Hoe stel ik Sync in op mijn computer?

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Via Sync kunt u uw gegevens en voorkeuren (zoals uw bladwijzers, geschiedenis, wachtwoorden, open tabbladen, leeslijst en geïnstalleerde add-ons) tussen al uw apparaten delen. Dit artikel legt uit hoe u Sync kunt instellen.

Belangrijk: Sync is geen back-upservice voor gegevens. Gebruikers dienen regelmatige back-ups van hun Firefox-profielen te blijven maken om gegevensverlies te voorkomen.

Het instellen van Sync bestaat uit 2 gedeelten: eerst moet u een account aanmaken op uw hoofdapparaat, en vervolgens moet u zich aanmelden bij uw account via uw andere apparaten. Dit zijn de stappen in detail:

Een Sync-account aanmaken

1. Klik op de menuknop new fx menu en daarna op Aanmelden bij Sync. De aanmeldingspagina wordt in een nieuw tabblad geopend.
    Sync 29
  2. Klik op de knop Account aanmaken.
  3. Vul het formulier in om een account aan te maken en klik op Volgende. Maak een notitie van het e-mailadres en wachtwoord dat u hebt gebruikt; u hebt deze later nodig om u aan te melden.
  4. Controleer uw e-mail voor de verificatiekoppeling en klik hierop om uw e-mailadres te bevestigen. U kunt beginnen!
  5. Ga naar de volgende sectie om uw andere apparaten met Sync te verbinden.

Extra apparaten met Sync verbinden

Belangrijk: Sync vereist de nieuwste versie van Firefox. Zorg ervoor dat u Firefox op alle computers of Android-apparaten bijwerkt. Zo nodig dient u daarna Sync bij te werken.
Het enige wat u hoeft te doen is u aanmelden, en Sync doet de rest. Om u aan te melden, hebt u het e-mailadres en wachtwoord nodig dat u in de vorige sectie hebt gebruikt.

1. Klik op de menuknop new fx menu en daarna op Aanmelden bij Sync.
  2. Klik op de knop Account aanmaken om de pagina Een Firefox-account aanmaken te openen.
  3. Klik onder in de pagina op de koppeling Hebt u een account? Aanmelden.
    Sync sign in - 44.0.2
  4. Voer het e-mailadres en wachtwoord in dat u hebt gebruikt om uw nieuwe Sync-account aan te maken.
  5. Nadat u bent aangemeld, zal Firefox Sync beginnen met het synchroniseren van uw gegevens tussen al uw verbonden apparaten.
Voor het kiezen van welke gegevens er worden gesynchroniseerd, zie Hoe kies ik de te synchroniseren gegevens in Firefox?

Voor het verbinden van uw mobiele apparaten, zie:

Een apparaat uit Sync verwijderen

1. Klik op de menuknop new fx menu om het menu uit te vouwen.
  2. Klik op de naam van uw Sync-account (doorgaans uw e-mailadres) om de voorkeuren van Sync te openen.
  3. Klik op Verbinding verbreken. Uw apparaat zal niet meer worden gesynchroniseerd.

Wie dit artikel behelpsum? Ien momint...

Dizze aardige minsken hawwe dit artikel holpen te skriuwen: Tonnes. Jo kinne ek helpe - lês hjir hoe.