Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Why do Vine videos have no sound or won't play at all?

  • 1 reply
  • 87 have this problem
  • 27016 views
  • Last reply by cor-el

more options

I have the latest version of Firefox (26.0). I'm not sure if a Flash or Java update caused this issue.

Vine videos were playing fine in my browser. This was AFTER I changed the about:config settings for media.windows-media-foundation.enabled to "false" - They never seemed to load when this was set to "true"

But now, the problem is back. Vine videos will not play. I recently updated to Firefox 26.0 and this issue came back. Additionally, I did install a Java update. I have tried EVERYTHING to restore my browser to the way it was but nothing works. I have reinstalled Firefox. I have done clean installs of both Flash and Java. I have tried starting Firefox in safe mode, but the problem remains.

If I go to a Vine page (https://vine.co/v/heXdnb0m3dm) for example, all I see is a static image. I can't click on anything. It's just a static frozen image. On Twitter, the same Vine video appears as a black screen where it previously used to load just fine. Even on Tweetdeck, which uses Firefox as the default browser, the videos will no longer load. This is all when media.windows-media-foundation.enabled is set to "false"

If I change the settings so media.windows-media-foundation.enabled is set back to "true" then the video plays but I have no control over sound. There is, in fact, no sound. The video plays on a loop. No sound. In fact, I can not even control the sound icon. Clicking the icon does nothing. It doesn't change to signify that the sound is on or muted. It remains the same muted icon.

So, basically if I try to play Vines by forcing them into flash, I get nothing at all. I get a static image. No video. No sound. No function.

If I leave the defaults the same and play them via HTML5, the video plays, but there is no sound and no control.

Please help! I have tried everything at this point!

UPDATE: I temporarily set security.csp.enable to "false" and the pages load up perfectly. Is this safe, though?

Modified by angelrodriquez

All Replies (1)

more options

The Vine video has video/mp4, so MP4 support needs to be present and working on your computer to make this work.
I needed to bring up the controls via the right-click context menu (Show Controls) and adjust the volume as the volume appeared to be set to zero to get sound.

You can try these steps in case of issues with web pages:

Reload web page(s) and bypass the cache to refresh possibly outdated or corrupted files.

  • Hold down the Shift key and left-click the Reload button
  • Press "Ctrl + F5" or press "Ctrl + Shift + R" (Windows,Linux)
  • Press "Command + Shift + R" (Mac)

Clear the cache and cookies only from websites that cause problems.

"Clear the Cache":

  • Firefox/Tools > Options > Advanced > Network > Cached Web Content: "Clear Now"

"Remove Cookies" from sites causing problems:

  • Firefox/Tools > Options > Privacy > Cookies: "Show Cookies"

Start Firefox in Safe Mode to check if one of the extensions (Firefox/Tools > Add-ons > Extensions) or if hardware acceleration is causing the problem (switch to the DEFAULT theme: Firefox/Tools > Add-ons > Appearance).

  • Do NOT click the Reset button on the Safe Mode start window.

Note that your System Details List shows that you have a user.js file in the profile folder to initialize some prefs on each start of Firefox.

The user.js file is only present if you or other software has created it, so normally it wouldn't be there. you can check its content with a plain text editor if you didn't create this file yourself.

The user.js file is read each time you start Firefox and initializes preferences to the value specified in this file, so preferences set via user.js can only be changed temporarily for the current session.