Privénavigatie in Firefox voor Android

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Met Firefox voor Android kunt u websites in privétabbladen openen, zodat u kunt zoeken en navigeren zonder dat de browser uw geschiedenis bewaart.

Met deze functie kunt u ook:

• Privénavigatie rechtstreeks vanuit uw startscherm starten zonder eerst Firefox te hoeven openen.
  • Alle privétabbladen sluiten.
  • Standaard koppelingen in een privévenster openen.
Waarschuwing: Privénavigatie maakt u niet anoniem op internet. Uw internetprovider, werkgever (als u bijvoorbeeld op uw werk gebruik maakt van wifi) of de websites zelf kunnen nog steeds volgen welke pagina’s u bezoekt.

Een privénavigatiesessie starten

Om een privénavigatiesessie te starten:

1. Tik op de maskerknop bovenin het startscherm van Firefox om naar privénavigatie te schakelen.
    FenixPrivateIcon
  2. Voer uw zoekopdracht of webadres in in de adresbalk van het startscherm voor Privénavigatie.

U kunt ook een nieuw tabblad in een privévenster openen door het tabbladenvak te bezoeken.

1. Tik op het numerieke pictogram naast de adresbalk.
    FenixViewTabs
  2. Tik op het maskerpictogram om privétabbladen te bekijken.
    FenixPrivateTabs
  3. Tik op de knop + PRIVÉ om een nieuw tabblad in uw privénavigatiesessie te openen.

Wisselen naar normale navigatie

1. Ga naar het tabbladenvak door op het numerieke tabbladenpictogram naast de adresbalk te klikken.
    numeric tab preview
  2. Privénavigatietabbladen vindt u onder het maskerpictogram. Tik op het vierkante pictogram om te wisselen naar normaal navigeren.
    FenixTabsTray2
  3. Hier kunt u alle tabbladen (normaal of privé) sluiten, zoals hieronder uitgelegd, of teruggaan naar het startscherm door op de knop + te klikken.

Een snelkoppeling naar privénavigatie toevoegen

Door een snelkoppeling naar privénavigatie toe te voegen aan uw startscherm kunt u Firefox standaard in een privénavigatiesessie laten starten.

Als u voor het eerst wisselt naar privénavigatie, wordt een optie om een snelkoppeling naar openstaande privaétabbladen vanaf uw startscherm getoond.

FenixAddPrivateShortcut

Tik simpelweg op Snelkoppeling toevoegen en volg de aanwijzingen op uw apparaat.

U kunt dit later ook handmatig doen:

1. Tik op de menuknop. Settings icon in address bar in android

2. Tik op Instellingen.
  3. Selecteer onder Privacy en beveiliging Privénavigatie.
  4. Tik op Snelkoppeling naar privénavigatie toevoegen.
  5. Volg de aanwijzingen om het pictogram aan uw startscherm toe te voegen.
Tip: U kunt ook het pictogram van de Firefox-app op uw startscherm ingedrukt houden om een privétabblad te openen.

Koppelingen standaard in privétabbladen openen

U kunt Firefox om koppelingen vanuit andere apps altijd in privénavigatie te openen:

1. Tik op de menuknop. Settings icon in address bar in android

2. Tik op Instellingen.
  3. Selecteer onder Privacy en beveiliging Privénavigatie.
  4. Schakel Koppelingen openen in een privétabblad in.

Schermafdrukken tijdens privénavigatie toestaan

U kunt ervoor kiezen de mogelijkheid om schermafdrukken tijdens privénavigatie te maken in- of uit te schakelen.

1. Tik op de menuknop. Settings icon in address bar in android

2. Tik op Instellingen.
  3. Selecteer onder Privacy en beveiliging Privénavigatie.
  4. Schakel Schermafdrukken tijdens privénavigatie toestaan in of uit.

Alle privétabbladen sluiten

1. Bezoek het tabbladenvak door op het getal naast de adresbalk te tikken, dit getal geeft aan hoeveel tabbladen geopend zijn:
    numeric tab preview
  2. Tik op de menuknop (drie puntjes) in het tabbladenvak.
    FenixTabsMenu
  3. Selecteer Alle tabbladen sluiten
  4. Er wordt kortstondig een notificatie Tabbladen gesloten getoond, tik op ONGEDAAN MAKEN om deze tabbladen opnieuw te openen.