Startpagina met sluisteken opent extra tabbladen als Firefox start

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Firefox stelt meerdere startpagina’s in als u elk adres scheidt met een sluisteken (|) of verticale balk. Deze functie kan tot problemen leiden als een bepaald startpagina-adres een sluisteken bevat.

U kunt dit als volgt verhelpen:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer het paneel Algemeen.
  3. Vervang in het tekstveld Startpagina alle sluistekens (|) door %7C.
  4. Sluit de pagina Instellingen. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.
  1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer het paneel Startpagina.
  3. Vervang in het tekstveld voor Aangepaste URL’s… bij Startpagina en nieuwe vensters alle sluistekens (|) door %7C.
  4. Sluit de pagina Instellingen. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.
Tip: als het verwijderen van het sluisteken het probleem niet oplost, kunnen add-ons of malware dit gedrag veroorzaken. Probeer Firefox te vernieuwen om add-ons te verwijderen zonder uw navigatiegegevens en bladwijzers te wissen.