Firefox uw standaardbrowser maken

This page does not exist in Frysk. You have been redirected to the Nederlands version instead. If you would like to localize it into Frysk, click here. You can also see the English version of this page.

Als u meer dan één webbrowser hebt geïnstalleerd, worden koppelingen waarop u klikt in uw standaardbrowser geopend. Dit artikel toont hoe u van Firefox uw standaardbrowser kunt maken.

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer Opties.Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Opties.Klik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren.

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Opties.Voorkeuren.

2. Selecteer het paneel Geavanceerd, klik op het tabblad Algemeen en klik daarna op Firefox de standaardbrowser maken.
    Default - Win - Fx15
    Mac OSX - Advanced- General - Set Default - FF17
    Default - Lin - Fx15
  3. Klik op OK om het venster Opties te sluiten.Klik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluiten.Sluit het venster Voorkeuren. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht worden automatisch opgeslagen.

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer Opties.Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Opties.Klik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren.

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Opties.Voorkeuren.

2. Selecteer het paneel Geavanceerd, klik op het tabblad Algemeen en klik daarna op Firefox de standaardbrowser maken. Het venster Standaardprogramma’s instellen wordt geopend.
    Default - Win8
  3. Selecteer in het venster Standaardprogramma’s instellen Firefox in de lijst van programma’s aan de linkerkant en klik op Dit programma als standaard instellen. Klik daarna op OK om het venster te sluiten.
    Default - Win8 pt 2
  4. Klik op OK om het venster Opties te sluiten.Klik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluiten.Sluit het venster Voorkeuren. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht worden automatisch opgeslagen.

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer Opties.Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Opties.Klik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren.

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Opties.Voorkeuren.

2. Selecteer het paneel Algemeen en klik daarna op Firefox mijn standaardbrowser maken.

Fx34OptionsGeneral-Win7 Fx34GeneralPanel-Mac Fx34GeneralPanel-Lin
  3. Klik op OK om het venster Opties te sluiten.Klik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluiten.Sluit het venster Voorkeuren. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht worden automatisch opgeslagen.

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer Opties.Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Opties.Klik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren.

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Opties.Voorkeuren.

2. Selecteer het paneel Algemeen en klik daarna op Firefox mijn standaardbrowser maken.

Fx34OptionsGeneral-Win8
  3. Het venster Standaardprogramma’s instellen wordt geopend.
  4. Selecteer in het venster Standaardprogramma’s instellen Firefox in de lijst van programma’s aan de linkerkant en klik op Dit programma als standaard instellen. Klik daarna op OK om het venster te sluiten.
    Default - Win8 pt 2
  5. Klik op OK om het venster Opties te sluiten.Klik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluiten.Sluit het venster Voorkeuren. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht worden automatisch opgeslagen.

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer Opties.Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Opties.Klik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren.

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Opties.Voorkeuren.

2. Selecteer het paneel Algemeen en klik daarna op Standaard maken.

default 38
  3. Klik op OK om het venster Opties te sluiten.Klik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluiten.Sluit het venster Voorkeuren. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht worden automatisch opgeslagen.

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer Opties.Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Opties.Klik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren.

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Opties.Voorkeuren.

2. Selecteer het paneel Algemeen en klik daarna op Standaard maken.

default 38
  3. Het venster Standaardprogramma’s instellen wordt geopend.
  4. Selecteer in dit venster Firefox in de lijst van programma’s aan de linkerkant en klik op Dit programma als standaard instellen. Klik daarna op OK om het venster te sluiten.
    Default - Win8 pt 2
  5. Klik op OK om het venster Opties te sluiten.Klik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluiten.Sluit het venster Voorkeuren. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht worden automatisch opgeslagen.

1. Klik op de menuknop new fx menu en kies Opties.
  2. Klik in het paneel Algemeen op Standaard maken.

default 38
  3. Het venster Standaardprogramma’s instellen wordt geopend.
  4. Selecteer in dit venster Firefox in de lijst van programma’s aan de linkerkant en klik op Dit programma als standaard instellen. Klik daarna op OK om het venster te sluiten.
    Default - Win8 pt 2
  5. Klik op OK om het venster Opties te sluiten.Klik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluiten.Sluit het venster Voorkeuren. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht worden automatisch opgeslagen.

1. Klik op de menuknop new fx menu en kies Opties.
  2. Klik in het paneel Algemeen op Standaard maken.

default 38
  3. De app Windows-instellingen met het scherm Standaard-apps kiezen wordt geopend.
  4. Scroll omlaag en klik op de vermelding onder Webbrowser.

default apps win10
  5. Klik in het dialoogvenster met een lijst van beschikbare browsers dat wordt geopend op Firefox.
    firefox default 10
  6. Firefox is nu vermeld als uw standaardbrowser. Sluit het venster Instellingen om uw wijzigingen op te slaan.

De app Instellingen in Windows 10 gebruiken om uw standaardbrowser te wijzigen

Als alternatief kunt u de app Instellingen vanuit het menu Start van Windows 10 gebruiken om Firefox als de standaardbrowser in te stellen:

1. Ga naar het menu Start van Windows klik op het pictogram Instellingen.
  2. Klik op Systeem en kies daarna Standaard-apps in het linkerpaneel.
  3. Scroll omlaag en klik op de vermelding onder Webbrowser.

default apps win10
  4. Klik in het dialoogvenster met een lijst van beschikbare browsers dat wordt geopend op Firefox.
    firefox default 10
  5. Firefox is nu vermeld als uw standaardbrowser. Sluit het venster Instellingen om uw wijzigingen op te slaan.
Noot: voor het wijzigen van uw standaardbrowser naar een andere browser, zie de ondersteuningsdocumentatie voor die andere browser.

Gebaseerd op informatie van Default browser (mozillaZine KB)

Wie dit artikel behelpsum? Ien momint...

These fine people helped write this article: Tonnes. You can help too - find out how.