Uw opgeslagen items bekijken in Pocket voor Android

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Introductie

Saved Items in Pocket for Android 1

Dit artikel legt uit hoe u uw opgeslagen items leest en bekijkt in Pocket op uw Android-telefoon of -tablet, en hoe u uw leesvoorkeuren aanpast. Om uw lijst met opgeslagen items in Pocket op uw Android-apparaat te bekijken, opent u gewoon Pocket en meldt u zich aan bij uw account. Klik hierna gewoon op een item om het te bekijken.

Een item bekijken

Artikel- en Oorspronkelijke weergave

Als u een item opent, kiest Pocket de beste manier om de inhoud ervan te tonen. Er zijn twee mogelijke weergaven: Artikelweergave en Oorspronkelijke weergave. Artikelen, nieuwsverhalen, blogposts en de meeste tekstgebaseerde pagina’s worden getoond in Artikelweergave, dat tekst en afbeeldingen optimaliseert voor uw scherm. Deze afleidingsvrije, eenvoudig te lezen opmaak is ontworpen de beste leeservaring te leveren, waarbij alle onnodige informatie wordt weggelaten. Pocket gebruikt waar mogelijk Artikelweergave. In Oorspronkelijke weergave toont Pocket de pagina zoals deze in oorspronkelijke vorm zou verschijnen, in een apart tabblad. Dit is hetzelfde als wanneer u de pagina in een webbrowser zou openen. Als u video’s in Pocket opent, krijgt u een eenvoudige videospeler te zien.

Een weergave kiezen

Ga om te bepalen welke weergave standaard door Pocket wordt gebruikt naar Instellingen en schakel Altijd oorspronkelijke website openen in, en Pocket toont nooit artikelen in Artikelweergave. Ga om te bepalen welke weergave standaard door Pocket wordt gebruikt naar Instellingen en schakel de optie Beste weergave downloaden uit. Dit onthult aanvullende opties: Altijd Artikelview ophalen en Altijd Oorspronkelijke weergave ophalen.

Itemacties

De werkbalk bovenaan Artikelweergave bevat de volgende acties:

• Archiveren: het item naar uw Archief verplaatsen
  • Luisteren (tts): naar het artikel luisteren met tekst-naar-spraak (text-to-speech of tts)
  • Delen: het item delen buiten Pocket met uw e-mailprogramma en meer
Saved Items in Pocket for Android 2

Het overloopmenu toont de volgende aanvullende acties:

• Tekstinstellingen: achtergrondkleur, lettertype, marge en regelhoogte wijzigen
  • Wisselen naar Artikelweergave/Oorspronkelijke weergave: schakelen tussen Artikelweergave en Oorspronkelijke weergave (het item bekijken zoals het verschijnt in een webbrowser)
  • Vernieuwen: de pagina opnieuw laden
  • Zoeken op pagina: de artikeltekst doorzoeken
  • Favoriet maken: het item toevoegen aan uw Favorieten (noot: het item blijft in uw lijst Opgeslagen of Archief)
  • Labels toevoegen: labels toevoegen om een item te categoriseren
  • Accentueringen: geaccentueerde passages in een artikel in een oogopslag bekijken
  • Het item als Gelezen of Ongelezen markeren
  • Verwijderen: dit item permanent uit uw account verwijderen
  • Artikelprobleem melden: vertel ons over een probleem bij het bekijken van deze koppeling in Artikelweergave
Saved Items in Pocket for Android 3

Artikelweergave aanpassen

Met uw Beeldinstellingen kunt u Artikelweergave aanpassen om uw ideale leeservaring te creëren. Tik op het overloopmenu, en tik vervolgens op Beeldinstellingen. Hier kunt u de lettertypestijl, de tekstgrootte, het leesthema en de schermhelderheid instellen.

Leesfuncties

Leesmodus Automatisch volledig scherm

Als u naar beneden scrollt, wordt Automatisch volledig scherm geactiveerd om een afleidingsvrije leeservaring te creëren. De notificatiebalk van uw apparaat wordt tijdelijk verborgen. Scroll omhoog of tik eenmalig op het midden van uw scherm om de volledig-schermmodus af te sluiten. Als u liever niet hebt dat Pocket de Volledig-schermmodus automatisch inschakelt, kunt u dit in de Instellingen uitschakelen.

Tekst uitlijnen

De standaardopmaak van tekst in Artikelweergave is uitgelijnd, waarbij tekst naar beide zijden van het scherm wordt uitgelijnd. Als u tekst liever alleen links uitlijnt, kunt u Uitgelijnde tekst uitschakelen in Instellingen.

Leesthema’s

U kunt kiezen tussen Lichte en Donkere thema’s voor Pocket. Dit wijzigt de achtergrond van alle items in Artikelweergave. Het Donkere thema kan ook worden ingeschakeld in Instellingen en wordt overal in Pocket voor Android gebruikt, inclusief uw lijst Opgeslagen en Instellingen.