Ceisteanna leis an gclib seo á dtaispeáint: Taispeáin gach ceist
  • Faoi Ghlas

Firefox's HUGE memory usage - AN ONGOING ISSUE you refuse to fix

TO MOZILLA DEVELOPERS In spite of hundreds if not thousands of users reporting this issue over and over again, and your suggested workaround to reduce memory usage in t… (tuilleadh eolais)

TO MOZILLA DEVELOPERS

In spite of hundreds if not thousands of users reporting this issue over and over again, and your suggested workaround to reduce memory usage in the settings that doesn't do anything - FIREFOX is still using unacceptably HUGE amount of memory.

With just FOUR (4) tabs open in one window, in the Task Manager I can see 17 (!!!!!!) Firefox windows open using 830 MB of memory. The highest usage of all my apps including memory hungry media apps. It's using THREE times as much memory as my Adobe Audition processing edits of a 1.5 hr audio with several clips.

This is insane!! You have gone crazy with caching to the point of making this browser unusable.

It's freezing up and crashing my Audition so before I work in it I must shut Firefox down completely - and I work on a powerful tower PC designed for media.

If you don't seriously cut back on this insane caching for the sake of browsing speed IN THE NEXT UPDATE, I won't be using your browser at all, it's simple as that. I'm already migrating my bookmarks and setting up Chrome which uses about half the memory that Firefox does with the same tabs, and I suspect that many users will follow suit.

The workarounds you offer DO NOT WORK. Any app that uses more than 500 MB of memory at any give time on my computer - goes.

Asked by etcetera777 1 mhí ó shin

Last reply by etcetera777 1 mhí ó shin

  • Réitithe
  • Cartlannaithe

google not loading after connecting to VPN network

google.com and google related websites doesn't load at all. For example, gmail slowly loads, but loading icon never disappears, loading icon is always shown and then ofte… (tuilleadh eolais)

google.com and google related websites doesn't load at all. For example, gmail slowly loads, but loading icon never disappears, loading icon is always shown and then often it shows 'reconnecting' message. This works OK in Chrome.

Steps to reproduce: 1. Open Firefox without VPN - all loads well. 2. Enable VPN - stops loading. If I then disable VPN - it starts loading again.

If I restart Firefox it starts working OK, but after a while stops working again.

Asked by kantix 2 bhliain ó shin

Answered by kantix 2 bhliain ó shin

  • Réitithe
  • Cartlannaithe

Cloudflare Problems...again

Just recently, I've been having problems with websites run by Cloudflare. Whenever I attempt to access ANY website that is operated by Cloudflare, I'm often presented wit… (tuilleadh eolais)

Just recently, I've been having problems with websites run by Cloudflare. Whenever I attempt to access ANY website that is operated by Cloudflare, I'm often presented with a blank page, or a Firefox error message. Sometimes I'm even presented with the DDoS protection error, even though my computer is clean having being scanned by Kaspersky and Malware Bytes.

I reiterate this and say that it's only Cloudflare sites that are causing problems. Very occasionally they will work for up to an hour or so but most of the time it is error messages or blank pages. Interestingly, other web servers such as Amazon, OVH SAS and Akamai all run with no problems so I wonder what is Cloudflare's problem? Is this something to do with my browser or the web hosting services?

Asked by ichigatsusayonara 1 bhliain ó shin

Answered by ichigatsusayonara 1 bhliain ó shin

  • Réitithe

Pages taking ages to load

Hi all, I feel like this is a problem that must have been experienced and solved a thousand times... however I've tried all the suggested fixes I can find and the proble… (tuilleadh eolais)

Hi all,

I feel like this is a problem that must have been experienced and solved a thousand times... however I've tried all the suggested fixes I can find and the problem still persists.

When I load Firefox the pages take ages to load. It doesn't matter what the page is, it takes ages, except that about: pages load fine, no problem. When I say pages take ages to load, I mean that everything about the page takes ages, not only the next, not on the images and other content etc, everything. This only started happening today and I only created a new profile a month or so ago. I don't have many tabs open (maybe 20) of which 9 are pinned. I do have lots of extensions installed.

I've tried troubleshooting/safe mode, that makes no difference.

Private browsing and loading another profile are fine, they don't have this problem.

I've cleared all cache and data, cookies, etc, including startup cache.

I've deleted the content-prefs file, and removed places files.

I've tried disabling and enabling hardware acceleration.

I've tried disabling TRR.

Probably some other things too, but so far nothing has worked.

Suggestions please! :)

Asked by madbilly 1 mhí ó shin

Answered by madbilly 1 mhí ó shin

  • Réitithe
  • Cartlannaithe

Firefox download list opens by itself multiple times during the day

For about a month how I find that the Firefox download list opens by itself multiple times during the day. Most of the time I'm not even actively using firefox, it's just… (tuilleadh eolais)

For about a month how I find that the Firefox download list opens by itself multiple times during the day. Most of the time I'm not even actively using firefox, it's just idling in the background. When it first happened I figured it'd be a quickly patched bug and so didn't ask around about it. But I've had a ff update since then and it still happens. Does anyone know why this is happening? I have not seen reports of this via search.

I'm on ff 9.0.1.

Asked by sparrowtwo 1 bhliain ó shin

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 1 bhliain ó shin

  • Réitithe

HTTP Status 403 Forbidden despite clearing cache, cookies, site data and using Troubleshoot mode

Since the last FF update (115.5esr, Windows 8.1 Pro) I keep getting the following error message when I try to access one particular website: The page isn’t redirecting p… (tuilleadh eolais)

Since the last FF update (115.5esr, Windows 8.1 Pro) I keep getting the following error message when I try to access one particular website:

The page isn’t redirecting properly An error occurred during a connection to www.doordash.com.

   This problem can sometimes be caused by disabling or refusing to accept cookies.

I have tried virtually all the solutions suggested online. I have cleared my cache, deleted cookies and site data, and I have tried to access the site using Troubleshooting mode, all to no avail. I contacted support for the particular website and they have no difficulty accessing the site with FF.

I can access the site in question with the Chrome browser, so the issue would appear to lie with Mozilla. I use this particular site frequently and would much prefer to continue to access it using it with FF, as I have done for over a year. I just installed Chrome on my Windows 8.1 Pro PC solely for the purposes of accessing this one website.

Help in resolving this issue would be greatly appreciated.

Asked by Firefox Account 2 mhí ó shin

Answered by cor-el 2 mhí ó shin

  • Réitithe
  • Cartlannaithe

Browser crashing on some webpages

I'm using Firefox 106.0.1 on Ubuntu 22.10 from Mozilla's official PPA but when I open some websites the browser crashes with the message "Exiting due to channel error.". … (tuilleadh eolais)

I'm using Firefox 106.0.1 on Ubuntu 22.10 from Mozilla's official PPA but when I open some websites the browser crashes with the message "Exiting due to channel error.". I found the error could be related to libwebp with LTO enabled, may be it is, but I rebuilt the Ubuntu's package without LTO and one website stopped crashing, dell.com support page, but several others still crash, like amd.com.

Asked by marcoshalano 1 bhliain ó shin

Answered by marcoshalano 1 bhliain ó shin

  • Réitithe
  • Cartlannaithe

YouTube videos refuse to play now

So I have never had a problem with YouTube up until yesterday, anytime I try to watch a video and click play or anywhere on the video it just has a circle that spins in t… (tuilleadh eolais)

So I have never had a problem with YouTube up until yesterday, anytime I try to watch a video and click play or anywhere on the video it just has a circle that spins in the middle around a youtube button, or sometimes just a black screen.

I have tried clearing Cookies & Cache, tried in safe mode, tried with a new profile, disabled hardware acceleration, I even uninstalled and re-installed Firefox.

Still for some reason I am unable to watch videos and only on Firefox, it works fine in Chrome and Edge browsers.

I am at a loss on how to fix this, and I really don't want to have to use two browsers for watching videos and navigating the internet.

Any Ideas?

Also my Internet is not the problem, I have Gigabit Fiber.

Asked by omglulzfunny 1 bhliain ó shin

Answered by omglulzfunny 1 bhliain ó shin

  • Réitithe

"The WidevineCdm plugin has crashed" - unable to use any streaming service.

Whenever I attempt to watch something on any streaming service, I get an error message from the streaming service and a note from Firefox saying "The WidevineCdm plugin h… (tuilleadh eolais)

Whenever I attempt to watch something on any streaming service, I get an error message from the streaming service and a note from Firefox saying "The WidevineCdm plugin has crashed." I have tried to solve this problem a number of ways, but have unable to find a solution.

My best guess is the problem is due to the most recent WidevineCdm update, as in the plugins settings the most recent update for the plugin was on 10/21/23, which is shortly before I first noticed the problem. I did test out various streaming platforms on other computer browsers (Chrome and Microsoft Edge) — they gave the same website errors as I got on Firefox, but those browsers did not indicate the cause or suggest which plugin failed. I additionally tested out desktop apps for some of the streaming platforms; they work fine without any issues, but unfortunately the main streaming platform I use doesn't have a desktop app and only works in browser.

My computer is a Lenovo Yoga 9i, it's running Windows 11, and everything is up-to-date.

The methods I have tried to fix this issue with, to no avail: - submitted crash reports - toggling the "play DRM restricted content" options in Firefox, and toggling whether or not the WidevineCdm was activated, closing the browser between each toggle of options - clearing Firefox's cache - running Firefox in troubleshooting mode to make sure it wasn't a different extension interfering with it - tried running Firefox in compatibility mode - tried to find support from the people who made WidevineCdm, but apparently they don't do end-user support - deleting the WidevineCdm manually from the program files for Firefox and Chrome (since Firefox says the plugin is from Google), and then reinstalling it via the chrome components page. This briefly lead to the message on the plugin page that WidevinceCdm would "begin installing shortly." It seemed frozen like that for a good while, but then I tried clicking the "check for updates" and that message disappeared, and it went back to crashing when I tried using a streaming service. - uninstalling both Chrome and Firefox, restarting the computer, then reinstalling both browsers

As far as I can tell, the plugin comes automatically installed in the browser, and there isn't an alternate plugin for decrypting DRM-restricted content. If there's a way to set the WidevineCdm to a previous version before the update that's crashing it, I haven't found it, but I am no expert in computers or coding, and my guess about it being caused by the recent update could be wrong too.

I'm at my wit's end here, any help fixing this problem is greatly appreciated.

Asked by samantha 3 mhí ó shin

Answered by samantha 2 mhí ó shin

  • Réitithe
  • Cartlannaithe

Error in event Viewer......Event 2 Firefox Default Browser Agent

Hello all. Since the update to Version 113.0 I have been getting an error in my Event Viewer which is Event 2 Firefox Default Browser Agent . I am now on Version 113.0.1… (tuilleadh eolais)

Hello all. Since the update to Version 113.0 I have been getting an error in my Event Viewer which is Event 2 Firefox Default Browser Agent . I am now on Version 113.0.1 and still get this error. Firefox is my default browser. Below is an image of what I see in my Event Viewer and also the full view of the event itself. I seem to not be having any problems with the browser but I was wondering if anyone could shed some light on why this is happening or forward to the Devs.

Respectfully, Don


Log Name: Application Source: Firefox Default Browser Agent Date: 5/14/2023 4:19:42 PM Event ID: 2 Task Category: None Level: Error Keywords: Classic User: N/A Computer: DESKTOP- Description: The system cannot find the file specified. Event Xml: <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">

 <System>
   <Provider Name="Firefox Default Browser Agent" />
   <EventID Qualifiers="32775">2</EventID>
   <Version>0</Version>
   <Level>2</Level>
   <Task>0</Task>
   <Opcode>0</Opcode>
   <Keywords>0x80000000000000</Keywords>
   <TimeCreated SystemTime="2023-05-14T20:19:42.8333225Z" />
   <EventRecordID>9023</EventRecordID>
   <Correlation />
   <Execution ProcessID="0" ThreadID="0" />
   <Channel>Application</Channel>
   <Computer>DESKTOP-         </Computer>
   <Security />
 </System>
 <EventData>
   <Data>0x80070002 in RegistryDeleteValue:320</Data>
 </EventData>

</Event>

Asked by new_aged2perfection 9 mí ó shin

Answered by cor-el 9 mí ó shin

  • Réitithe
  • Cartlannaithe

Videos freeze when scrubbing back

For a few months, I have encountered an issue with videos playback on my browser. On most websites (including Reddit, Dailymotion, and even some videos on YouTube), whene… (tuilleadh eolais)

For a few months, I have encountered an issue with videos playback on my browser. On most websites (including Reddit, Dailymotion, and even some videos on YouTube), whenever I scrub back a video, it will stop for about ten seconds, while the audio keeps playing.

My current extensions are: Metamask, Bionic Reader, uBlock Origin, Return Youtube Dislike, and TWP Translate Web Pages. I have tried using Troubleshooting mode, but the problem persisted, so I think it's not because of my extension.

My OS is Opensuse Tumbleweed, with Firefox version 155.0.3. I didn't have this issue with Firefox ESR on my previous Debian 11 installation. I hope someone can find a solution for this, as it is extremely troublesome switching to Chrome whenever I want to watch videos.

Asked by xuantung.trinh.63 6 mhí ó shin

Answered by zeroknight 6 mhí ó shin

  • Réitithe
  • Cartlannaithe

Browser improvements

I have noticed for awhile now that when I load my Firefox homepage its keeps taking longer, certainly longer than it used to take. Also, when I load a You-tube video it t… (tuilleadh eolais)

I have noticed for awhile now that when I load my Firefox homepage its keeps taking longer, certainly longer than it used to take. Also, when I load a You-tube video it takes about a minute for things to work properly. The video and audio are erratic and skipping and simply disjointed for about the first minute, but then after that period of time the You-tube video runs OK, both audio and video. Something seems to be causing those problems recently that I didn't have previously. The problem seems to just keep getting worse also. I would appreciate any input and suggestions that may help the problem. Thank you.

Asked by sciencemagic 1 bhliain ó shin

Answered by Infinity__ 1 bhliain ó shin

  • Réitithe
  • Cartlannaithe

Wont load Death Records

West Virginia has a website to download old death certificates, but they wont load. There's nothing but a blank page. I'm not positive that it's a Firefox problem, as a … (tuilleadh eolais)

West Virginia has a website to download old death certificates, but they wont load. There's nothing but a blank page. I'm not positive that it's a Firefox problem, as a friend of mine who uses IE cant load them either, however, she CAN load them on her Tablet. As a historian, I really need to get these records for my research, so I was wondering if someone could go to the site and see of the records appear for them to be downloaded. This is a direct link to one of the records:

link text

While this is the main page were you enter the name you are looking for: link text

If you discover anything, please let me know. Thanks!

Asked by wvsky 6 mhí ó shin

Answered by wvsky 6 mhí ó shin

  • Réitithe

Firefox upload speed zero on Windows 10

This is a recurring problem. I have just been on to Vodafone who have tweaked my router as my speeds, download and upload, were very erratic, and upload speed often zero … (tuilleadh eolais)

This is a recurring problem. I have just been on to Vodafone who have tweaked my router as my speeds, download and upload, were very erratic, and upload speed often zero so connections failed. Sometimes my phone speeds were similar but not always. The Speedtest by Oopla desktop app also showed erratic results but often when they were OK the web-based test on Firefox was much worse, with upload speed zero. When I started this Firefox showed upload speed zero. Now Firefox shows upload 18Mbps. This variability keeps happening and is driving me spare, as even emails often fail to go through - I use Thunderbird. I shall see how things go tomorrow and tell you how it is going.

Asked by msturdy77 5 mhí ó shin

Answered by msturdy77 4 mhí ó shin

  • Réitithe
  • Cartlannaithe

PDF launch from Download Library

Hi, When using the right click menu on a PDF item in the Download Library (Ctrl+J) option Open In XYZ PDF viewer opens the pdf in chrome!!! option [selecting] Always Ope… (tuilleadh eolais)

Hi,

When using the right click menu on a PDF item in the Download Library (Ctrl+J) option Open In XYZ PDF viewer opens the pdf in chrome!!! option [selecting] Always Open In XYZ PDF viewer opens the file in chrome!!! option [deselecting] Always Open In XYZ PDF viewer opens the file in FF!!!

Double clicking on a PDF item in the Download Library (Ctrl+J) also opens the file in chrome!!!

This is totally wrong, please fix it asap. Thx

Asked by spdgnzls 1 bhliain ó shin

Answered by spdgnzls 1 bhliain ó shin

  • Réitithe
  • Cartlannaithe

Delete "entries" folder, which is 49 GB huge!

For many years I use Firefox 52.9.0esr on my WinXP computer. And for even more years I have been struggling unsuccessfully with the following problem. Under "C:\Document… (tuilleadh eolais)

For many years I use Firefox 52.9.0esr on my WinXP computer. And for even more years I have been struggling unsuccessfully with the following problem.

Under "C:\Documents and Settings\<username>\Local Settings\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\2b9qepw7.default-1469870616368\cache2" there is a folder named "entries", that is constantly inflating! It is now 49.5 GB huge! I can not delete it. Deleting process does start, but doesn’t continue even for a bit or finishes ever. I’ve tried to delete the cache via Firefox preferences unsuccessfully. Even manually via Windows Explorer, even in safe mode (F8 when the computer starts), even with TotalCommander. The folder’s size just suddenly changes to zero when I click on it, but not the real space it’s occupying on my hard drive. I even uninstalled my antivirus and tried all the methods again – to no success…

I have added a video of what happens on my drive if I click on this folder in low resolution: https://drive.google.com/file/d/1E_gqf4s31m7Gr7taW5iUOUzkwe8Oi7iT/view?usp=drivesdk In high resolution: https://drive.google.com/file/d/1EaLROHC2p510CvP24nO83wplEkaAgrA9/view?usp=drivesdk

Please help me to solve this problem!

Thank you very much in advance!

Asked by leonidg 9 mí ó shin

Answered by leonidg 9 mí ó shin

  • Réitithe

Why does my firefox always prefer IPv4, while IPv6 is still available?

My ISP had provided the IPv6 service, edge/chrome/vivaldi are all IPv6 first and working well. Only firefox insists use IPv4, although it could also pass the IPv6 test on… (tuilleadh eolais)

My ISP had provided the IPv6 service, edge/chrome/vivaldi are all IPv6 first and working well. Only firefox insists use IPv4, although it could also pass the IPv6 test on https://test-ipv6.com, and the internal test on https://detectportal.firefox.com/success.txt?ipv6 It leads to some webpage extremely slow, even could not be accessed.

I've tried privacy mode, but the problem is still there. IPv6 in about:config is enabled, all related options are default. Is this a bug, or if there is any way could fix it by some special settings?

Waiting for your help, thanks.

Asked by tempwall 2 mhí ó shin

Answered by tempwall 2 mhí ó shin

  • Réitithe
  • Cartlannaithe

FireFox insists on trying to Restore Previous Session even though it's OFF in settings and there's no user.js

I need to re-post this question as, although it has been asked previously, that session is now closed. It only started happening recently, but I'm not sure whether to bla… (tuilleadh eolais)

I need to re-post this question as, although it has been asked previously, that session is now closed. It only started happening recently, but I'm not sure whether to blame the latest FireFox version, 96, or Windows 10, 21H2. I also run Avast and MalwareBytes AVs.

Asked by dholford 2 bhliain ó shin

Answered by dholford 2 bhliain ó shin

  • Réitithe
  • Cartlannaithe

the latest firefox update overfills my screen so I can't see or access words, links or whatever on top, bottom and sides. Unusable now.

I don;t know if I chose the right "best describes the question" because the first half of the option is off the screen to the left, and there's no way to scroll over. I … (tuilleadh eolais)

I don;t know if I chose the right "best describes the question" because the first half of the option is off the screen to the left, and there's no way to scroll over. I would like to go back to the version that preceded this latest update please. It worked well. Please reply by email, [email-removed], because I can't read most of what's on the screen here. I hope someone pays attention to this, because otherwise I'll have to abandon Firefox, and it's been by far my preferred browser. Can't think what you've done to it. Your updates in the past all worked fine. I'm on a Lenovo ThinkPad S145 with Windows10.

Asked by vshelford 1 bhliain ó shin

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 1 bhliain ó shin

  • Réitithe
  • Cartlannaithe

SSL_ERROR_BAD_MAC_ALERT

A couple users at our site intermittently receive a SSL_ERROR_BAD_MAC_ALERT error when navigating to Google in Firefox. This happens in Version 99.0.1 (64-bit) on Windows… (tuilleadh eolais)

A couple users at our site intermittently receive a SSL_ERROR_BAD_MAC_ALERT error when navigating to Google in Firefox. This happens in Version 99.0.1 (64-bit) on Windows 10 computers. When the issue occurs, users can navigate to other websites without issues. Navigating to Google in a different browser works no problem. Restarting the browser will resolve the issue. Clearing cookies and site data has no effect. Users can also refresh the page after some time and the issue will go away.

Any idea as to why this is happening?

Asked by krisa15 1 bhliain ó shin

Answered by cor-el 1 bhliain ó shin