Firefox downloaden en installeren in Windows

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Dit artikel beschrijft hoe u Firefox kunt downloaden en installeren in Windows.

Dit artikel is alleen van toepassing op Windows. Voor instructies over het installeren van Firefox op Mac, zie Firefox downloaden en installeren op Mac.Voor instructies over het installeren van Firefox in Linux, zie Firefox installeren in Linux.

Bekijk de systeemvereisten voor Firefox om te verzekeren dat uw computer over het vereiste besturingssysteem en aanbevolen hardware beschikt voordat u Firefox installeert.

Installeer Firefox niet via een beperkte Windows XP-account. Zie voor meer informatie het ondersteuningsartikel Het type van uw gebruikersaccount in Windows bepalen van Microsoft.

1. Bezoek deze Firefox-downloadpagina in een willekeurige browser, zoals Microsoft Internet Explorer of Microsoft Edge.

again updated download Firefox

2. Klik op de knop Gratis download om het installatieprogramma van Firefox te downloaden. De pagina zal u automatisch de beste versie van Firefox aanbevelen. Als alternatief kunt u deze downloadkoppeling gebruiken voor de nieuwste Nederlandse Firefox-versie.
    Voor gevorderde gebruikers: de Firefox-downloadpagina die hierboven wordt genoemd, kiest automatisch de best beschikbare versie van Firefox voor uw computer en biedt een online (stub-)installatieprogramma. Als u een volledig, offline installatieprogramma nodig hebt, of als u de taal en het besturingssysteem voor uw Firefox-installatie wilt kiezen, bezoek dan de pagina Systemen & talen. U kunt de Firefox-versie voor Windows (32-bits) downloaden of, voor 64-bits besturingssystemen met Windows 7 en hoger, de Windows 64-bits versie van Firefox (zie deze blogpost voor details).
    • Als u Microsoft Internet Explorer of Microsoft Edge gebruikt, verschijnt onder in de pagina een meldingsbalk met daarin de opties om het installatieprogramma uit te voeren of het bestand op uw computer op te slaan. Klik op Uitvoeren om het proces te starten.

Fx-RUN-IE11Win7

• In andere browsers dient u mogelijk eerst het Firefox-installatieprogramma op uw computer op te slaan, en daarna het gedownloade bestand te openen.
      Noot: als u een dialoogvenster Bestand openen - beveiligingswaarschuwing ziet, klikt u op Uitvoeren.

3. Klik daarna eenvoudig op Installeren (we hebben het proces zo moeiteloos mogelijk gemaakt).

firefox stub installer
    Gefeliciteerd, u hebt het installeren van Firefox voltooid!
  4. Dubbelklik op het Firefox-pictogram wanneer u online wilt gaan.
firefox icon

Ondervindt u problemen?

Hier zijn een aantal artikelen die u kunnen helpen:

Wie dit artikel behelpsum? Ien momint...

Dizze aardige minsken hawwe dit artikel holpen te skriuwen: Tonnes. Jo kinne ek helpe - lês hjir hoe.