Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

My website has QuickTime .mov animations that won't load for me in Firefox (Mac), but do in Safari. Can you help? Page in question: http://www.paulozelinsky.com/shivers-animation2a.html

  • 4 प्रत्युत्तर
  • 22
  • 2 views
  • के द्वारा अंतिम प्रतियुतर SentientParadox

more options

I'm not sure what the problem is, it may well not be a plugin problem. FF prefs are set to use QuickTime plugins for .mov and other QT files, QT plugins all are up to date. Page works fine in Safari.

This page plays fine for me when I use Firefox to open the local copy of it on my own computer. When I download the page from online, and open that downloaded page, the animation also plays. But when I go to the page online, the .mov file will not load, and I get a question mark instead.

I contacted my web host to see if the problem is something going on in their servers. They said the page plays fine for them, and it's probably a plugin problem in my computer.

All Replies (4)

more options

You can try to add a MIME type that QuickTime can handle to the embed attributes. I'm on Linux, so can't text it with QuickTime.

<EMBED src="animation/shivers/pickles_300x225.mov" width="300" height="240" autoplay="true" 
 type="video/quicktime"
 controller="true" loop="false" pluginspage='http://www.apple.com/quicktime/download/'>
</EMBED>



Another good place to ask questions and advice about web development is at the MozillaZine Web Development/Standards Evangelism forum.

The helpers at that forum are more knowledgeable about web development issues.

You need to register at the MozillaZine forum site in order to post at that forum.
See http://forums.mozillazine.org/viewforum.php?f=25

more options

Thanks for the code suggestion. It didn't help, so thanks also for the Mozillazine suggestion.

more options

You're welcome.

I see you've posted here

more options

I have seen this as well, however I must ask: Do they NEVER load at all?

First I must say I have far better luck using the Quicktime export for web feature. There are a few problems with videos being shrunk more than you might wish, but just work with it and it isn't too hard to figure out all you need to do is start with a slightly larger video to begin with.

As far as them not loading, after a lot of working with them, and having them sometimes load, and often NOT load (but the sound will play), I have found that reloading the pages too many times causes this for some reason.

They almost always seem to load fine the first time the page loads, then won't after multiple loads, which is pretty standard developer practice while working on pages.

I have found that simply restarting FF works every time for me. After a few more page reloads, the video will quit working, but I don't worry about that too much since I don't expect my users will be reloading pages multiple times every time they visit.

Besides, it seems to be only an issue on Mac anyway, so I'm really not too concerned about it anymore.

SentientParadox द्वारा सम्पादित