Eheka Pytyvõha

Emboyke pytyvõha apovai. Ndorojeruremo’ãi ehenói térã eñe’ẽmondóvo pumbyrýpe ha emoherakuãvo marandu nemba’etéva. Emombe’u tembiapo imarãkuaáva ko “Marandu iñañáva” rupive.

Learn More

Firefox kan geen verbinding maken met de server op 192.168.1.27:8080

more options

Firefox verbindingen Beste teamleden, Sinds vandaag kan ik geen toegang meer verkrijgen tot bepaalde sites en krijg o.s. deze melding: "Firefox kan geen verbinding maken met de server op 192.168.1.27:8080."

Ik heb de basis kennis met computers en de besturingssystemen, maar heb hier hulp nodig om dit probleem zo spoedig mogelijk op te lossen.

Bij voorbaat mijn dank voor uw hulp. Peter Batist

'''Firefox verbindingen''' Beste teamleden, Sinds vandaag kan ik geen toegang meer verkrijgen tot bepaalde sites en krijg o.s. deze melding: "Firefox kan geen verbinding maken met de server op 192.168.1.27:8080." Ik heb de basis kennis met computers en de besturingssystemen, maar heb hier hulp nodig om dit probleem zo spoedig mogelijk op te lossen. Bij voorbaat mijn dank voor uw hulp. Peter Batist

Opaite Mbohovái (1)

more options

Peter,

Alles wat begint met 192.168. zijn lokale IP-adressen.

Wat achter die dubbele punt (:) staat is een poortnummer. Standaard gebruik je poort 80 voor HTTP-verkeer (zonder beveiliging), maar tegenwoordig is poort 443 meer gebruikelijk, omdat dan het verkeer versleuteld wordt (en dus beveiligd over het Internet verstuurd).

Poort 8080 doet mij eerlijk gezegd denken aan een proxyserver (of iets dergelijks). Een proxyserver kun je gebruiken als je bijvoorbeeld met meerdere computers op een netwerk van Internet gebruik maakt. Dan kun je instellen dat iedereen gebruik maakt van een proxyserver. Die kan dan bijvoorbeeld webpagina's of afbeeldingen opslaan, zodat alleen de eerste persoon die van het Internet hoeft op te halen. Elke volgende aanvraag hoeft dan niet eens meer het Internet op, omdat dan de proxyserver bepaalde bestanden al heeft opgeslagen. Dat scheelt doorgaans bandbreedte op het Internet en zo moet je ook sneller de bestanden binnen kunnen halen (omdat jouw afstand tot de proxyserver vaak korter is dan wanneer je een webpagina ergens vanuit Amerika (of waar dan ook) moet ophalen).

Ook worden proxyservers gebruikt om bijvoorbeeld advertenties van websites eruit te filteren.

Stel dat jouw Firefox is ingesteld om zo'n proxyserver te gebruiken, maar plots is deze server niet meer te bereiken (om welke reden dan ook). Dan kun je een dergelijke melding krijgen.

Hier vind je meer informatie over hoe je kunt controleren of in jouw Firefox een proxyserver is ingesteld.

¿Imba’eporãva?

Eporandumína

Nde eikéke nde mba’etepe embohovái hag̃ua ñe’ẽmondo. Ikatúpa, emoñepyrũ peteĩ porandu, ndereguerekói gueteriramo nemba’ete.