Firefox Screenshots

(Omlaat fan Firefox Screenshots)
Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Firefox Screenshots is een functie waarmee u zichtbare delen van webpagina’s, of zelfs complete webpagina’s, kunt vastleggen en kopiëren of opslaan. Een schermafbeelding maken doet u zo:

Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Control-toets ingedrukt houdt op een leeg gedeelte van de pagina en kies Schermafbeelding maken. U kunt als alternatief de sneltoets Ctrl + Shift + Scommand + shift + S gebruiken.

Tip: u kunt ook uw Firefox-werkbalk aanpassen om een knop Schermafbeelding toe te voegen:

1. Klik op de menuknop Fx57Menu, klik op Meer hulpmiddelen en kies Werkbalk aanpassen….
    • Er wordt een speciaal tabblad geopend, waarin u items naar of uit het overloopmenu en de werkbalk kunt slepen.
  2. Versleep het item Schermafbeelding Fx88Customize-ScreenshotButton naar de werkbalk.
  3. Klik op Gereed.

Klik op het menu Pagina-acties in de adresbalk en kies screenshots menu icon Een schermafbeelding maken in het vervolgkeuzemenu.

Firefox Screenshots

Tip: hier zijn nog een paar manieren om een schermafbeelding te maken:

• Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Control-toets ingedrukt houdt op een leeg gedeelte van de pagina en kies Een schermafbeelding maken.
  • Gebruik de sneltoets Ctrl + Shift + Scommand + shift + S.

Welke soorten schermafbeeldingen kan ik vastleggen?

Er zijn meerdere opties voor het vastleggen van schermafbeeldingen:

• Delen van een pagina vastleggen: als u de muiscursor over de pagina beweegt, worden automatisch verschillende onderdelen van de pagina geaccentueerd. Klik op het onderdeel dat u wilt opslaan.
  • Een gebied van de pagina selecteren: sleep of klik op de pagina om een zelf gekozen gebied dat u wilt vastleggen te selecteren. Met de markeerpunten aan de rand van het gebied kunt u de grootte en het vast te leggen gebied wijzigen.
  • Een volledige pagina vastleggen: selecteer Volledige pagina opslaan vanuit het menu rechtsbovenin.
  • Het zichtbare gedeelte van een pagina vastleggen: selecteer Zichtbaar gebied opslaan om het gebied van de webpagina dat op dat moment zichtbaar is op te slaan.

Hoe sla ik mijn schermafbeeldingen op?

• Schermafbeeldingen downloaden als afbeeldingsbestanden: om het gebied als een afbeelding (.png-bestand) te downloaden, klikt u op het pijltje naar beneden Screenshots down arrow icon fx55. Het bestand wordt in dezelfde map opgeslagen als de map die u gebruikt als de standaard downloadlocatie van Firefox.
  • Kopiëren naar klembord: klik op de knop screenshot clipboard Kopiëren om de afbeelding op uw klembord te bewaren en later in een andere toepassing te plakken.
  • Annuleren: om uw selectie te annuleren, klikt u op het pictogram Annuleren Screenshots cancel icon fx55.

Hoe schakel ik Firefox Screenshots uit?

Waarschuwing: het wijzigen van deze geavanceerde instellingen kan de stabiliteit en veiligheid van Firefox beïnvloeden. Dit wordt alleen voor gevorderde gebruikers aanbevolen.
Als u Firefox Screenshots wilt uitschakelen, doe dan het volgende:

1. Typ about:config in de adresbalk en druk op EnterReturn.
    Er kan een waarschuwingspagina verschijnen. Klik op Ik aanvaard het risico!Het risico aanvaarden en doorgaan om naar de pagina about:config te gaan.
  2. Typ extensions.screenshots.disabled in het veld Zoeken.
    U ziet een voorkeursinstelling met de naam extensions.screenshots.disabled.
  3. Dubbelklik op Klik op de schakelaar Fx71aboutconfig-ToggleButtonnaast deze voorkeur om deze op true in te stellen.

Nadat u deze voorkeursinstelling hebt omgeschakeld bent u klaar. Screenshots wordt niet meer in uw browser uitgevoerd.

Waarom werkt Firefox Screenshots niet op bepaalde pagina’s?

Screenshots zou op bijna alle pagina’s moeten werken. Bepaalde pagina’s die de HTML-<frameset> bevatten, worden niet volledig ondersteund en zijn mogelijk niet vast te leggen.

Daarnaast worden sommige pagina’s die speciale toestemmingen bezitten om Firefox aan te passen, zoals Test Pilot en addons.mozilla.org, niet ondersteund vanwege strenge beveiligingsregels die zijn ontworpen om manipulatie van pagina’s tegen te gaan.

Tot slot zijn bepaalde browserpagina’s zoals de start- en optiesvoorkeurenpagina’s niet ondersteund. Deze pagina’s zijn met een andere taal gebouwd dan de rest van het web.

Welke gegevens worden door Firefox Screenshots verzameld?

Firefox Screenshots verzamelt gebeurtenisgegevens op een manier die voldoet aan de Privacyverklaring van Firefox. We verzamelen deze gegevens om in te zien hoe mensen Screenshots gebruiken, zodat we de functie voor iedereen kunnen verbeteren. U kunt alle gebeurtenissen die we vastleggen bekijken in dit document.

Kan ik me voor de gegevensverzameling afmelden?

Jazeker. Screenshots bestaat uit een webgebaseerd en een browsergebaseerd onderdeel. De optiesvoorkeuren van Firefox worden op dit moment herzien, waardoor het uitschakelen van de metingen net iets anders kan werken, afhankelijk van de versie van Firefox die u gebruikt.

Gegevensverzameling van add-ons uitschakelen

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer Voorkeuren.Klik op de menuknop Fx57Menu en selecteer Opties.Voorkeuren.Instellingen.
  2. Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging.
  3. Zoek de sectie met de tekst Firefox-gegevensverzameling en -gebruik.
  4. Verwijder het vinkje bij Firefox toestaan om technische en interactiegegevens naar Mozilla te verzenden.

Gegevensverzameling van websites uitschakelen

Screenshots houdt rekening met de instelling voor Niet volgen van uw browser om te bepalen of websitegegevens worden verzameld. Dit is zowel van toepassing op Firefox als op andere browsers die Niet volgen ondersteunen.

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer Voorkeuren.Klik op de menuknop Fx57Menu en selecteer Opties.Voorkeuren.Instellingen.
  2. Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging.
  3. Zet de instelling Websites een ‘Niet volgen’-signaal sturen om te laten weten dat u niet gevolgd wilt worden op Altijd.

Wie dit artikel behelpsum?

Ien momint...