Ceisteanna leis an gclib seo á dtaispeáint: Taispeáin gach ceist

Firefox uses too much memory because the Windows Task manager shows me that I'm using 28 tabs even though I am only using 15

This problem is causing my whole PC to stutter and LAG whenever I want to play games here is a screenshots of the task manager I tried to close it one by one by "end task… (tuilleadh eolais)

This problem is causing my whole PC to stutter and LAG whenever I want to play games

here is a screenshots of the task manager

I tried to close it one by one by "end task" option but still, every time I open Firefox again these tabs or whatever they are are back and using memory more than any browser

Asked by s.l.o.o.o.m_92 2 sheachtain ó shin

Last reply by s.l.o.o.o.m_92 3 lá ó shin

Light theme but dark menus/pulldowns FF 100.0.2

For the last several FF versions, although I choose a light theme, the pull downs/menus always wind up dark with white text. It also shows up when I am editing options in… (tuilleadh eolais)

For the last several FF versions, although I choose a light theme, the pull downs/menus always wind up dark with white text. It also shows up when I am editing options in FF itself. How do I stop this? I want a light background with black/dark text.

Asked by submarinerr 2 mhí ó shin

Last reply by submarinerr 1 seachtain ó shin

FireFox crashing on startup

ID report: bp-bb265373-80df-4264-a1ad-ddc980220808 AvailablePageFile: 7416332288 AvailablePhysicalMemory: 3308408832 AvailableVirtualMemory: 138531615559680 BackgroundTas… (tuilleadh eolais)

ID report: bp-bb265373-80df-4264-a1ad-ddc980220808

AvailablePageFile: 7416332288 AvailablePhysicalMemory: 3308408832 AvailableVirtualMemory: 138531615559680 BackgroundTaskMode: 0 BlockedDllList: BuildID: 20220729222726 CPUMicrocodeVersion: 0x25 CrashTime: 1659952533 HeadlessMode: 0 InstallTime: 1659797756 ModuleSignatureInfo: {"CRYPTO-PRO":["cpadvai.dll","detoured.dll","cpcrypt.dll"],"Microsoft Corporation":["VCRUNTIME140_1.dll","VCRUNTIME140.dll","msvcp140.dll"],"Microsoft Windows":["cryptsp.dll","NapiNSP.dll","pnrpnsp.dll","winrnr.dll","wshbth.dll","dbgcore.dll","wsock32.dll","webauthn.dll","npmproxy.dll","dbghelp.dll","DWrite.dll","iertutil.dll","TextInputFramework.dll","dhcpcsvc.dll","dhcpcsvc6.DLL","winnsi.dll","version.dll","netprofm.dll","WinTypes.dll","CoreUIComponents.dll","nlaapi.dll","propsys.dll","CoreMessaging.dll","WINMMBASE.dll","winmm.dll","uxtheme.dll","ntmarta.dll","IPHLPAPI.DLL","dnsapi.dll","mswsock.dll","cryptbase.dll","devobj.dll","umpdc.dll","kernel.appcore.dll","msasn1.dll","profapi.dll","powrprof.dll","windows.storage.dll","bcrypt.dll","bcryptPrimitives.dll","ucrtbase.dll","KERNELBASE.dll","gdi32full.dll","crypt32.dll","wintrust.dll","msvcp_win.dll","win32u.dll","cfgmgr32.dll","SHCore.dll","ws2_32.dll","ole32.dll","shlwapi.dll","shell32.dll","combase.dll","advapi32.dll","nsi.dll","msvcrt.dll","kernel32.dll","sechost.dll","clbcatq.dll","imm32.dll","gdi32.dll","msctf.dll","user32.dll","psapi.dll","oleaut32.dll","rpcrt4.dll","ntdll.dll"],"Mozilla Corporation":["firefox.exe","xul.dll","nss3.dll","mozglue.dll","lgpllibs.dll"]} MozCrashReason: Failed to get async shutdown service: NS_ERROR_FILE_NOT_FOUND ProductID: {ec8030f7-c20a-464f-9b0e-13a3a9e97384} ProductName: Firefox ReleaseChannel: release SafeMode: 0 SecondsSinceLastCrash: 1703 StartupCrash: 1 StartupTime: 1659952533 SubmittedFrom: Client SystemMemoryUsePercentage: 61 Throttleable: 1 TotalPageFile: 17112100864 TotalPhysicalMemory: 8522166272 TotalVirtualMemory: 140737488224256 URL: UptimeTS: 1.83395 Vendor: Mozilla Version: 103.0.1

Please, help to understand problem

Asked by meleshkin.n 2 lá ó shin

Login to cibconline.cibc.com

I've been using Firefox for 25+ years, always keeping it up to date. I've been a customer of CIBC Bank for 20+ years and using their online website since its beginning. L… (tuilleadh eolais)

I've been using Firefox for 25+ years, always keeping it up to date. I've been a customer of CIBC Bank for 20+ years and using their online website since its beginning. Last week I've been unable to login to my accounts without going thru an inconvenient and time-consuming telephone code procedure every time. Previously, this procedure had been in place only occasionally as a secondary method of identification.

CIBC advised changing my anti-tracking and cookie settings. After trying all the alternatives, there was no change. Checked out Edge browser, and it was the same. Checked out Firefox and Edge on a second computer and it was the same. Installed the Chrome browser, and it works fine!

No problems accessing any other website. Anyone ever experienced this? Any suggestions?

Asked by BrianM 4 lá ó shin

Last reply by BrianM 4 lá ó shin

Connection not secure message

I have this problem. It just showed up after installing a brand new ARRIS modem exactly like the one I had. "Your connection is not secure" error when trying to log in to… (tuilleadh eolais)

I have this problem. It just showed up after installing a brand new ARRIS modem exactly like the one I had. "Your connection is not secure" error when trying to log in to my modem's login page at the local address. There are several fixes that I saw, none seem to help. Tried the SSL refresh and it screwed up the browser. Now I get to figure out how I had it set up before the "refresh". Like I said this just started in Firefox and it prevents me from accessing the modem console period. If I use Edge it does not block me. (yuk) It does show a "Not Secure" message in the address bar but it will allow me to access my Modem. Why cant we get a fix for this. Its a local web address not on the internet. Should be a way to add to a allow local address list and ignore certificates or whatever else is causing it to block access.....

Email me when someone answers the thread seems to be broken on this page. I would like a email please so I can find a response.

[email removed from public]

Thanks! Roger

Asked by bowtieperformance 2 sheachtain ó shin

Last reply by bowtieperformance 3 lá ó shin

Firefox loads the first font alphabetically on my computer when it's out of memory

Hello. I've had this problem for over a month now ever since I switched to Firefox from Chrome. Problem: Every once in a while, Firefox will suddenly be really slow and n… (tuilleadh eolais)

Hello. I've had this problem for over a month now ever since I switched to Firefox from Chrome.

Problem: Every once in a while, Firefox will suddenly be really slow and not load a page. When it finally does load, all text on the website is in the first font alphabetically on my computer. (I tested this by adding/removing fonts on my computer to confirm it was doing this and not just loading a specific font. I have a lot of fonts because I'm a graphic designer, and it's always picking the first font I have when they are all listed in alphabetical order.) This problem can occur on any website.

When the problem occurs: I thought it might be occurring when the computer or Firefox was low on memory, because the problem happens a lot more often when I am working (and thus have lots of programs and tabs open) than just browsing. I started working with both Windows's Task Manager and Firefox's Task Manager open so that when the problem occurs I can check to see what is happening. Memory usage when the problem happens is kind of high, usually around 50-70%, with Firefox being the most or second-most memory-intensive task in Windows Task Manager. But no other programs on my computer are slowing down when Firefox is, and Firefox's Task Manager is not showing any one tab/add-on using more than "Medium" usage. (Although notably, the tab that is having the problem is not showing up in Firefox's Task Manager at all.)

What I have tried:

  • checking and unchecking "use hardware acceleration" settings in Firefox. (It doesn't seem to matter, the problem still happens)
  • changing the default font settings in Firefox
  • closing and reopening Firefox. (This does fix the problem temporarily. After reopening Firefox and restoring the session, all pages load normally. But the problem will happen again later on a different site.)
  • restarting the computer (I shut down every night and turn the computer back on the morning. This problem still happens almost every day and often multiple times a day.)
  • Having fewer tabs open. (That does seem to decrease the chances of the problem happening, but it does not decrease those chances to zero. The problem has occurred with as few as five total tabs open.)
  • Checking add-ons (I'm not using very many add-ons in the first place—uBlockOrigin, Don't Accept webP, I don't care about cookies, and AutoDelete Cookies.) All of them are showing no or low usage in Firefox's Task Manager.

I am running Windows 10, Intel(R) Core(TM) i7-9750H CPU @ 2.60GHz, with 16GB of RAM.

Has anyone else ever experienced this issue? Does anyone know how to fix this? I'm really sick of having to close and reopen Firefox in the middle of work.

Asked by justaddwater 1 mhí ó shin

Last reply by justaddwater 6 lá ó shin

Cloud tabs for Firefox lost

Hello. A lost my portable firefox. There were a lot of of opened tabs, and they was synced to cloud at my mozilla account. How to open all cloud tabs at once time (not on… (tuilleadh eolais)

Hello. A lost my portable firefox. There were a lot of of opened tabs, and they was synced to cloud at my mozilla account. How to open all cloud tabs at once time (not one by one) at new instance of firefox after authentification? Please advice, thank you. Maybe I can export all this tabs to html list? Best regards, Denis

Asked by w_pegas 2 lá ó shin

Clicking on a certain link does not do anything in FF but works fine in Chrome

Hi, I created a sign in to a particular account for a website using FF about a year ago & used it several times without issue. I haven't used it in about 6 months &am… (tuilleadh eolais)

Hi, I created a sign in to a particular account for a website using FF about a year ago & used it several times without issue. I haven't used it in about 6 months & now when I try to sign in, nothing happens. The mouse pointer turns to a pointing hand when I hover over the sign in, but that's it, the tab doesn't refresh & no new tab is opened. It doesn't look like FF recognizes this as a link.

When I right click on other links I get the option to: Open Link in New Tab Open Link in New Window etc...

but when I right click on this link causing me issues, I get: Save page as... Save Page to Device etc...

It is as though FF doesn't see this as a valid link. I'm using Windows 10 64 bit & FF version 103.0.1 & have FF set to automatic update.

I've run FF in safe mode & no change, suggesting it's not my add-ons.I've Googled the problem & seen examples of what look similar, but no solution seems to work. In particular I've tried the suggestions from https://support.mozilla.org/en-US/kb/firefox-cant-load-websites-other-browsers-can but none helped.

I don't have any issues with this link in other browsers. Chrome opens it up in an instant & I'm wondering whether it would be just easier switching to Chrome as my default.

I'd love to stick to FF as my default, can anyone help?

Asked by jpasznyk 5 lá ó shin

Last reply by jpasznyk 4 lá ó shin

I can't download zipped folders from Google Drive because "third-party cookies aren't enabled," even if they are.

I am not sure what category this goes into since I don't know if this is a cookie problem or a security problem or what. I can download individual files from Google Drive… (tuilleadh eolais)

I am not sure what category this goes into since I don't know if this is a cookie problem or a security problem or what.

I can download individual files from Google Drive just fine. But when I try to download entire folders from Google Drive, I can't download them as of a couple days ago. It looks the file zips, but then it won't let me actually download the file. Instead I get an error message "Can't download file. To download this file, try enabling third-party cookies for Drive."

The problem first started a couple days ago. (I have Firefox set to update automatically. Checking my update history, it looks like it started with 103.0.1 when it was updated Aug 1) The day the problem started, after trying just about everything, I cleared all my cache, site data, and cookies. That did fix the problem. But today when I got on, the problem came back. It was a huge hassle to log in again and do 2FA for everything again last time. If I have to do that every couple of days, I'm dropping Firefox because as much as I love it I just can't.

My browser privacy settings are set to Standard. I also currently have Firefox set to delete all cookies and site data upon close, with the exception of a list of websites I use every day. That includes drive.google.com. I have since added every google website I can think of, including the ones that it looks like Google tries to access when downloading zipped folders (as seen in Chrome) such as takeout-pa.clients6.google.com.

Things I have also tried besides clearing all site data:

  • starting Firefox with all add-ons disabled
  • turning Enhanced Tracking Protection off entirely on Google Drive
  • Changing my security settings from Standard to Custom and changing "Cross-site tracking cookies, and isolate other cross-site cookies" to just "Cross-site tracking cookies"
  • Changing my security settings from Standard to Custom and not blocking any cookies at all
  • Going into about:config and changing the network.cookie.sameSite.laxByDefault setting from false to true (It was on false when problem started. I changed it back after troubleshooting.)
  • Doing all of the above in various combinations

If it matters, when I was changing the laxByDefault setting, I can see two other settings with that phrase but I don't know what they do exactly. If changing either of these would help, let me know. network.cookie.sameSite.laxByDefault.disabledHosts [the rest is blank] network.cookie.sameSite.laxPlusPOST.timeout [currently set to 120]

And Google Drive still claims it can't download zipped files. I am going slightly insane because I have to download several large folders from Google Drive every day. Currently my solution is to download all files in Chrome.

I can also try uninstalling and going back to 102 somehow, but that's not a good permanent solution. I guess I can also try clearing the cache again. But there's got to be a better way. It's way too much of a hassle to do that every couple of days.

Please help. Thank you.

Asked by justaddwater 6 lá ó shin

Last reply by justaddwater 6 lá ó shin

Youtube videos won't play lately, but will in Chrome.

YouTube worked fine in the past, but for at least the last few days (likely longer) Firefox 103.0.1 won't play anything. Chrome works fine still. Other large transfers … (tuilleadh eolais)

YouTube worked fine in the past, but for at least the last few days (likely longer) Firefox 103.0.1 won't play anything. Chrome works fine still. Other large transfers work fine.

Latest video I tried to play: https://www.youtube.com/watch?v=WkN8Aqb2IBc Is a DND group playing with an actor from The Outpost (TV show on CW)

In Firefox I see the initial video preview image, and after clicking to play I get a constant spinning progress animation but the video never plays. Turning on the debug overlay info shows plenty of download capacity detected (I forget the name in the UI) but very little ever transfers (bars further down).

Only oddity I can see in the debug info it puts in the the clipboard is the wrong Angle GPU. I have 2 x NVIDIA 1080ti's in SLI, and it sees a 980. Chrome shows the expected value instead. I filed a bug on the Angle project just in case. I looked on the Firefox about:support page with hardware acceleration disabled and it showed two webgl driver entries (1 and 2), both with 1080ti listed.

I tried disabling the performance feature setting and hardware acceleration (closed app then opened again). No difference.

Windows 10 x64, latest patches. Latest NVIDIA drivers through GFE (auto updates itself). Two Windows 10 graphics options are on (GPU scheduler and Variable Refresh Rate).

I've seen a couple notifications from Windows about Firefox "attempting" to use GPU hw acceleration, but I have no idea why it'd be blocked. Clicked it and it did nothing. I looked in my event viewer and didn't find anything useful either. I haven't manually set any applications to use a certain GPU. Integrated GPU from CPU is disabled in BIOS.

GPU isn't overclocked. CPU is barely. And I see no reason to think this is related. In the past I'd get reboots and event viewer errors. Even when it worked in the past I was similarly overclocked. All programs (diagnostics) I've run to verify proper functioning have passed.

Asked by EternalStudent 4 lá ó shin

Last reply by EternalStudent 2 lá ó shin

Application action settings resets to 'download' after an update

After doing an update to Firefox (currently on 102.0.1), the settings for what happens when I click on a PDF file always seems to reset to 'save file', when what I want (… (tuilleadh eolais)

After doing an update to Firefox (currently on 102.0.1), the settings for what happens when I click on a PDF file always seems to reset to 'save file', when what I want (and what I have to keep changing back to) is 'Always ask'.

Is this a known issue or is it something about my environment that causes this?

My system is running Windows 11 on an HP laptop with an AMD 7-5800U CPU and 8Gb of memory. [I'm posting this on my desktop machine which doesn't seem to exhibit the same behaviour - Windows 10 on an Intel 8500 CPU and 16Gb of memory]

thanks for any advice.

Alan

Asked by alan.sharkey 3 seachtaine ó shin

Last reply by alan.sharkey 5 lá ó shin

PDF displaying as blank document.

We are on version 103.0.1 and have started having a problem with the PDF viewer showing blank documents. If you download the document is is good. How can we get the docum… (tuilleadh eolais)

We are on version 103.0.1 and have started having a problem with the PDF viewer showing blank documents. If you download the document is is good. How can we get the document to open correctly in the viewer.

Asked by Dale_J_Souza 2 lá ó shin

Last reply by Dale_J_Souza 2 lá ó shin

Admin rights required to update firefox on 1 workstation

The relatively new computer (running Windows 10) used by a non-admin person keeps asking for admin permission every time there's a firefox update. I have several other wo… (tuilleadh eolais)

The relatively new computer (running Windows 10) used by a non-admin person keeps asking for admin permission every time there's a firefox update. I have several other workstations with firefox and none of those ask for admin rights to be able to update. No solution found in several internet searches for this problem. I'm about ready to put Chrome on this person's computer so I don't have to go to his desk & enter my admin credentials for just a damn FF update.

Asked by craig84 17 uair ó shin

How do I get the old Print interface back

Good morning: I updated FF 91 ESR to 102 ESR and I'm not liking the Print interface. The main problem is that the printer properties are not available. The printers de… (tuilleadh eolais)

Good morning:

I updated FF 91 ESR to 102 ESR and I'm not liking the Print interface. The main problem is that the printer properties are not available. The printers default is to print from tray 2, but sometimes I want to print from tray 1.

If it can be changed then I prefer code that I add to User.js "user_pref("print.tab_modal.enabled", false); " is being ignored.

thanks Norbert

Asked by Norbert38 2 lá ó shin

Last reply by Norbert38 2 lá ó shin

Twitch tab stutters

Like in https://support.mozilla.org/en-US/questions/1224759 my twitch tab stutters when i change from a different tab to the twitch tab. I don't have it everytime, it's … (tuilleadh eolais)

Like in

https://support.mozilla.org/en-US/questions/1224759

my twitch tab stutters when i change from a different tab to the twitch tab. I don't have it everytime, it's really inconsistent. It appears that my video moves forward some seconds. Suggestions like in the link didn't helped for me.

I tried: - set media.suspend-bkgnd-video.enabled to false and restart -> didn't solve the issue -set media.suspend-bkgnd-video.enabled back to true and restart -> didn't solve the issue -set media.suspend-bkgnd-video.enabled to false set network.http.throttle.version to 1, restart,

 set media.suspend-bkgnd-video.enabled to true again and restart -> nope

- set network.http.throttle.version to 0 and restart -> nope.

I'm really helpful for any ideas. Thanks in advance!

Asked by brychcy_1993 5 lá ó shin

Firefox changed the way it displays url suggestions

I go to Yahoo.com for email several times daily. I rarely go to Youtube.com . I believe the order that url suggestions (and autocomplete) come up has changed in one of F… (tuilleadh eolais)

I go to Yahoo.com for email several times daily. I rarely go to Youtube.com .

I believe the order that url suggestions (and autocomplete) come up has changed in one of Firefox's updates and now, as soon as I type the "y", Firefox suggests Youtube.com . I go to Yahoo.com a hundred times for any one time I might visit Youtube and Yahoo would come first alphabetically so I would assume it would "suggest" Yahoo before Youtube.

My guess is that Firefox decides on which site is more popular during daily browsing but this was not the case before.

I have tried several methods to attempt to control the order the suggestions appear but Youtube still autocompletes as soon as I type the "y".

Any way to change this to my liking? Or is this just the way it is and will be?

I've attached a screenshot but I edited it to obliterate a few id's and personal information from the example url's.

Asked by caladie 3 lá ó shin

Cannot watch purchased videos online using Firefox

When I go to Artists Network and log into my account and try to view the videos that I have paid for, by clicking on a link - with Firefox nothing happens. However, they … (tuilleadh eolais)

When I go to Artists Network and log into my account and try to view the videos that I have paid for, by clicking on a link - with Firefox nothing happens. However, they work using MS Edge.

Use hardware acceleration is unchecked and my graphics driver is up to date. If Microsoft Edge works why doesn't Firefox?

What is wrong?

Asked by NiagaraMouse 5 lá ó shin

Last reply by NiagaraMouse 3 lá ó shin

Google Searches in Firefox Repeating Itself

There is this weird bug(?) that popped up like within a day or so. When searching for some terms with Google in Firefox, the search result would repeat itself. For exampl… (tuilleadh eolais)

There is this weird bug(?) that popped up like within a day or so. When searching for some terms with Google in Firefox, the search result would repeat itself. For example, searching for terms like "ab", "abc", or "hgi" would result in two searches, but not "def". So let's say if I search for "ab" twice, I would get 4 search histories of "ab".

One curious thing I noticed is that if I already have a non-blank tab opened before the search, going back to it and then going forward to any search that would repeat itself would prompt it to produce two search histories again. The problem to this is that if there were other searches further up the tab's histories (I usually search for multiple things within the same tab), they would essentially be lost (I turned off search and form history) when the search repeated itself, since it would act like I made a new search of the same term.

I have updated the Firefox browser to the latest stable version 103.0.1, and the problem persists. I tried to replicate this on Chrome to no avail. It's irking me to no end, so any help is much appreciated.

Asked by urishino 4 lá ó shin

Last reply by urishino 4 lá ó shin