Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Cuireadh an snáithe seo sa chartlann. Cuir ceist nua má tá cabhair uait.

Firefox Dev Edition 115.0b2 ignores `browser.link.open_newwindow.override.external` pref on OSX

  • 2 fhreagra
  • 1 leis an bhfadhb seo
  • 1 view
  • Freagra is déanaí ó neil100

more options

Firefox DE set as the default browser. When clicking an external link, a new window is opened with one tab, the URL address bar is blank. Restarting in troubleshooting mode does exhibits the same behaviour.

If anyone else can duplicate this issue I will file a Bugzilla report.

Firefox DE set as the default browser. When clicking an external link, a new window is opened with one tab, the URL address bar is blank. Restarting in troubleshooting mode does exhibits the same behaviour. If anyone else can duplicate this issue I will file a Bugzilla report.

All Replies (2)

more options

What value has your browser.link.open_newwindow.override.external ? Does it make a difference whether Firefox is running or not running ?

Could be this bug:

  • 1818194 - Tab does not open when clicking on link in external application and Firefox is closed

(please do not comment in bug reports
https://bugzilla.mozilla.org/page.cgi?id=etiquette.html
)

Athraithe ag cor-el ar

more options

Ah nice spot on the bug. Yes I see the behaviour described in that bug too, when Firefox is closed, clicking the external link launches the browser, but the link is not opened in either a new tab in the existing window or a new tab in a new window.

Before upgrading to 115.0b2 `browser.link.open_newwindow.override.external` was set to `-1` to follow ` browser.link.open_newwindow` which was left at the default (`3`). Explicitly setting `browser.link.open_newwindow.override.external` to `3` has no effect and the behaviour is identical.

I will try a complete uninstall and reinstall. Interestingly trying to manually download b3 that is available this morning fails. I had to download in Chrome so I will install and test again.