De Adobe Reader-plug-in gebruiken voor het bekijken of downloaden van PDF-bestanden

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Mozilla gaat de ondersteuning voor alle NPAPI-plug-ins behalve Flash in maart 2017 stopzetten, wanneer Firefox 52 wordt vrijgegeven. Zie dit artikel en dit blogbericht voor details.

adobe_icon.gif Adobe Reader is een gratis programma voor het bekijken en afdrukken van PDF-documenten.
Het bevat een Adobe Acrobat-browserplug-in voor het weergeven van documenten binnen Firefox en andere webbrowsers. (Standaard gebruikt Firefox de ingebouwde PDF-viewer.) Dit artikel biedt hulpbronnen voor het instellen van Adobe Reader en de browserplug-in op uw computer.

Noot: de 64-bits versie van Firefox herkent of ondersteunt de Adobe Reader-browserplug-in niet; in plaats daarvan kunt u de ingebouwde PDF-viewer gebruiken.

Adobe Reader installeren en bijwerken

De functie Software-update van Firefox werkt geen geïnstalleerde plug-ins bij. Zie de pagina Beveiligingsbulletins en -adviezen bij Adobe voor meer informatie over beveiligings- en stabiliteitsproblemen die betrekking hebben op Adobe Reader. Bezoek Mozilla’s Plug-in-controle- en updatepagina om te controleren of uw geïnstalleerde plug-ins zijn verouderd.

Bezoek de website van Adobe.com om Adobe Reader te installeren. Open Adobe Reader, klik op het menu Help en klik daarna op Controleren op updates… om er zeker van te zijn dat uw installatie van Adobe Reader de laatst beschikbare beveiligings- en stabiliteitsupdates bevat.

PDF-bestanden bekijken in Firefox

Klik op de volgende koppeling op te testen hoe PDF-bestanden in Firefox worden weergegeven:

Standaard zal Firefox zijn ingebouwde PDF-viewer gebruiken. Om in plaats daarvan het Adobe Reader-programma of de browserplug-in hiervan te gebruiken, opent u het paneel Toepassingen van Firefox, selecteert u de vermelding Portable Document Format (PDF) en wijzigt u de actie naar ofwel het gebruik van het Adobe Reader-programma, of de Adobe Acrobat-plug-in. Voor meer informatie, zie De ingebouwde PDF-viewer uitschakelen en een andere viewer gebruiken en PDF-bestanden bekijken in Firefox - Een andere PDF-viewer gebruiken.

Noot: van de Adobe Acrobat NPAPI-plug-in is bekend dat deze problemen kan veroorzaken bij het gebruik in Firefox op Mac OS X. Voor details, zie PDF-bestanden zijn leeg of veroorzaken een foutmelding op Mac.

Hulp met Adobe Reader verkrijgen

Als u meer hulp met het Adobe Reader-programma of de plug-in ervan nodig hebt, bezoek dan de Adobe Reader-forums en Adobe Reader-productondersteuning.

Gebaseerd op informatie van Adobe Reader (mozillaZine KB)

Wie dit artikel behelpsum? Ien momint...

Dizze aardige minsken hawwe dit artikel holpen te skriuwen: Tonnes. Jo kinne ek helpe - lês hjir hoe.