Verbeterde bescherming tegen volgen in Firefox voor iOS

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Firefox voor iOS bevat een functie Verbeterde bescherming tegen volgen die gerichte advertenties vermindert en helpt voorkomen dat adverteerders uw surfactiviteit volgen. Dit wordt gedaan met een lijst die wordt geleverd door Disconnect om advertentie-, sociale en analytische trackers te identificeren en verminderen, evenals cryptominers en fingerprinters. U kunt uw bescherming aanpassen door Verbeterde bescherming tegen volgen voor individuele websites uit te schakelen en te kiezen uit twee beschermingsniveau’s, Standaard en Streng.

Bescherming tegen volgen in- of uitschakelen

Verbeterde bescherming tegen volgen staat standaard aan voor extra privacy. Om het voor alle websites uit te schakelen:

1. Tik aan de onderkant van het scherm op de menuknop (het menu bevindt zich rechtsboven als u een iPad gebruikt):
    Firefox iOS menu bar

2. Tik op Instellingen in het menupaneel.
  3. Tik op Bescherming tegen volgen.
  4. Verschuif de schakelaar naast Verbeterde bescherming tegen volgen om dit in of uit te schakelen switchonios.
  5. Als u het inschakelt, kies dan het gewenste beschermingsniveau:
    • Standaard: beschermt u tegen sociale-mediatrackers, cross-sitetrackers, cryptominers en fingerprinters.
    • Streng: dit omvat het beschermingsniveau Standaard en houdt ook bekende volginhoud als video’s, advertenties en andere inhoud met volgcode tegen. Pagina’s worden sneller geladen, maar deze instelling kan soms ook verhinderen dat websites goed werken. Als dit gebeurt, lees dan hieronder hoe u Bescherming tegen volgen voor een specifieke website kunt uitschakelen.

Bescherming tegen volgen voor alleen specifieke websites uitschakelen

Door op het slotpictogram Padlock Fx89 te tikken kunt u Verbeterde bescherming tegen volgen in de Strenge of de standaardmodus uitschakelen.

1. Tik in de adresbalk op het slotpictogram.
    • Er is een optie beschikbaar om bescherming voor de huidige website in of uit te schakelen.
  2. Tik op de schakelaar naast Verbeterde bescherming tegen volgen om het uit of in te schakelen switchonios. Blauw betekent ingeschakeld.

ETPiOS37

Bescherming tegen volgen tijdelijk voor een website uitschakelen

Dit heeft geen gevolgen voor de instelling van Intelligent Tracking Protection (ITP) van Apple. ITP wordt aangestuurd via de instellingen op uw apparaat, niet via de Firefox-instellingen.

Als u de modus Streng gebruikt en problemen bij het laden van een website ondervindt, dan kunt u voor het huidige tabblad Verbeterde bescherming tegen volgen snel en tijdelijk uitschakelen door de knop Vernieuwen ingedrukt te houden en daarna op Vernieuwen zonder Bescherming tegen volgen te tikken.

refresh ios.
Lees meer over volgen en de standaarden die Disconnect gebruikt om de lijsten op te stellen. Lees meer over de lijsten die Firefox voor iOS gebruikt voor Bescherming tegen volgen.