~/.mozilla, and tested with no extensions and no setting tweaks. The only tweak I made is disabling DNS over HTTPS. If I change the default search engine to DuckDuckGo or something else, It no longer happens. but that's because it's not trying to access a google domain.

I have attached a gif of my issue.

Asked by Joshua 2 days ago

Last reply by Joshua 43 minutes ago

content process limit

I have firefox nightly and the content process limit won't show up when I check or uncheck Hardware acceleration. how can I get to it and what is the name for the "conte… (read more)

I have firefox nightly and the content process limit won't show up when I check or uncheck Hardware acceleration. how can I get to it and what is the name for the "content process limit" in the "about:config" section?

Asked by primalbaily 21 minutes ago

Won't play YouTube audio

I'm bringing a problem, but I'm also bringing a solution. At least the solution that worked for me. There are at least a couple Mozilla threads on this, but they didn't s… (read more)

I'm bringing a problem, but I'm also bringing a solution. At least the solution that worked for me.

There are at least a couple Mozilla threads on this, but they didn't solve my problem.

If you have no audio in YouTube, or some particular Firefox tab, go up to the specific tab that you're not getting audio in.

As you move the mouse to the Red play button which is YouTube's logo, if my fix is the right fix for your particular lack of sound, you will see it turn to a Muted speaker icon. Left-click that muted speaker so that it unmutes!

To reiterate, evidently Firefox has the ability to mute or not mute a single tab! Also, you may see the word MUTED in the area immediately below and to the right of the Red play button, helping you to know what's going on. The thing is, the Muted speaker icon ONLY appears if you've Mouse'd over it, which I think is suspect programming.

Asked by gaines.rob 39 minutes ago

Changes made in Bookmarks Manager aren't applied

Whenever I make changes in Bookmarks Manager, they aren't applied to my bookmarks in Firefox. They are saved within the Bookmarks Manager, they just don't update to my ac… (read more)

Whenever I make changes in Bookmarks Manager, they aren't applied to my bookmarks in Firefox. They are saved within the Bookmarks Manager, they just don't update to my actual bookmarks (i.e., the way my bookmarks are displayed within the Bookmarks Manager does NOT match the way my bookmarks actually show up in the browser). I have tried:

-refreshing Firefox -unchecking the box for "read-only" in the places.sqlite file (as recommended at https://support.mozilla.org/en-US/kb/cant-add-change-or-save-bookmarks) -deleting both the "places.sqlite" file and the "xulstore-json" file (as recommended at https://support.mozilla.org/en-US/kb/cant-add-change-or-save-bookmarks) -restarting my computer

This is a major issue for me and may mean I have to switch back to Chrome if I can't get it sorted. Any other suggestions on how I can fix this issue?

Asked by melzenz 5 hours ago

Last reply by melzenz 2 hours ago

Run firefox from cron

Hello, I’m using firefox-dev under debian linux and since last updates my cron script that was supposed to open a certain url in firefox at a regular schedule stopped wor… (read more)

Hello,

I’m using firefox-dev under debian linux and since last updates my cron script that was supposed to open a certain url in firefox at a regular schedule stopped working.

I do export DISPLAY=:0 than run firefox $url and all was fine previously but now I always received a message : “Firefox is already running, but is not responding. To use Firefox, you must first close the existing Firefox process, restart your device, or use a different profile.”

You can easily reproduce by running : sudo -u $(whoami) /path/to/firefox-dev/firefox https://www.google.com

Can somebody explain what is checked by firefox and why it consider it is not responding instead of just open my url in a new tab ?

Asked by ecornely 3 hours ago

Need help to set duckduckgo as default for all tab.

Need help to set duckduckgo as default for all tab. (Ctrl+Shift+A) > Extensions , here i am not able to find the override option. My Firefox Version is 93.0 X64 (windo… (read more)

Need help to set duckduckgo as default for all tab.

(Ctrl+Shift+A) > Extensions , here i am not able to find the override option. My Firefox Version is 93.0 X64 (windows 10 home X 64) 

I tried to see if i can update firefox but it says already is updated.

Please help!

Asked by subhashishchatterjee100 3 hours ago

78.15 ESR will force you to update?

On the release notes of 78.15 is states: This is the final planned ESR78 release. Eligible users will be automatically updated to the ESR91 release on November 2. Never s… (read more)

On the release notes of 78.15 is states: This is the final planned ESR78 release. Eligible users will be automatically updated to the ESR91 release on November 2.

Never saw this kind of text from mozilla before. Does this mean that unlike previous versions, 78.15 will no longer give you the option to decline automatic updates?

https://www.mozilla.org/en-US/firefox/78.15.0/releasenotes/

Asked by kvcfsqgu 3 hours ago

HiDPI Screenshots Too Big

I regularly capture screenshots of pages at 1440 x 900 on a 5K iMac. When I paste these images somewhere they appear as 2880 x 1800. I've tried messing around with the se… (read more)

I regularly capture screenshots of pages at 1440 x 900 on a 5K iMac. When I paste these images somewhere they appear as 2880 x 1800.

I've tried messing around with the settings, but can't seem to find a way to make the final image 1440 x 900. Setting the DPR only seems to work if it's at 2. If it's at 1, the screen shot is the right dimension, but is missing 75% of the image.

Even though I'm on a HiDPI screen, I would love to be able to capture a 1440 x 900 screen and have the image actually end up being 1440 x 900. Is there a trick to this?

Asked by christian_mills 3 hours ago

transfer bookmark to new PC

Not all bookmarks were transferred to my new PC with Sync, only the ones on the bookmark toolbar. I have lots of other bookmarks. I exported them from my old laptop als… (read more)

Not all bookmarks were transferred to my new PC with Sync, only the ones on the bookmark toolbar. I have lots of other bookmarks. I exported them from my old laptop also (html file), but that hasn't worked either. What should I do?

Asked by nancyleedecatur 3 hours ago

Copying text from the URL bar which is NOT the URL actually only copies the url

This probably seems like a silly gripe, but when copy-pasting text, say from a website into a Google Doc, I used to often paste it into the URL bar first, then copy it to… (read more)

This probably seems like a silly gripe, but when copy-pasting text, say from a website into a Google Doc, I used to often paste it into the URL bar first, then copy it to paste into my Doc, because that was a quick easy way to remove formatting from the texts (hyperlinks, bold, etc.).

At some point relatively recently, this changed. Now when I paste a chunk of text into the URL bar and either cut or copy it from there, what I get when I paste it is just the URL of the page I'm on. The text I'd pasted into the URL bar might STILL BE THERE when I hit ctl+C and ctl+V but what gets pasted is the URL of the page that actually is nowhere to be seen. Is there a way around this or do I just have to take longer to remove formatting from pasted text now? Thank you for any info!

Asked by iamnotian 4 hours ago

https-only mode is warning me against sites that are https

I have enabled https-only mode, but now Firefox is warning me against accessing various perfectly OK https sites, e.g. https://www.totalenergies.fr … (read more)

I have enabled https-only mode, but now Firefox is warning me against accessing various perfectly OK https sites, e.g. https://www.totalenergies.fr

Asked by BarbaraD 1 week ago

Last reply by BarbaraD 6 hours ago

Firefox redirects my local virtual server website url to an external url

I am a web developer who makes websites on my local work station. I use XAMPP (Apache & PHP) on Windows. I edit my Windows hosts file to include server aliases like: … (read more)

I am a web developer who makes websites on my local work station. I use XAMPP (Apache & PHP) on Windows. I edit my Windows hosts file to include server aliases like:

127.0.0.12 pierremarketinggroup

...and then I add a virtual server to the Apache httpd.conf file, so that when I type:

http://pierremarketinggroup/

...in my address bar, it will take me to the local website on my workstation hard drive.

This has been working for years on Firefox, but now, after upgrading to PHP 8 in XAMPP and some fiddling around, Firefox no longer respects the local domain, but instead will redirect me to

https://www.pierremarketinggroup.com

...which doesn't exist, yet.

Firefox does the same thing with all my local, virtual domains. Chrome, Edge, and other web browsers continue to work normally, so I know my Apache and Windows hosts settings are correct.

What I have tried: - Cleared content cache, restarted Firefox. Didn't fix the problem. - "Refresh" Firefox. I think this was a mistake, as I lost all my logins, but too late now. Even so, it didn't fix the problem. I type the local address into address bar, and Firefox doesn't read it, or doesn't look up the local domain, or I don't know what.

I used to be able to fix the problem by going to Privacy & Security -> Cookies and Site Data -> Clear Data -> check Cached Web Content -> Clear, and that would usually fix the problem. Now it doesn't fix the problem.

How do I force Firefox to look up the domain on my local machine, instead of redirecting me to an external (and usually unrelated) url?

Asked by gregory.george.lewis 8 hours ago

How to disable mDNS in Firefox?

On Linux, when running: sudo netstat -lnp I get the following output: Active Internet connections (only servers) Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Addre… (read more)

On Linux, when running: sudo netstat -lnp

I get the following output: Active Internet connections (only servers) Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address State PID/Program name udp 0 0 0.0.0.0:5353 0.0.0.0:* 2436/firefox

I see that Firefox listens on UDP port 5353 (mDNS). I do not like that, since the computer has public IP address. I tried to look for ways how to disable mDNS in Firefox, without any luck.

Please could anyone advise how to disable mDNS in Firefox?

Asked by GoodMirek 10 hours ago

Media keys not working on Firefox browser

Media keys are not working on Firefox though they're working just fine on Chrome. I can pause playing media in an active tab only with space. I'm unable to use the seek b… (read more)

Media keys are not working on Firefox though they're working just fine on Chrome. I can pause playing media in an active tab only with space. I'm unable to use the seek back, forward and pause buttons. It's kind of annoying that I have to open the background tab where the media is playing and pause it with space or my mouse when I could simply hit the pause button while working. I've tried disabling and re-enabling media.hardwaremediakeys.enabled in about:config but nothing happened :( Thanks.

Asked by soapmuncher 13 hours ago

Is My Browser Compromised?

I noticed the following message at the top of my browser settings page - "Your browser is being managed by your organization." Except, this is on my home computer and not… (read more)

I noticed the following message at the top of my browser settings page - "Your browser is being managed by your organization." Except, this is on my home computer and not being managed by an organization. Is my browser compromised?

Asked by jclane64 21 hours ago

Last reply by jclane64 21 hours ago

SaveFrom.net Helper

The other day I downloaded SaveFrom.net Helper but then shortly after I deleted it. The program was deleted from the computer except that the green line with the program … (read more)

The other day I downloaded SaveFrom.net Helper but then shortly after I deleted it. The program was deleted from the computer except that the green line with the program name shows as an extension on the bar at the top of the Firefox page.

I cannot delete it. If I delete it once it reappears next time I load Firefox. The extension does not show up in add ons and extensions in Tools Firefox.

I have read an earlier reply that suggests delete Firefox and reinstall Firefox and that will get rid of it.

However, I am not anxious to try that as over time I have already extensions ad add ons and other customisation of Firefox, including all my bookmarks and I don't want to lose these and start again.

So here is my question. As the program is deleted and as their extension does not show up in Tools and then adddons, can I assume that the existence of the program name as an extension on one of the title bars at the top of Firefox is just an irritation and that this SaveFrom program cannot in any way add or do anything to my computer?

I can then live with it rather than deleting Firefox and starting again.

I would be so grateful for your help.

Thank you.

Asked by avwood 23 hours ago

Firefox on Windows10 not playing videos from youtube, reddit

As the title says and I've tried the following: - Restarting my laptop - Clearing the cache and cookies - Disabling hardware acceleration - Disabling Enhanced Tracking Pr… (read more)

As the title says and I've tried the following:

- Restarting my laptop - Clearing the cache and cookies - Disabling hardware acceleration - Disabling Enhanced Tracking Protection - Running in Troubleshoot mode - Refreshing FF - Reinstalling FF (Currently running 93.0, 64bit)

Youtube buffers the video but won't actually play it. The same goes for Reddit.

I'm at a loss for what else to try.

Asked by eregimbald 1 day ago