Font rendering broken for some fonts - 78.12.0esr/MacOS 110.11

Noticed a weird problem - some sites don't render their fonts, just empty space in place of text. Tried to debug it: 1. Safe mode and disabling hardware acceleration does… (mear ynfo)

Noticed a weird problem - some sites don't render their fonts, just empty space in place of text.

Tried to debug it: 1. Safe mode and disabling hardware acceleration doesn't fix it 2. Sandbox values don't change anything 3. Tried other Mac with the same Firefox version and macOS version - same issue 4. Experimented with CSS in dev tools - issue is related to the specific font (InterVariable in this case, also saw it with OpenSans before).

As you can see on screenshots - we have InterVariable font for this specific block. If I change CSS and remove this font, replacing it with some other one like Roboto - font starts rendering fine. Interestingly enough - font preview in the dev tools works completely fine - font renders, it just is not rendering in the page itself.

As it is a Variable font and me having older MacOS 10.11 - I was suspecting that it is a bug with Variable font support, but why does it render in dev tools and why doesn't it fall back to the other supported font, if this one is not rendered?

Disallowing pages 'to use their fonts' obviously fixes it - as it activates fallback to fixed fonts, but it is not a proper fix, as it obviously messes up designs for sites and their custom fonts.

This side renders completely fine in Chrome, so it must be a Firefox issue. Upgrading macOS is not an option, so I would be fine with a fixed ESR version that works correctly.

Attaching screenshots showing debug info.

Frege troch nkth, 3 dagen lyn

Lêst beäntwurde troch nkth, 21 minuten lyn

Wistia videos not playing

Hi all, I am doing this online course and all lectures are online videos using Wistia platform. I have recently installed Linux Mint 20.2 and latest version of Firefox bu… (mear ynfo)

Hi all,

I am doing this online course and all lectures are online videos using Wistia platform. I have recently installed Linux Mint 20.2 and latest version of Firefox but the videos don't work. Page loads fine except the video where only a large grey box shows with no controls. This was also an issue when I was using Linux Mint 18.xx but at least it worked in Opera which I was also using at that time. Now it doesn't work in either Firefox or Opera. is this perhaps an HTML5 issue? Don't think Wistia are able to offer any support and neither is my course provider. Their response was 'this is weird, works fine on our computers'.

thanks in advance for any assistance

Frege troch Marsian, 2 oer lyn

Lêst beäntwurde troch FredMcD, 46 minuten lyn

Secure Connection Failed

please , how to solve this as I can't access the site. always giving this messaege Secure Connection Failed An error occurred during a connection to www.sr.qatar.gov.qa. … (mear ynfo)

please , how to solve this as I can't access the site.

always giving this messaege

Secure Connection Failed

An error occurred during a connection to www.sr.qatar.gov.qa. PR_CONNECT_RESET_ERROR

   The page you are trying to view cannot be shown because the authenticity of the received data could not be verified.
   Please contact the website owners to inform them of this problem.

Frege troch zakaria.alwisi, 1 oer lyn

Lêst beäntwurde troch FredMcD, 48 minuten lyn

Youtube videos stutter, lag, or freeze when putting them on 1080p/720 60fps.

Hello there to anyone who can help me with this problem that I'm having right now. Yesterday while watching and going through the videos on youtube, while watching a vide… (mear ynfo)

Hello there to anyone who can help me with this problem that I'm having right now. Yesterday while watching and going through the videos on youtube, while watching a video, it suddenly started to lag and not move as smoothly much as before when I have on a higher quality like in 1080p 60fps or 720p60fps.

This has happen to me a couple times before when I couldn't find a way to fix it like when my my laptop was acting stupid and was resetting itself and showing a blue screen when it happen and had someone help me take it to the store and have it fixed and the reset my laptop or something and had to go redownload Firefox and I think the problem stopped working.


Yesterday and today I tried searching and looking up how to fix this and find answers that tell me to go to the about:config and change somethings to false or true whatever and it still has this problem. I hope changing it to whatever doesn't mess it up anything even more.

I thought I had to go update Windows or something since recently a couple of times the youtube videos get stuttery and not move as smoothly at times. I can't remember much this one but I either just close Firefox to hopefully that it goes back to normal or I have to update Windows to restart my laptop and it works and it goes back to normal.

But this time when I did all that and I try to update Windows from my laptop it was doing what it does updating installing or downloading yesterday. The problem is still there and the videos on youtube are still stuttering. And I try to see if there were more things to update there was nothing there and says its up to date.

I linked a video that has a 60fps option on a another browser Microsoft Edge to see if it works from there and video when putting it on 60fps works fine there. So this must be a Firefox problem or something.

So if anyone can help me with this problem. Please tell if there's anything else I can do to get these videos on youtube to work on Firefox in 60fps and hopefully can try to easily fix this and hope its nothing complicated to do. Or if there is a bug or something that's making these videos stuttering and everything please try to fix this problem that's going with me right now. Cause i don't want to have to deal with problem I had before again forever and/or if its permanent.

Hopefully maybe the next update for Firefox might fix this problem I have from these youtube videos, but I don't know. Whenever an update for Firefox happens sometimes, the videos on youtube start to stutter and not move as smoothly with putting it on 60fps and have this problem again.

Thank you if anyone has the time to look at this and hopefully someone can get me the answer to finally fix these videos that are freezing stuttering and stuff there.

Frege troch buggasep17, 11 oer lyn

Lêst beäntwurde troch FredMcD, 50 minuten lyn

Firefox does not respond when I click on any links on any webpage. Clear the history trick only fix the issue temporarily.

Every now and then my firefox does not respond when I click on any links on any webpage. It only works when I clear the browsing histories and cookies for last hour. This… (mear ynfo)

Every now and then my firefox does not respond when I click on any links on any webpage. It only works when I clear the browsing histories and cookies for last hour. This happens like every 15-30 minutes and is very annoying that I have to keep clear off the history.

Frege troch purav81, 2 dagen lyn

Lêst beäntwurde troch FredMcD, 52 minuten lyn

Why do I Have Add-on/extensions in my account that should have been deleted?

his question has been asked AND IGNORED repeatedly all the way back to 2019 so I am not really expecting any difference now but this will be the subject of many social me… (mear ynfo)

his question has been asked AND IGNORED repeatedly all the way back to 2019 so I am not really expecting any difference now but this will be the subject of many social media posts about how Firefox pretends to be different from the other browsers but in actuality is exactly the same!

Frege troch sercouwis2004, 1 dei lyn

Lêst beäntwurde troch Seburo, 1 oer lyn

Request Account Deletion

Hello Mozilla Team, I have a small problem. My home server was killed by a flood, so I lost my password manager (2FA & recovery code). The geo backup was unfortunatel… (mear ynfo)

Hello Mozilla Team,

I have a small problem.

My home server was killed by a flood, so I lost my password manager (2FA & recovery code). The geo backup was unfortunately a bit older and does not contain the data for my Mozilla account. This has now locked me out of my account, but I still want to delete it. I have read the article (https://support.mozilla.org/en-US/kb/what-if-im-locked-out-two-step-authentication), but I still have the right to delete my account and have my data deleted.

I would like to know who to email to get this started, Stay healthy, thanks for the help.

Frege troch Sven, 1 wike lyn

Lêst beäntwurde troch Seburo, 1 oer lyn

How to target / change Firefox's main content pane?

I would like to target the whole of the main content pane in Firefox in order to overlay a visual filter on top of it. Although websites can be altered with scripts and … (mear ynfo)

I would like to target the whole of the main content pane in Firefox in order to overlay a visual filter on top of it.

Although websites can be altered with scripts and Firefox offers colour options in its preferences, these are imperfect workarounds that only target specific elements of the websites. Instead, I would like to overlay a translucent filter over the main content pane itself that would allow me to control the appearance (dimness, saturation, contrast) of the entire main content pane rather than individual elements of a website.

How would I do that? Which files, which code snippets?

Frege troch ubu.zen, 1 oer lyn

Lêst beäntwurde troch TyDraniu, 1 oer lyn

Firefox full screen and prevent closing

Hello, I've created an application for a touchscreen. I am looking for a solution that will make Firefox full screen and prevent closing. Do you know if there is a scrip… (mear ynfo)

Hello, I've created an application for a touchscreen. I am looking for a solution that will make Firefox full screen and prevent closing. Do you know if there is a script or extension that could do this? Thanks!

Frege troch ulara.org, 2 oer lyn

Lêst beäntwurde troch TyDraniu, 1 oer lyn

Send button not working

Good Morning,I opened Thunderbird yesterday as we use it for 4 different businesses and it will not allow the sending of any messages (send button is greyed out). I have … (mear ynfo)

Good Morning,I opened Thunderbird yesterday as we use it for 4 different businesses and it will not allow the sending of any messages (send button is greyed out). I have uninstalled Thunderbird and moved our profile so that the install is fresh. This now works. As soon as I move our profile back into the folder, the send button becomes greyed out again. Starting from scratch with a fresh install is not an option for us as we have over 800,000 emails all seperated into folders. I really hope that somebody can help.

Frege troch sales191, 4 moannen lyn

Lêst beäntwurde troch mgarland49, 1 oer lyn

I can't enable autoplay in the browser (on Firefox Reality, Pico Neo2)

Hello, I'm currently creating a web-page in VR to be viewed on Pico Neo2 through Firefox Reality. I assume that the initial settings block sounds, because media autoplay … (mear ynfo)

Hello,

I'm currently creating a web-page in VR to be viewed on Pico Neo2 through Firefox Reality. I assume that the initial settings block sounds, because media autoplay is blocked. How can I enable autoplay in Firefox Reality browser.

Thank you! Best regards, Aiym Keribayeva

Frege troch kk.mail, 3 dagen lyn

Lêst beäntwurde troch Seburo, 2 oer lyn

Firefox 90.0 update problems

After the last update to version 90.0, I can't continue to use firefox browser. The problem is about opening google sites (youtube, gmail). Other websites seems to work n… (mear ynfo)

After the last update to version 90.0, I can't continue to use firefox browser. The problem is about opening google sites (youtube, gmail). Other websites seems to work normal, but I can't open youtube and gmail now (google.com itself works heavily). When I type url and click enter, it takes so much time to load, often not loading the site or partially load. Other browsers installed on the same system works normally with the "problematic" websites. I tried hard reload (ctrl+f5), cleaning all browser data, and uninstalling and reinstalling. None of the mentioned actions helped. Please help me to identify and solve the issue.

Frege troch cahangirove, 1 wike lyn

Lêst beäntwurde troch jonzn4SUSE, 2 oer lyn

Android VPN no longer connecting

For no apparent reason the VPN on my Android phone has stopped connecting. It just stays on the "Connecting... Attempting to confirm connection" screen on my phone. I h… (mear ynfo)

For no apparent reason the VPN on my Android phone has stopped connecting. It just stays on the "Connecting... Attempting to confirm connection" screen on my phone. I have cleared the cache and uninstalled and reinstalled. Nothing has helped. Please advise.

Frege troch neopolaris, 3 dagen lyn

Lêst beäntwurde troch lp+fox, 2 oer lyn