Wachtwoordfouten bij het benaderen van Gmail in Firefox OS verhelpen

Dit artikel wurdt net mear ûnderhâlden, dus de ynhâld derfan kin ferâldere wêze.

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Google heeft een beveiligingsfunctie toegevoegd die voorkomt dat applicaties van derden uw Gmail-account kunnen benaderen bij het gebruik van de standaardinstellingen. Als u zelfs met de juiste aanmeldingsgegevens “wachtwoord onjuist” of een vergelijkbare melding ziet, wordt dit waarschijnlijk door deze wijziging veroorzaakt.

Als u deze foutmeldingen blijft zien en zeker weet dat uw wachtwoord juist is, probeer dan de volgende stappen om dit probleem te verhelpen:

Optie 1 - aanbevolen: stel authenticatie in twee stappen in bij uw Gmail-account.

1. Volg de stappen om een app-wachtwoord te genereren.
  2. Open de app E-mailE-mail en meld u aan via het app-wachtwoord in plaats van uw reguliere wachtwoord.

Optie 2: de authenticatie-instellingen wijzigen bij uw Google-account:

1. Gebruik uw browser om de pagina voor accountinstellingen te bezoeken.
  2. Meld u aan bij de Google-account die u wilt gebruiken.
  3. Selecteer Inschakelen om Toegang voor apps met lagere beveiliging toe te staan.

Na enkele minuten zou u zich bij Gmail moeten kunnen aanmelden via de app E-mail in Firefox OS.