Hoe bekijk ik Flash-video’s met Firefox voor Android?

Dit artikel wurdt net mear ûnderhâlden, dus de ynhâld derfan kin ferâldere wêze.

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Ondersteuning voor Flash wordt beëindigd. Zie dit Mozilla-blogbericht voor details. Net als andere populaire browsers ondersteunt Firefox geen Flash-inhoud meer op mobiele websites, en heeft Adobe Flash voor Android in 2012 verwijderd. Neem voor websites waarvan u afhankelijk bent en die nog steeds Flash gebruiken rechtstreeks contact op met de website-eigenaar en vraag hem of haar de website bij te werken naar open standaarden.

In Firefox voor Android wordt standaard het tikken-voor-afspelen-pictogram voor Flash weergegeven. Gebruik dit artikel om te lezen hoe u video’s kunt bekijken en uw instellingen voor plug-ins als Flash kunt aanpassen.

1. Installeer Adobe Flash player op uw Android-apparaat door een gearchiveerde versie te downloaden vanaf de pagina Gearchiveerde Flash Player-versies op adobe.com. Zie Adobes handleiding voor het handmatig installeren van Flash voor meer informatie.
  2. Tik op het grijze veld met het plug-in-pictogram om Flash-inhoud te tonen, zoals hieronder weergegeven.

tap_to_play_native1

Flash-inhoud afspelen zonder tikken

Het behouden van de instelling Tikken voor afspelen voor Flash is belangrijk voor uw veiligheid op het internet, omdat u dan zeker weet dat u beslist welke plug-ins worden vertrouwd. U kunt Firefox voor Android echter zo aanpassen dat Flash standaard is ingeschakeld:

• Tik op de knop Menu (onder het scherm op sommige apparaten of in de rechterbovenhoek van de browser) , daarna op Instellingen (mogelijk dient u eerst op Meer te tikken) en dan Aanpassen, Weergave. Tik daarna op de instelling Plug-ins en kies Ingeschakeld.
  • Tik op de knop Menu (onder het scherm op sommige apparaten of in de rechterbovenhoek van de browser) , daarna op Instellingen (mogelijk dient u eerst op Meer te tikken) en dan Weergave. Tik daarna op de instelling Plug-ins en kies Ingeschakeld.
Dizze aardige minsken hawwe dit artikel holpen te skriuwen: Tonnes. Jo kinne ek helpe - lês hjir hoe.