Socket state is closed

Hello, does anyone know what causes this error. I might have done something silly, but now when I try to check incoming e-mails it says "mailnews.pop3.0: Socket state is … (read more)

Hello, does anyone know what causes this error. I might have done something silly, but now when I try to check incoming e-mails it says "mailnews.pop3.0: Socket state is closed - won't send command." This is shown if I look at the error console. This happens after I enter the password.

Asked by brian05 3 weeks ago

Last reply by brian05 10 minutes ago

Backing Up of TBird Profile Quickly Fills Flash Drive

I'm using a 128 GB flash drive to backup personal files on my Win 10 computer. I use "Backup Using File History". My flash drive seems to fill very quickly and upon inves… (read more)

I'm using a 128 GB flash drive to backup personal files on my Win 10 computer. I use "Backup Using File History". My flash drive seems to fill very quickly and upon investigation I see that the backup includes multiple, daily copies of my Gmail email inbox, sent mail, etc. I'm using TBird Ver. 102.6.1 and I have a gmail address. For example, after 1 week of daily backups, my gmail folder on the computer is 3.38 GB while the identical folder on the flash drive is 23.8 GB due to the multiple copies. I can see that each day I have a new set of gmail files while retaining all previous day's files. I'm not sure if this is a Windows issue, a gmail issue or a TBird issue. Any advice on how to correct this would be appreciated?

Asked by TheBaron 1 hour ago

Last reply by TheBaron 36 minutes ago

SSL expired on an old server, how can I find which account is still looking to it?

I know exactly what the issue is, my shared host migrated my account to a different server months ago...and now, as of yesterday, the old server's SSL expired. I'm getti… (read more)

I know exactly what the issue is, my shared host migrated my account to a different server months ago...and now, as of yesterday, the old server's SSL expired. I'm getting 4 "Legitimate banks will not ask you to do this" errors every time I start up Thunderbird, and then it keeps happening if I leave it on.

The problem is that I have carefully checked ALL of the 23 accounts that I have, and all of the 14 SMTP accounts. They all -- apparently -- are using the new server. It is mail.mysite.com everywhere I can find.

When I check the SSL for "mail.mysite.com" on a SSL checker, it is fine.

But the error message I keep getting in Thunderbird is for the OLD host, which is "boxABCD.myhostingproviderdomain.com:2080"

I tried calling them and explaining this and asking them to reissue the certificate, and they said my site already has its valid SSL (mail.mysite.com) and that's all they would do...they said it's something in my side.

My question is where can I find out which (if indeed there are any) email addresses (or could it be my Contacts list? My Calendar??) are still trying to search for the old SSL. I already tried clearing the cache, but it didn't help and shouldn't, since I don't think any certs are being cached.

Thank you so much for helping me figure this out.

Asked by thesun 1 hour ago

Error Message

I used to be able to open emails from Top Secret. Now I keep getting this error message. I contacted Top Secret for help, they couldn't figure out what was going on. Can … (read more)

I used to be able to open emails from Top Secret. Now I keep getting this error message. I contacted Top Secret for help, they couldn't figure out what was going on. Can anyone suggest a possible solution?

Bud Brod

Asked by budbrod 1 hour ago

How do I stop several junk emails per day that are coming from mail-in-a-box?

I get 2-4 emails per day from construction "estimating services", probably because I previously owned a contracting company, which no longer exists. They appear to be fro… (read more)

I get 2-4 emails per day from construction "estimating services", probably because I previously owned a contracting company, which no longer exists. They appear to be from mail-in-a-box. How do I stop these? Is it safe to go to mail-in-a-box website to request stop, or will that merely incur more emails?

Asked by robert322 1 day ago

Last reply by robert322 2 hours ago

Thunderbird displays "The account user@site.domain is being processed. Please wait until processing is complete to get messages. " and fetches the same message over and over.

Thunderbird loops on some internal discrepancy while not really fetching incoming messages or just a random-ish subset. I initially thought it was a problem of me having … (read more)

Thunderbird loops on some internal discrepancy while not really fetching incoming messages or just a random-ish subset.

I initially thought it was a problem of me having way too much mail in local mailboxes, but it appears that it happens on low volumes as well.

I run Thunderbird on OpenBSD/amd64 (recent snapshots) under xfce. My wife (the lower volume user) runs Thunderbird on Ubuntu 22.04 LTS.

The problem is, Thunderbird is "processing" for days on end, fetching (via pop3) what appears to be only a subset of messages (sometimes only a single one, over and over) from the mail server.

I have been observing this behavior for years, but always put it down to me running -current and only achieving a not frequently coredumping Thunderbird after cranking up stacksize in /etc/login.conf. Now it turns out that this is not OpenBSD or -current specific.

It turns out that the lower volume user, on Ubuntu Linux, is now seeing the same behavior, with the odd result that a message that was sent to us both last Monday evening (today is Thursday) has not yet been fetched by her Thunderbird while the program keeps fetching over and over a message from the local newspaper sent and previously received in April of last year.

The problem looks to be somewhat related to fetching large-ish numbers of messages. My last attempt here had Thunderbird report it downloaded 6 of 709 messages, it then proceeded to move some of them from Inbox to another folder according to a filter, and after some tens of seconds the bottom of the window displays "Downloading message 9 of 702", seemingly stuck there.

Then again, the accumulation of unfetched messages is in large part due to Thunderbird only seeing to itself for hours and days on end while messages keep turning up on the mail server.

Please let us know any debugging steps that can be taken at our end in order to fix this.

Asked by peter675 2 days ago

Last reply by peter675 8 hours ago

Need support for "can't receive e-mails". Previously "mailnews.pop3.0: Socket state is closed - won't send command."

Is there anywhere to get actual support for Thunderbird? I have no answers to my problem - can't receive e-mails still for a month now. Hoping not to have to change to a … (read more)

Is there anywhere to get actual support for Thunderbird? I have no answers to my problem - can't receive e-mails still for a month now. Hoping not to have to change to a different e-mail software.

Asked by brian05 1 week ago

Last reply by brian05 1 day ago

Importing Microsoft Outlook *.pst files into Thunderbird for Linux

How to import Microsoft Outlook *.pst files [calendar, contacts, tasks] into Thunderbird [Linux Mint]. I no longer have Windows OS or applications on my computer. Thanks … (read more)

How to import Microsoft Outlook *.pst files [calendar, contacts, tasks] into Thunderbird [Linux Mint]. I no longer have Windows OS or applications on my computer. Thanks

Asked by smykes47 2 days ago

Last reply by smykes47 16 hours ago

OAuth2 authorization stopped working.

OAuth2 authentication used to work in my POP server settings. When I click check messages it is stuck at sending login information. I must use normal password to connect.… (read more)

OAuth2 authentication used to work in my POP server settings. When I click check messages it is stuck at sending login information. I must use normal password to connect. What might have changed to cause this? I checked antivirus - no luck.

Asked by tim.skene1 2 days ago

Last reply by tim.skene1 18 hours ago

Error adding mail account in TB with Provider For Exchange Active Sync

Hello- When I try to add my mail account in TB using Provider For Exchange Active Sync, it says it finds the account but then gives me an error and won't allow me to add … (read more)

Hello- When I try to add my mail account in TB using Provider For Exchange Active Sync, it says it finds the account but then gives me an error and won't allow me to add it. Here is the error: "Error in errorCallback for fetchhttp. Supplied value not in allowed list."

Asked by rbss7 2 weeks ago

Last reply by rbss7 2 days ago

Mediacom email

I received an email stating my account was being moved to a new server, and it should be a seamless migration. Thunderbird is now struggling to connect after years of fla… (read more)

I received an email stating my account was being moved to a new server, and it should be a seamless migration. Thunderbird is now struggling to connect after years of flawless service. I get a "could not connect to mail server, the connection was refused" error box most times. BUT, if I keep hitting the Get Mail button, it eventually connects. Most times. Using IMAP. I have tried everything from password change to complete Thunderbird uninstall/reinstall, safe mode, troubleshooting mode, disabling all security software.... I have contacted Mediacom, who will not help with service 3rd party software, to confirm my account settings are proper. It has been over two weeks.... what am I missing? Thanks Steve

(edited for readability)

Asked by moosteve 1 month ago

Last reply by moosteve 1 day ago

thunderbird

on some of my email, when I get an incoming email it could be for 5 different people but on the From: it's always the same name. and there email looks like this c22420743… (read more)

on some of my email, when I get an incoming email it could be for 5 different people but on the From: it's always the same name. and there email looks like this c224207439h42577404a9d13m627540946@mail.conversations.godaddy.com

how can I fix this can someone please help. thank you

Asked by RSilva2000 1 day ago

Last reply by RSilva2000 1 day ago

I deleted a duplicate email but left the original in Thunderbird. The next time I downloaded emails from the server, the email that was a duplicate on Thunderbird was deleted from the server. Why?

I deleted a duplicate email but left the original in Thunderbird. The next time I downloaded emails from the server, the email that was a duplicate on Thunderbird was del… (read more)

I deleted a duplicate email but left the original in Thunderbird. The next time I downloaded emails from the server, the email that was a duplicate on Thunderbird was deleted from the server. Why?

I have Thunderbird setup to leave the emails on the server until I delete them. However, I only deleted a duplicate of an email. Should this have happened? If so, how can I avoid it if I want to clean up duplicate emails on Thunderbird? My mail server is a POP server, if that's important. And I'm using the Remove Duplicates addon

Asked by TampaTom 2 days ago

Last reply by TampaTom 1 day ago

After recent update emails going to Spam folder but Spam folder does NOT exist!

Some emails I have received are being put into a Spam folder by Thunderbird but there is no Spam folder visible and they have [spam} inserted into the subject header and … (read more)

Some emails I have received are being put into a Spam folder by Thunderbird but there is no Spam folder visible and they have [spam} inserted into the subject header and emaisl from this sender have never been received anywhere but my Inbox.

I have to search all messages to find out where the message has gone and it shows as in a Spam folder. I then have to flag it as Junk, go to my Junk folder and flag it as Not Junk before it appears in my Inbox.

I am using POP3 email accounts and Thunderbird 102.7.0 (64-bit) and have never had this issue before.

I have attached 3 screenshots showing: 1) The email on the account server showing that there is no [spam} in the subject title. 2) The email as picked up by Mailwasher Pro and as it is highlighted in green, this shows that Mailwasher Pro has identified it as friendly according to my Spam settings and again, no [spam] in the subject title. 3) The email in Thunderbird after I moved it into my Inbox but you can see [spam] has been added to the subject title!

I have looked at other posts relating to this so it definitely appears to be a problem and if I could at least see the Spam folder, I would have a temporary workaround until this is fixed so if anyone can tell me how to see the Spam folder, that would help at least for now!

Thanks.

Asked by Hawkeye58 3 days ago

Last reply by Hawkeye58 1 day ago

OAuth2 Gmail accounts on Thunderbird 52.9.1

I am using Thunderbird 52.9.1 on XPMode (virtual Windows XP) and since quite some time my OAuth2 Gmail accounts have stopped working from Thunderbird 52.9.1: I am request… (read more)

I am using Thunderbird 52.9.1 on XPMode (virtual Windows XP) and since quite some time my OAuth2 Gmail accounts have stopped working from Thunderbird 52.9.1: I am requested to enter password and other stuff but then nothing happens in terms of receiving (IMAP) or sending (SMTP) emails.

Don't know if this is related, but I am aware of the Gmail changes occurred around end of May 2022: [https://support.mozilla.org/en-US/kb/automatic-conversion-google-mail-acc...]

Are there any ways (tips/tricks, advanced or not) to have OAuth2 Gmail accounts working again on Thunderbird 52.9.1?

Thank you

Asked by Ned89 1 week ago

Last reply by Ned89 2 days ago