Ceisteanna leis an gclib seo á dtaispeáint: Taispeáin gach ceist

Firefox does not respond to a search request

Firefox does not respond to a search request. After closing, a restart is answered by an error message - "Firefox is already running. The old Firefox process must be clos… (tuilleadh eolais)

Firefox does not respond to a search request. After closing, a restart is answered by an error message - "Firefox is already running. The old Firefox process must be closed to open a new window." When this is done, another instance of Firefox displays. It appears that two instances of Firefox have opened when only one was requested and the second has somehow disabled the search request, either manual (direct) or from a separate application/link. I have completed a Refresh without any change in behaviour. What can I do now? Thank you Graham Garden

Asked by grahamgarden 1 uair ó shin

Firefox very slow starting up and one more issue...

I had tried everything. I have deactivated all FOUR of my plugins and started up Firefox again. I have uninstalled and reinstalled a fresh copy. I installed Firefox on an… (tuilleadh eolais)

I had tried everything. I have deactivated all FOUR of my plugins and started up Firefox again. I have uninstalled and reinstalled a fresh copy. I installed Firefox on an SSD even and it is still painfully slow. I have the same plugins and such on Chrome and that one opens up immediately. So I have been using Chrome a lot more lately because Firefox is opening slowly these days. Takes 15-20 seconds for Firefox to open every single time. I have deactivated each plugin one by one to see if they were causing the issue and sure enough, all of them were clean. Firefox still opens slowly.

On an unrelated note, I have been using Chrome a lot more lately also because some things on a webpage don't work on Firefox. I can't explain it. Like on the hickory farms website, I click on the Add To Cart button and it looks like it is being pressed, but nothing is added to the cart. This type of thing happens across the internet on many different sites. When I go to Chrome, everything works as it ought to. I have my settings set to Standard in Privacy and Security. I don't know where else I have to check and change things to get those buttons and other links and such to work.

Asked by Dyrelogan 1 mhí ó shin

Last reply by fidservant 2 uair ó shin

The menus are short, with a scroll bar, in dual monitor setup

I have just set up a second screen hooked up to my laptop, and the external monitor was set as my primary screen. But, I notice that whenever Firefox is on my in-built la… (tuilleadh eolais)

I have just set up a second screen hooked up to my laptop, and the external monitor was set as my primary screen. But, I notice that whenever Firefox is on my in-built laptop (secondary) monitor, the firefox menu, as well as all the extension menus, are really short. The firefox menu at least has a scroll bar, but the others are unusable.

I tried disabling hardware acceleration (which, based on other questions, seems to fix certain other dual monitor weirdness around menus), but it did nothing. Any tips?

Thanks in advance.

Asked by theo.bendit 3 huaire ó shin

very slow loading of web site

I've noticed I've had a number of new Firefox updates recently. I've also noticed it takes much longer to load my initial web site when I log into Firefox. That web site… (tuilleadh eolais)

I've noticed I've had a number of new Firefox updates recently. I've also noticed it takes much longer to load my initial web site when I log into Firefox. That web site is my head page, MSN. It now takes much longer to load that site than before. Is it possible these updates have caused the problem? How can I see what is causing the lengthy wait time for my head page to appear. It takes much longer than it used to. Appreciate input into the issue. Thank you.

Asked by sciencemagic 1 lá ó shin

Last reply by sciencemagic 4 huaire ó shin

Firefox browser version 90.0.2

I am no tech guru. Everything I have searched for help on firefox is completely foreign to me. the system crashes all the time., Settings do NOT work properly as I cannot… (tuilleadh eolais)

I am no tech guru. Everything I have searched for help on firefox is completely foreign to me. the system crashes all the time., Settings do NOT work properly as I cannot deselect firefox as my default browser ever since it updated to 90. Now on 90.0.2, everything is a nightmare! I don't think anyone wants to spend 4-8+ hours trying to find out how to use the computer! So, if anyone can speak in plain English & not computer tech code which I do not understand, then help me please! As I look furhter down this page of questions, I have no idea how where to look & what I am supposed to be looking for. So, all I can say is I have a Windows 10 64-bit laptop with CCleaner free version, Malwarebytes free version, Smart defrag free version, Iobit uninstall without all the add-ons.

Asked by tjtjulien 6 huaire ó shin

Last reply by FredMcD 6 huaire ó shin

Videos freezing, Pages taking forever to open, what's up?

I am getting more & more frustrated and exasperated, as simple browsing has become tortuously slow, with many sites taking forever to load, or only partially load, or… (tuilleadh eolais)

I am getting more & more frustrated and exasperated, as simple browsing has become tortuously slow, with many sites taking forever to load, or only partially load, or have to be refreshed a couple times, to finally get it to load. And videos constantly freezing up, despite lots of free RAM, and a very high-speed internet connection. I assumed whatever was causing this would've been addressed in the last update, or two, but no, it's only getting worse.

Asked by StevenCee 6 lá ó shin

Last reply by FredMcD 6 huaire ó shin

Font rendering broken for some fonts - 78.12.0esr/MacOS 110.11

Noticed a weird problem - some sites don't render their fonts, just empty space in place of text. Tried to debug it: 1. Safe mode and disabling hardware acceleration does… (tuilleadh eolais)

Noticed a weird problem - some sites don't render their fonts, just empty space in place of text.

Tried to debug it: 1. Safe mode and disabling hardware acceleration doesn't fix it 2. Sandbox values don't change anything 3. Tried other Mac with the same Firefox version and macOS version - same issue 4. Experimented with CSS in dev tools - issue is related to the specific font (InterVariable in this case, also saw it with OpenSans before).

As you can see on screenshots - we have InterVariable font for this specific block. If I change CSS and remove this font, replacing it with some other one like Roboto - font starts rendering fine. Interestingly enough - font preview in the dev tools works completely fine - font renders, it just is not rendering in the page itself.

As it is a Variable font and me having older MacOS 10.11 - I was suspecting that it is a bug with Variable font support, but why does it render in dev tools and why doesn't it fall back to the other supported font, if this one is not rendered?

Disallowing pages 'to use their fonts' obviously fixes it - as it activates fallback to fixed fonts, but it is not a proper fix, as it obviously messes up designs for sites and their custom fonts.

This side renders completely fine in Chrome, so it must be a Firefox issue. Upgrading macOS is not an option, so I would be fine with a fixed ESR version that works correctly.

Attaching screenshots showing debug info.

Asked by nkth 8 n-uaire ó shin

Error: Hmm. We’re having trouble finding that site.

Hello, every single time I wake up my Windows 7 Firefox refuses to load any website. It is a Firefox defect, because Windows's Internet icon shows that Internet is availa… (tuilleadh eolais)

Hello,

every single time I wake up my Windows 7 Firefox refuses to load any website. It is a Firefox defect, because Windows's Internet icon shows that Internet is available. DNS is also working, while Firefox refuses to load a web. I need to wait 10-15 seconds until Firefox condescendingly loads the web I am trying to access. This bug is very annoying as it happens a few times each day :(

Pavel

Asked by pavel.lastovicka 1 lá ó shin

Last reply by cor-el 11 uair ó shin

Some letters aren't shown on some websites

Hey, I have already read the other (closed) forum topics. I have the problem, that on some websites all letters from s to z aren't displayed. When I copy the text and pas… (tuilleadh eolais)

Hey, I have already read the other (closed) forum topics. I have the problem, that on some websites all letters from s to z aren't displayed. When I copy the text and paste it to a text editor all letters are there.

Here's what I tried according to other forum topics... - In the font properties all is set to standard fonts for 'latin' and 'other' (sorry I use Firefox in german so I don't know the correct english terms)

- Disallowing webpages to use their own fonts works, but it's no option as the websites now all have ugly fonts and don't look as they're meant to be.

I use FF 90.0.2 (64-Bit) on Windows 10 Home.

The problem occurred right away after I installed FF on a new computer. I have also tried syncing to my account and de- and reinstalling. Same problem all the time. The problem does not occur in other browsers, like Chrome, Edge, Opera. Only in FF... Any idea what I could do? It would be sad to use another browser in the future, but since I'm also a web developer it's really not an option to work like that... Any help is highly appreciated.

Cheers, Sven

Asked by sven.friedrich 1 lá ó shin

Last reply by cor-el 11 uair ó shin

Fonts on certain sites are odd

Certain websites font's have gone weird in Firefox, it's not reproducable on other computers just my own. I have looked through this community and run through: Set gfx… (tuilleadh eolais)

Certain websites font's have gone weird in Firefox, it's not reproducable on other computers just my own.

I have looked through this community and run through:

   Set gfx.canvas.azure.backends & gfx.content.azure.backends to direct2d1.1,skia,cairo
   Set gfx.font_rendering.cleartype_params.rendering_mode to 0
   Set gfx.downloadable_fonts.otl_validation to true
   Disabled hardware acceleration

Firefox Version is: 90.0.2 64-bit Windows 10 21H1 All drivers are up to date

Attached are screenshots from Chrome (what the website is meant to look like) & Firefox - I prefer Firefox over Chrome so I would rather not move.

Asked by kris0089 2 lá ó shin

Last reply by cor-el 12 uair ó shin

  • Réitithe

Can´t paste in http://forum.worldoftanks.eu

Hello there, since the FF90.xx I can´t paste anymore in the World of Tank EU forum. I did refresh firefox and tried it without addons and in private mode and it does not … (tuilleadh eolais)

Hello there,

since the FF90.xx I can´t paste anymore in the World of Tank EU forum. I did refresh firefox and tried it without addons and in private mode and it does not work. The only chance that I can paste is in the mobile version from the used IP.Board. I can´t even see the paste/einfügen option in the posting section.

I have some other members inside the community that reported the same issue to me.

It would be nice to get some help/ideas.

With best regards.

Dragokar

Asked by Dragokar 1 seachtain ó shin

Answered by Nemac 1 seachtain ó shin

After 89.0.1 update on Windows, Firefox will not release the audio device, not allowing the computer to sleep.

Since the 89.0.1 update on Windows 10 21H1 (Build 19043.1055), Firefox will not let my PC sleep, unless I quit and re-open Firefox. There is no audio playing on any tabs,… (tuilleadh eolais)

Since the 89.0.1 update on Windows 10 21H1 (Build 19043.1055), Firefox will not let my PC sleep, unless I quit and re-open Firefox. There is no audio playing on any tabs, but after a while of using Firefox on YouTube or whatnot, it will not release the audio device to let Windows put my monitors to sleep even though all playback has ended.

This can clearly be seen by running "powercfg /requests" as an administrator.

With videos playing, as expected Firefox reserves the audio device, as well as an Execution request.

Output: [ PS C:\WINDOWS\system32> powercfg /requests DISPLAY: [PROCESS] \Device\HarddiskVolume6\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe display request

SYSTEM: [DRIVER] High Definition Audio Device (HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0900&SUBSYS_10438581&REV_1000\4&2d156fef&0&0001) An audio stream is currently in use.

AWAYMODE: None.

EXECUTION: [PROCESS] \Device\HarddiskVolume6\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe non-display request

PERFBOOST: None.

ACTIVELOCKSCREEN: None. ]

But after you stop playing the video the output becomes: [ PS C:\WINDOWS\system32> powercfg /requests DISPLAY: [PROCESS] \Device\HarddiskVolume6\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe display request

SYSTEM: [DRIVER] High Definition Audio Device (HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0900&SUBSYS_10438581&REV_1000\4&2d156fef&0&0001) An audio stream is currently in use.

AWAYMODE: None.

EXECUTION: None.

PERFBOOST: None.

ACTIVELOCKSCREEN: None. ]

You can see the audio device doesn't get released, and the only resolution is to quit and restart Firefox.

This doesn't always happen, but does happen after a while.

Asked by Nabeel Rahimpour 1 mhí ó shin

Last reply by Seamus Everywhere 18 uair ó shin

Super slow image loading on Facebook recently

Facebook has become really slow on Firefox over the last week or so. It is not every time, every day, but the biggest issue is that the images in posts do not appear in … (tuilleadh eolais)

Facebook has become really slow on Firefox over the last week or so. It is not every time, every day, but the biggest issue is that the images in posts do not appear in a timely manner. I don't seem to have the issue with Safari or Chrome. I checked to see that I do have the most recent Firefox version. 90.0.2 (64-bit) I am on a Mac book pro. thanks!

p.s The image below is a screen shot of an example of the problem. The images never loaded, even in the time it too for me to find out how to ask the question, and then ask it

Asked by annie.boehm 1 lá ó shin

Last reply by cor-el 23 uair ó shin

Facebook Container

Firefox displays an icon for Facebook Container on my website's newsletter's form's email entry box. The more info states: "Allow Facebook to track you here? This site ca… (tuilleadh eolais)

Firefox displays an icon for Facebook Container on my website's newsletter's form's email entry box. The more info states: "Allow Facebook to track you here?

This site can share your email address with Facebook, which allows Facebook to track you. Use a service like Firefox Relay to hide your real email address."

How do I get rid of this icon/service for Firefox Relay? It stops some people from signing up for my newsletter.

I do not display social media icons and do not offer social media sharing options except for a Pin It button for Pinterest on my website: https://www.scrapish.com/.

Asked by epps81 1 lá ó shin

Last reply by jscher2000 1 lá ó shin

Firefox freezes on websites with video content

Firefox seems to freeze up after a while (the duration seems random) when there is a tab with video content playing. The audio can be heard to be playing, but the video d… (tuilleadh eolais)

Firefox seems to freeze up after a while (the duration seems random) when there is a tab with video content playing. The audio can be heard to be playing, but the video does not update and the browser UI itself is unusable. This seems to be a new issue since Firefox 90. I have tried refreshing Firefox, but that did not help.

My add-ons are Bitwarden, uBlock Origin, Decentraleyes, Privacy Badger, Auto Tab Discard, SponsorBlock, Nuke Anything, and Facebook Containers. My about:support is at this Pastebin link.

Asked by yrahul3910 1 lá ó shin

How do I get off of the beta channel?

I have two versions of Firefox installed on my work PC, the regular one for my everyday browsing and the Developer's Edition for my work with the regular one being my def… (tuilleadh eolais)

I have two versions of Firefox installed on my work PC, the regular one for my everyday browsing and the Developer's Edition for my work with the regular one being my default browser. For some reason, through no effort on my part, I ended up on the beta channel for the regular browser.

That was OK until the latest beta (version 90) started showing an extremely annoying bug. On a daily basis, on average, it will stop loading pages for no reason. For that reason, I'd like to get off of the beta channel and get back to using the release version. Would uninstalling the beta version and installing the release version do that for me? Or will I somehow end up back on the beta channel and get upgraded to the beta version again? (If I do have to uninstall the beta and install the release, I want to keep all of the settings, bookmarks, plugins, etc. that I have in that browser. I have the Dev Edition browser set up to never sync, so it has a different set of settings, etc., which I don't want carried over to the other browser.)

Asked by rholstein 3 seachtaine ó shin

Last reply by cor-el 1 lá ó shin

Closing multiple tabs warning not working in private browsing when more than one firefox window opened

Closing multiple tabs warning: only one private browsing window opened: works fine only one normal browsing window opened: works fine one private window and one normal wi… (tuilleadh eolais)

Closing multiple tabs warning: only one private browsing window opened: works fine only one normal browsing window opened: works fine one private window and one normal window: not working in private window, all tabs closed without warning two private windows opened: not working in either of the windows two normal windows opened: works fine in either of the windows

reproduced in troubleshoot mode

Asked by dspn 1 mhí ó shin

Last reply by dspn 1 lá ó shin