Afmelden met Persona

Dit artikel wurdt net mear ûnderhâlden, dus de ynhâld derfan kin ferâldere wêze.

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Vanaf 30 november 2016 worden de persona.org-services niet meer ondersteund en zijn deze gesloten. Persona.org en gerelateerde domeinen worden voor het einde van 2016 offline gehaald.

Afmelden bij Persona

Persona vereenvoudigt het aanmelden bij websites, maar soms wilt u ook zeker weten dat als iemand zich de volgende keer via uw computer aanmeldt, om een wachtwoord wordt gevraagd, bijvoorbeeld als u een gedeelde computer in een school, bibliotheek of op het werk gebruikt. Er zijn drie stappen om dit te verzekeren:

• afmelden bij de website
  • afmelden bij de Persona-service
  • afmelden bij uw e-mail

Afmelden bij websites

Afmelden bij een voor Persona geschikte website is hetzelfde als afmelden bij andere websites. De website bevat een knop met de tekst ‘Sign out’ of ‘Log out’: klik hierop, en u bent afgemeld. Als u bijvoorbeeld bij de Persona-demowebsite 123done bent aangemeld, ziet u zoiets als dit:

123done new design

Klik op de knop LOGOUT om u af te melden.

Afmelden bij Persona

Het is echter mogelijk dat uw browser nog steeds bij de Persona-service is aangemeld, wat inhoudt dat u zich weer kunt aanmelden zonder uw wachtwoord in te voeren. Dit is makkelijk, maar wellicht niet wat u wilt als bijvoorbeeld iemand anders de computer na u zou kunnen gebruiken. Bezoek https://login.persona.org/ en klik op Afmelden om u bij Persona af te melden:

persona-account-manager

Dit zorgt ervoor dat de browser uw Persona-verificatiegegevens vergeet.

Afmelden bij uw e-mail

Zelfs als u bij Persona bent afgemeld zal, als uw e-mailprovider Persona ondersteunt en u nog steeds bij uw e-mail bent aangemeld, uw browser u nog steeds kunnen aanmelden bij voor Persona geschikte websites zonder dat een wachtwoord nodig is.

Ga dus naar uw e-mail en meld u daar ook af om er zeker van te zijn dat voor Persona geschikte websites om een wachtwoord vragen zodra iemand zich de volgende keer probeert aan te melden.