Problemen met plug-ins zoals Flash of Java oplossen om bekende problemen met Firefox te verhelpen

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

De ondersteuning voor alle NPAPI-plug-ins behalve Flash is stopgezet in Firefox-versie 52, dat in maart 2017 werd vrijgegeven. Zie dit compatibiliteitsdocument en dit artikel voor details.

Vanaf Firefox-versie 52 is de ondersteuning voor alle NPAPI-plug-ins behalve Adobe Flash stopgezet. Zie dit compatibiliteitsdocument en dit artikel voor details.

Als u problemen ondervindt met pagina’s die plug-ins (zoals Adobe Flash, Java, en andere) gebruiken voor het weergeven van inhoud, kan het nodig zijn te controleren of een plug-in het probleem veroorzaakt.

Noot: de 64-bits versie van Firefox herkent en ondersteunt alleen de Adobe Flash- en Microsoft Silverlight-NPAPI-plug-ins.

Gebruikelijke problemen die worden veroorzaakt door plug-ins zijn:

Dit artikel beschrijft hoe u problemen met plug-ins kunt oplossen. Als u problemen met een extensie of thema ondervindt, zie dan Problemen met extensies, thema’s en hardwareversnelling verhelpen om bekende problemen met Firefox op te lossen. Voor algemene informatie over plug-ins, zie Plug-ins gebruiken voor het afspelen van geluid, video, spellen en meer.

Vaststellen of een plug-in het probleem is

U kunt selectief plug-ins uitschakelen terwijl Firefox actief is. Als u een bepaalde plug-in verdenkt, schakel deze dan eerst uit en test vervolgens of uw probleem nog aanwezig is. Als u niet weet welke plug-in u moet uitschakelen:

1. Klik op de menuknop Fx57menu New Fx Menu en kies Add-ons Fx57Addons-icon Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend.

2. Selecteer het paneel Plug-ins in het tabblad Add-onbeheerder.
  3. Selecteer een plug-in in de lijst en kies daarna Nooit activeren in het bijbehorende vervolgkeuzemenu. Herhaal deze stap voor elke plug-in in de lijst, totdat ze allemaal zijn uitgeschakeld. U hoeft Firefox niet opnieuw te starten om de wijzigingen van kracht te laten worden.
  4. Test of uw probleem nog aanwezig is. Als het niet optreedt, ga dan terug naar het tabblad Add-onbeheerder en schakel plug-ins één voor één in met het vervolgkeuzemenu Altijd activeren totdat u merkt welke plug-in het probleem doet optreden.

Als u merkt dat het uitschakelen van een plug-in uw probleem oplost, ga dan verder met het volgen van de stappen in dit artikel.

Uw plug-ins bijwerken of opnieuw installeren

Veel problemen met plug-ins kunnen worden opgelost door de plug-in bij te werken naar de meest recente versie.

Als bijwerken naar de nieuwste versie van de plug-in of opnieuw installeren ervan het probleem niet oplost, kunt u deze uitgeschakeld laten.

Handmatig een plug-in de-installeren

Als u geen de-installatieprogramma kunt gebruiken om een plug-in te verwijderen, kunt u deze handmatig verwijderen:

1. Typ about:plugins in de adresbalk en druk op EnterReturn om de pagina Over plug-ins weer te geven.
  2. Elke vermelding op de pagina Over plug-ins zal ‘Bestandsnaam:’ en ‘Pad:’ bevatten, waarmee de naam en de locatie van de plug-in worden aangeven. Gebruik Windows Verkenner omBlader naar de getoonde map voor de plug-in die u wilt verwijderen te bladeren.
  3. Hernoem het bestand door een X aan het begin van de bestandsnaam toe te voegen (npswf32 bijvoorbeeld wordt Xnpswf32).

De plug-in zal worden verwijderd.

De plug-indatabase herinitialiseren

Mogelijk kunt u een plug-in in sommige gevallen niet installeren of opnieuw installeren. Herinitialiseren van de plug-indatabase kan dit probleem mogelijk oplossen:

1. Open uw profielmap:

Klik op de menuknop New Fx Menu , klik op Help Help-29 Klik op de menuknop Fx57menu , klik op Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.

• Klik onder de sectie Toepassingsbasics op Map tonenMap openenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster geopend dat uw profielmap bevat.Uw profielmap wordt geopend.
    Noot: als u Firefox niet kunt openen of gebruiken, volg dan de instructies in Uw profiel vinden zonder Firefox te openen.

2. Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

Klik op het Firefox-menu Fx57Menu en klik daarna op Afsluiten. Klik op het Firefox-menu boven in het scherm, en klik daarna op Firefox afsluiten.Klik op het Firefox-menu Fx57Menu en klik daarna op Afsluiten.

3. Verwijder het bestand pluginreg.dat.
  4. Open Firefox.
  5. Typ about:plugins in de locatiebalk en druk op EnterReturn om de lijst van Firefox-plug-ins weer te geven.

Wie dit artikel behelpsum? Ien momint...

Dizze aardige minsken hawwe dit artikel holpen te skriuwen: Tonnes. Jo kinne ek helpe - lês hjir hoe.