Mozilla-crashreporter

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Via het dialoogvenster Mozilla-crashreporter, dat verschijnt zodra Firefox onverwacht wordt gesloten, kunt u een crashrapport naar ontwikkelaars verzenden om toekomstige versies van Firefox minder te laten crashen. Dit artikel beschrijft hoe de crashreporter werkt en hoe u toegang tot uw crashrapporten kunt krijgen.

Wanneer Firefox crasht

Nadat Firefox crasht, zal het venster Mozilla-crashreporter verschijnen.

Crash Reporter

Mozilla van deze crash op de hoogte stellen, zodat dit kan worden verholpen: als dit vakje is aangevinkt, zal de Mozilla-crashreporter een samenvatting van de crash naar Mozilla verzenden. Vink dit vakje uit als u het rapport niet naar Mozilla wilt verzenden.

Details…: zal het venster ‘Rapportinhoud’ openen, waarin u de technische details over de crash kunt bekijken.

Crash Reporter Details

Voeg een opmerking toe (opmerkingen zijn publiekelijk zichtbaar): gebruik dit veld om eventuele verdere informatie toe te voegen die wellicht nuttig is voor ontwikkelaars die de oorzaak van de crash proberen te vinden. De opmerkingen die u plaatst kunnen door iedereen worden gelezen.

Het adres van de bezochte pagina bijvoegen: wanneer dit is aangevinkt, zal de informatie die u naar Mozilla verstuurt het internetadres bevatten van de webpagina die u voor de crash bezocht.

Mozilla toestaan om contact met mij op te nemen over dit rapport: vink dit vakje aan als u bereid bent e-mails van de ontwikkelafdeling te ontvangen in het geval men aanvullende informatie over deze crash van u nodig heeft. (Mogelijk ontvangt u ook een e-mailbericht met ondersteuningsinformatie nadat uw crash is verwerkt.)

Voer hier uw e-mailadres in: als u ervoor koos onze ontwikkelafdeling te helpen bij het verkrijgen van informatie en het reproduceren van de crash, vul dan hier het e-mailadres in waarop u wenst te worden benaderd.

Firefox afsluiten: sluit het dialoogvenster en start Firefox niet opnieuw.

Firefox opnieuw starten: start Firefox opnieuw. Firefox zal u de keuze geven de vensters en tabbladen te herstellen die u voor de crash had geopend. Als Firefox opnieuw crasht nadat u voor het herstellen van uw vensters en tabbladen hebt gekozen, wordt de crash veroorzaakt door een van de pagina’s die u bezocht. Kies in dit geval Sluiten om een nieuwe sessie te starten.

Crashrapporten bekijken

Om uw crashrapporten binnen Firefox te bekijken:

1. Typ about:crashes in de adresbalk en druk op EnterReturn. Er zal een lijst van uw crashrapporten verschijnen.

aboutcrashesFx29

2. Klik op een koppeling om het rapport te bekijken.

MozillaCrashReport

Rapporten buiten Firefox bekijken

Als u de bovenstaande methode niet kunt gebruiken omdat Firefox crasht bij het opstarten, kunt u de rapporten ook bekijken in bestanden op uw computer via de volgende stappen:

1. Open de Charms en selecteer Zoeken.
  2. Zoek naar Uitvoeren in Apps.
  3. Selecteer Uitvoeren in de zoekresultaten. U wordt naar het bureaublad gebracht, waarin de app Uitvoeren is geopend.
  4. Typ %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Crash Reports\ in de app Uitvoeren en druk op Enter.
  1. Open het menu Starten van Windows.
  2. Typ %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Crash Reports\ in het zoekveld en druk op Enter.
  1. Open het menu Start van Windows en kies vervolgens Uitvoeren….
  2. Typ %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Crash Reports\ in het dialoogvenster Uitvoeren en druk op Enter.

Crashrapporten worden bewaard in ~/Library/Application Support/Firefox/Crash Reports/ (maak verborgen mappen op Mac OS X 10.7 en hoger zichtbaar door de Optie-toets ingedrukt te houden terwijl u het menu Ga in Finder opent en daarna Bibliotheek selecteert).

Crashrapporten worden bewaard ~/.mozilla/firefox/Crash Reports/.

De map Crash Reports zal twee submappen bevatten: pending en submitted. De map submitted bevat tekstbestanden voor elk ingediend crashrapport, waarbij elk bestand een crashrapport-ID bevat. Een bestand met de naam bp-031b02bb-26b6-4168-ac0e-2de492090531.txt bijvoorbeeld zal de volgende tekst bevatten:
Crash-ID: bp-031b02bb-26b6-4168-ac0e-2de492090531
U kunt naar https://crash-stats.mozilla.com/ gaan en het crash-ID naar het zoekveld kopiëren om het rapport te bekijken.

Hulp bij crashrapporten verkrijgen

Zie Firefox crasht - Problemen met crashes analyseren, voorkomen en hulp bij het oplossen verkrijgen voor het gebruik van uw crashrapport bij het verkrijgen van hulp bij uw Firefox-probleem.

Wie dit artikel behelpsum? Ien momint...

Dizze aardige minsken hawwe dit artikel holpen te skriuwen: Chris_Ilias, Tonnes. Jo kinne ek helpe - lês hjir hoe.