Een hoofdwachtwoord gebruiken met Sync

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Firefox bevat de optie voor het gebruik van een ‘hoofdwachtwoord’ om al uw opgeslagen wachtwoorden te beschermen. Wanneer een hoofdwachtwoord is ingeschakeld, worden uw opgeslagen wachtwoorden versleuteld en kunnen deze niet worden benaderd zonder het hoofdwachtwoord in te voeren. Zie Een hoofdwachtwoord gebruiken om opgeslagen aanmeldingen en wachtwoorden te beschermen voor meer informatie.

Hoe werkt mijn hoofdwachtwoord met Sync?

Bij het gebruik van Sync wordt uw aanmelding voor Firefox Accounts met uw opgeslagen wachtwoorden bewaard in de wachtwoordenbeheerder. Uw hoofdwachtwoord moet worden ingevoerd, zodat Sync uw Firefox Accounts-aanmelding kan benaderen. Als het hoofdwachtwoord eenmaal is ingevoerd, kan Sync ook uw andere opgeslagen wachtwoorden benaderen en deze met uw apparaten synchroniseren.

Wachtwoorden worden niet met Firefox voor Android gesynchroniseerd als een Hoofdwachtwoord is ingeschakeld.

Hoe worden mijn wachtwoorden veilig gehouden?

Als u wachtwoorden voor websites opslaat, worden deze door het hoofdwachtwoord versleuteld voordat ze op de computer worden opgeslagen, en daarna na het invoeren van uw hoofdwachtwoord ontcijferd zodra ze aan Sync worden doorgegeven. Sync gebruikt vervolgens uw ontcijferde wachtwoorden, en versleutelt deze opnieuw via een ander (en beter) versleutelingsschema dat op uw wachtwoord voor Firefox Accounts is gebaseerd, voordat de versleutelde versie online wordt verstuurd voor opslag op de Sync-servers. De ontcijferde versies van uw wachtwoord worden nooit online verzonden.

Hoewel Sync uw wachtwoorden online en op de Sync-servers versleutelt, probeert het de wachtwoorden niet op het apparaat zelf te versleutelen - dat is de taak van het hoofdwachtwoord. Het hoofdwachtwoord zelf wordt niet tussen apparaten gesynchroniseerd, waardoor u een ander (of geen) wachtwoord op andere apparaten kunt of hoeft te gebruiken.

(Tip: verbeter de bescherming door op elk apparaat een hoofdwachtwoord in te schakelen. Zie hiervoor Een hoofdwachtwoord gebruiken om opgeslagen aanmeldingen en wachtwoorden te beschermen en Een hoofdwachtwoord gebruiken in Firefox voor Android.)

Beveiligingstip:

Kies altijd een sterk wachtwoord voor uw Firefox-account en zorg ervoor dat u dit niet verliest. Als u uw wachtwoord herinitialiseert nadat u het bent vergeten, hebt u geen toegang meer tot uw Sync-gegevens, totdat u uw apparaat opnieuw synchroniseert met behulp van het nieuwe wachtwoord.

// Dizze aardige minsken hawwe dit artikel holpen te skriuwen:Tonnes. Jo kinne ek helpe - lês hjir hoe.

Wie dit artikel behelpsum? Ien momint...

Wurd frijwilliger by Mozilla Support