Nieuw in Thunderbird 52.0

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Dit artikel beschrijft de belangrijkste wijzigingen die zichtbaar zijn voor gebruikers in Thunderbird versie 52.0. Volledige details over alle wijzigingen zijn te vinden in de uitgaveopmerkingen van Thunderbird 52.

Vergeleken met Thunderbird versie 45.0 zijn er veel minder zichtbare wijzigingen, maar in plaats daarvan zijn er veel langdurige bugs en ergernissen verholpen.

E-mail opstellen

De belangrijkste wijziging is hoe afbeeldingen worden opgenomen in een opstelvenster. Afbeeldingen worden nu opgenomen als data-URI’s en niet als verwijzingen naar onderdelen van andere berichten of bestanden van het besturingssysteem. Dit zorgt voor betere interoperabiliteit met kantoorpakketten zoals MS Office of LibreOffice. Ook zijn er langdurige problemen met het koppelen van bestanden van andere berichten verholpen. Afbeeldingen die vanaf andere locaties op het internet worden gekoppeld, worden niet meer gedownload en automatisch aan het bericht gekoppeld. Dit kan voor elke afbeelding apart worden gewijzigd via het dialoogvenster Afbeeldingseigenschappen, of algemeen via de voorkeursinstelling mail.compose.attach_http_images.

Aangezien gegevens-URI’s in feite onbewerkte binaire gegevens zijn die in de gebruikersinterface worden weergegeven, worden deze nu ingekort in het dialoogvenster Afbeeldingseigenschappen en het dialoogvenster HTML invoegen. Voorbeeld:

Image properties TB52

Bij het plakken van afbeeldingen die naar bestanden van het besturingssysteem verwijzen in het opstelvenster, wordt de afbeelding nu geblokkeerd en een melding weergegeven:

Blocked image TB52

Dit dient ter bescherming van gebruikers tegen onopzettelijk openbaar maken van bestanden.

Hoofdberichtvenster - Mappenvenster

Het mappenvenster bevat nu een Mappenvensterwerkbalk bovenaan, dat standaard met de wisselaar voor Mappenweergaven is geconfigureerd. De Mappenvensterwerkbalk kan worden ingeschakeld via het menu Beeld > Werkbalken.

Switcher TB52

Hoofdvenster - Conversatievenster

De kolom Correspondenten met nieuwe pictogrammen is nu de standaard voor alle nieuwe mappen. Er is geen sprake van gedwongen omzetting. Dit kan worden uitgeschakeld met de voorkeursinstelling mail.threadpane.use_correspondents.

Correspondents TB52

Agenda - Lightning - Gebeurtenis in een tabblad

Gebeurtenissen kunnen nu in een tabblad worden aangemaakt en bewerkt. Selecteer Gebeurtenissen en taken in een tabblad bewerken in plaats van in een dialoogvenster in het menu ExtraBewerkenThunderbird > OptiesVoorkeuren > Agenda > tabblad Algemeen om deze optie in te schakelen.

Dit artikel delen: https://mzl.la/2JrB5nR

// Dizze aardige minsken hawwe dit artikel holpen te skriuwen:Tonnes. Jo kinne ek helpe - lês hjir hoe.

Wie dit artikel behelpsum? Ien momint...

Wurd frijwilliger by Mozilla Support