Gebruikelijke problemen verhelpen

Dit artikel wurdt net mear ûnderhâlden, dus de ynhâld derfan kin ferâldere wêze.

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Dit artikel biedt een aantal eenvoudige stappen voor het oplossen van problemen met uw apparaat of een app.

Belangrijk: als u denkt dat uw apparaat niet goed functioneert, neem dan contact op met de plaats waar u het hebt gekocht om te controleren of er sprake is van een hardwareprobleem.
Belangrijk: als u vragen hebt over uw factuur, neem dan contact op met uw provider.

Een app sluiten die vaststaat of niet meer reageert

U kunt een app eenvoudig afsluiten door de applicatiewisselaar te gebruiken.

1. Houd de startknop aan de onderkant van het apparaat ingedrukt.
  2. De app-wisselaar verschijnt en toont afbeeldingen van uw actieve apps.
  3. Veeg door de afbeeldingen om de app te vinden die u wilt sluiten (als u meerdere applicaties hebt geopend).
  4. Veeg omhoog om de app te sluiten of druk op de X in de linkerbovenhoek van de afbeelding en de app wordt gesloten.

How to close an app
  5. Tik op de startknop om naar het startscherm terug te keren.

Voor meer info, zie Wisselen tussen apps of apps afsluiten.

U kunt een app eenvoudig afsluiten door de applicatiewisselaar te gebruiken.

1. Houd de startknop aan de onderkant van het apparaat ingedrukt.
  2. De app-wisselaar verschijnt en toont afbeeldingen van uw actieve apps.
  3. Als u diverse apps hebt geopend, veeg er dan doorheen tot u de app vindt die u wilt sluiten.
  4. Tik op de X in de linkerbovenhoek van de app om deze te sluiten.

close 2.0
  5. Tik op de startknop om naar het startscherm terug te keren.

Voor meer info, zie Wisselen tussen apps of apps afsluiten.

Controleren of u verbinding hebt met het internet

Sommige apps vereisen een gegevensverbinding om te kunnen werken. Controleer of u een wifi- of gegevensverbinding hebt en probeer het daarna opnieuw.

1. Veeg de meldingenbalk vanuit de bovenkant van het scherm omlaag.

Internet connection

2. Als de wifi- of gegevensverbinding niet blauw is, tik er dan op om opnieuw verbinding te maken.

Voor details, zie Verbinding maken - mobiele en wifi-netwerken benaderen.

Controleren op updates

U kunt als volgt controleren op systeem- en app-updates:

Noot: de fabrikant van uw apparaat en uw serviceprovider zijn verantwoordelijk voor het aanbieden van systeemupdates voor Firefox OS.

1. Open de app Instellingen op uw apparaat.
  2. Scroll omlaag naar de sectie Apparaat en selecteer Apparaatgegevens.
  3. Ga in het scherm Apparaatgegevens omlaag naar de sectie Software-updates en tik op Nu controleren.

Voor details, zie Bijwerken naar een nieuwe versie

Uw apparaat herstarten

Snel herstarten kan veel problemen verhelpen.

Houd de aan-uitknop ingedrukt en selecteer daarna Telefoon herstarten in het menu om uw Firefox OS-apparaat te herstarten. Als uw apparaat niet reageert en u het niet kunt herstarten, probeer dan een harde herstart.

1. Open het batterijdeksel van het apparaat.
  2. Verwijder de batterij en plaats deze terug.
  3. Plaats het batterijdeksel terug.
  4. Houd de aan-uitknop ingedrukt om het apparaat aan te zetten.

Houd de aan-uitknop ingedrukt en selecteer daarna Telefoon herstarten in het menu om uw Firefox OS-apparaat te herstarten. Als uw apparaat niet reageert, probeer dan een harde herstart:

1. Open het batterijdeksel van het apparaat.
  2. Verwijder de batterij en plaats deze terug.
  3. Plaats het batterijdeksel terug.
  4. Houd de aan-uitknop ingedrukt om het apparaat aan te zetten.

Uw apparaat herinitialiseren

Waarschuwing: het herinitialiseren van uw apparaat zal al uw gegevens verwijderen, zoals apps, contacten, e-mail, berichten, agenda’s en instellingen. Uw apparaat wordt teruggezet naar de status van het moment van aankoop. Gebruik deze stap als een laatste redmiddel.
  1. Open de app Instellingen op uw apparaat.
  2. Scroll omlaag naar de sectie Apparaat en selecteer Apparaatgegevens.
  3. Klik in het scherm Apparaatgegevens op Meer informatie.
  4. Tik op de knop Telefoon herinitialiseren en daarna op OK.

Apps die u hebt aangeschaft kunnen opnieuw worden geïnstalleerd door u aan te melden bij de Marketplace en de sectie Mijn apps te bekijken. Voor meer info, zie Wat is de Marketplace?

Waarschuwing: het herinitialiseren van uw apparaat zal al uw gegevens verwijderen, zoals apps, contacten, e-mail, berichten, agenda’s en instellingen. Uw apparaat wordt teruggezet naar de status van het moment van aankoop. Gebruik deze stap als een laatste redmiddel.
  1. Open de app Instellingen op uw apparaat.
  2. Scroll omlaag naar de sectie Apparaat en selecteer Apparaatgegevens.
  3. Klik in het scherm Apparaatgegevens op Meer informatie.
  4. Tik op de knop Telefoon herinitialiseren en bevestig dit door op Herinitialiseren te tikken.

Apps die u hebt aangeschaft kunnen opnieuw worden geïnstalleerd door u aan te melden bij de Marketplace en de sectie Mijn apps te bekijken. Voor meer info, zie Wat is de Marketplace?

Als u uw apparaat niet op de normale manier kunt herinitialiseren, kunt u een zogenaamde “harde reset” uitvoeren.

1. Zorg ervoor dat uw apparaat is uitgeschakeld. Als u het niet op de normale manier kunt uitzetten, verwijder dan de batterij en plaats deze terug.
  2. Houd de aan-uitknop, de knop voor volume omhoog en de startknop allemaal tegelijk ingedrukt, totdat u het herinitialisatiescherm ziet.
  3. Druk op de knop voor volume omhoog om verder te gaan met het herinitialiseren van uw apparaat.

Aanvullende hulp verkrijgen of feedback geven

Als u problemen hebt bij het uitvoeren van deze stappen of het probleem wordt hierdoor niet opgelost, neem dan contact op met de plaats waar u uw apparaat hebt gekocht of vraag onze gemeenschap van vrijwilligers om hulp.

De Mozilla-gemeenschap gebruikt uw feedback om Firefox OS te verbeteren.

Om feedback te verzenden:

1. Open de app Instellingen.
  2. Scroll omlaag naar de sectie Apparaat en selecteer Firefox OS verbeteren.
  3. Tik daarna op de knop Feedback verzenden.
  4. Tik op het pictogram Blij of Droevig om aan te geven hoe u zich voelt met betrekking tot Firefox OS.
  5. Voer in het volgende scherm uw opmerkingen in.
  6. Tik tot slot op de knop Feedback verzenden. U bent klaar. U hebt Firefox OS helpen verbeteren!