Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Flash crash with XMP 2.0 memory enabled in bios

  • 1 प्रत्युत्तर दें
  • 1 यह समस्या है
  • 16 views
  • के द्वारा अंतिम प्रतियुतर dotnetshadow

more options

Hi there,

I'm currently using Firefox 44.0 on windows 10 64bit machine. I noticed for certain Facebook flash games that adobe flash player crashes. I tried the usual things of resetting Firefox, starting Firefox with no addons etc.

I investigated the issue further and noticed if I disable "Enable Flash Protected Mode" then the plugin works correctly. So I re-enabled the setting and the crash happened again.

In my bios I have a setting for xmp profiel memory. I have G.skill 2800 memory. By default memory runs at 2133. To use the 2800 you enable the xmp 2.0 profile (http://www.intel.com/content/www/us/en/gaming/extreme-memory-profile-xmp.html)

When I disable the xmp profile and have the "Enable Flash Protected Mode" on everything works. As soon as enable the xmp profile it no longer works

So to sum up:

Enable Flash Protected Mode disabled = WORKS

Enable Flash Protected Mode enabled = FAILS

Enable Flash Protected Mode enabled and XMP disabled = WORKS

Enable Flash Protected Mode and XMP disabled = FAILS

Why would xmp impact how the plugin works?

Hi there, I'm currently using Firefox 44.0 on windows 10 64bit machine. I noticed for certain Facebook flash games that adobe flash player crashes. I tried the usual things of resetting Firefox, starting Firefox with no addons etc. I investigated the issue further and noticed if I disable "Enable Flash Protected Mode" then the plugin works correctly. So I re-enabled the setting and the crash happened again. In my bios I have a setting for xmp profiel memory. I have G.skill 2800 memory. By default memory runs at 2133. To use the 2800 you enable the xmp 2.0 profile (http://www.intel.com/content/www/us/en/gaming/extreme-memory-profile-xmp.html) When I disable the xmp profile and have the "Enable Flash Protected Mode" on everything works. As soon as enable the xmp profile it no longer works So to sum up: Enable Flash Protected Mode disabled = WORKS Enable Flash Protected Mode enabled = FAILS Enable Flash Protected Mode enabled and XMP disabled = WORKS Enable Flash Protected Mode and XMP disabled = FAILS Why would xmp impact how the plugin works?
संलग्न स्क्रीनशॉट

dotnetshadow द्वारा सम्पादित

All Replies (1)

more options

After further investigations it turns out there could be an issue with sonic studio from Asus causing this issue:

https://rog.asus.com/forum/showthread.php?82226-Flash-Video-Doesn-t-work-when-Sonic-Studio-is-running-in-the-background