Gebruiksgegevens van Firefox op mobiele apparaten verzenden

Dit artikel kin net mear by de tiid wêze.

Der is in wichtige wiziging west yn it Ingelske artikel wêrop't dit basearre is. Oant dizze side fernijd is, fine jo dit miskien behelpsum: Send usage data on Firefox mobile browsers

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Voor veel van Mozilla’s mobiele producten verschijnt de bedieningsknop Gebruiksgegevens verzenden in het instellingenmenu. Dit bepaalt of u gegevens over crashes, techniek, testen, meldingen en campagnemetingen deelt.

Hieronder bevindt zich een samenvatting van wat er onder ‘gebruiksgegevens verzenden’ valt. Elke privacyverklaring per product beschrijft de daadwerkelijke gegevensverzameling, en voor volledige transparantie kunt u de broncoderepository’s bekijken voor Firefox voor iOS, Android, FireTV, Lite, Focus, Klar, Firefox ScreenshotGo en Firefox Reality.

Technische en interactiegegevens

• Mozilla ontvangt deze om prestaties en stabiliteit te verbeteren.
  • Deze gegevens worden standaard naar Mozilla verzonden in Firefox voor iOS, Firefox voor Android, Firefox Focus, Firefox voor FireTV, Firefox Lite en Firefox Reality.

Crash- en foutgegevens

• Een aantal van onze mobiele producten gebruikt ontwikkelaarshulpmiddelen om de reden voor crashes te evalueren en prestaties en stabiliteit te verbeteren.
  • Deze gegevens worden standaard naar Mozilla verzonden in Firefox voor iOS, Firefox Focus, Firefox voor FireTV, Firefox Lite, Firefox ScreenshotGo en Firefox Reality.
    • Firefox Lite en Firefox ScreenshotGo gebruiken Google Firebase, dat deze gegevens ook ontvangt. Lees hier meer.

Functietest- en notificatiegegevens

• Een aantal van onze mobiele producten gebruikt ontwikkelaarshulpmiddelen om verschillende functies en ervaringen te volgen en te testen of aangepaste notificaties aan te bieden.
  • Deze gegevens worden standaard naar Mozilla verzonden in Firefox voor iOS, Firefox voor Android, Firefox ScreenshotGo en Firefox Lite.
    • Firefox Lite en Firefox ScreenshotGo gebruiken Google Firebase, dat deze gegevens ook ontvangt. Lees hier meer. Firefox Lite categoriseert ook schermafbeeldingen en anonimiseert en verzendt deze verzamelde categorieën naar Mozilla om ons betere functies zoals Topwebsites te helpen bouwen. Lees hier meer.
    • Firefox voor iOS en Firefox voor Android gebruiken LeanPlum, dat deze gegevens ook ontvangt. Lees hier meer.

Campagnemetingen en -gegevens

• Een aantal van onze mobiele producten gebruikt trackinghulpmiddelen om onze marketing te meten en te steunen.
  • Deze gegevens worden standaard naar Mozilla verzonden in Firefox voor Android, Firefox voor iOS, Firefox Focus voor Android, Firefox Focus voor iOS, Firefox ScreenshotGo en Firefox Lite.
    • Deze producten gebruiken Adjust, dat deze gegevens ook ontvangt.
    • Firefox Lite en Firefox ScreenshotGo gebruiken Google Firebase, dat deze gegevens ook ontvangt. Lees hier meer.

Veelgestelde vragen

Waarom schakelen jullie gegevensverzameling standaard in?

Dit helpt ons waardevolle inzichten te verkrijgen omtrent de prestaties van onze mobiele producten, zodat we deze producten kunnen verbeteren.

Gegevensverzameling is in Firefox Klar standaard uitgeschakeld. Als u het inschakelt, ontvangen we alleen de hierboven beschreven technische en interactiegegevens.

Waarom gebruiken jullie platformen van derden?

We gebruiken platformen van derden voor functionaliteiten en services die we niet intern kunnen bouwen, of wanneer het efficiënter is om een andere service te gebruiken. Lees meer over ons gebruik van Firebase, adjust GmbH en Leanplum.

Hoe schakel ik gegevensverzameling en -rapportage uit?

U kunt deze verzameling en rapportage uitschakelen in het menu Instellingen:

• Firefox voor iOS: tik op de menuknop aan de onderkant van het scherm, gevolgd door het pictogram Instellingen (mogelijk dient u eerst naar links te vegen). Zet de schakelaar naast Anonieme gebruiksgegevens verzenden uit.
  • Firefox voor Android: tik op de menuknop (onder het scherm op sommige apparaten of in de rechterbovenhoek van de browser) , gevolgd door Instellingen (mogelijk dient u eerst op Meer te tikken) . Tik op de sectie Privacy en verwijder het vinkje naast Firefox-statusrapport.
  • Firefox Focus en Firefox Klar: tik op de instellingenknop in de rechterbovenhoek van het scherm. Als u zich in de browser bevindt, dient u mogelijk eerst op de knop Wissen te tikken. Zet de schakelaar naast Gebruiksgegevens verzenden uit.
  • Firefox Lite: tik op de menuknop (drie stippen) aan de onderkant van het scherm. Tik op Instellingen en daarna op de schakelaar naast Gebruiksgegevens verzenden om dit aan (blauw) of uit te zetten.
  • Firefox voor Fire TV: tik vanaf een website op de menuknop menu button remote op uw afstandsbediening, zodat de menupictogrammen verschijnen. Selecteer het instellingenpictogram settings icon fire tv . Zet de schakelaar voor Send usage data uit.
  • Firefox Reality: klik op de instellingenknop (tandwieltje). Zet op het volgende scherm de schakelaar om naast Telemetry of Crash Reporting om deze functies uit of aan te zetten. Leeg betekent dat het niet is geactiveerd.
  • Firefox ScreenshotGo: tik op de menuknop (drie stippen) aan de bovenkant van het scherm. Tik op Settings en daarna op de schakelaar naast Send usage data om dit aan (lichtgroen) of uit te zetten.
// Dizze aardige minsken hawwe dit artikel holpen te skriuwen:Tonnes. Jo kinne ek helpe - lês hjir hoe.

Wie dit artikel behelpsum? Ien momint...

Wurd frijwilliger by Mozilla Support