Hoe start ik Firefox voor Windows 8 Touch

This article is no longer maintained, so its content might be out of date.

This page does not exist in Frysk. You have been redirected to the Nederlands version instead. If you would like to localize it into Frysk, click here. You can also see the English version of this page.

Firefox wordt geleverd met aanraakfuncties die speciaal voor het aanraakscherm van uw Windows 8-apparaat zijn ontwikkeld. Hier wordt uitgelegd hoe u binnen enkele muisklikken naar de aanraakversie kunt omschakelen.

Dit artikel is niet van toepassing op uw versie van Firefox. Het vereist de nieuwste Betaversie van Firefox, die u kunt downloaden vanaf mozilla.org/beta.

Noot: dit artikel is alleen van toepassing op Windows 8

Firefox voor Windows 8 Touch starten

• Klik op de knop Firefox boven in het venster en kies Herstarten in Firefox voor Windows 8 Touch.
    fx28 win 8
  • Klik op de menuknop new FX menu en kies Windows 8 Touch.
    fx29 win8

Firefox zal al uw tabbladen opnieuw openen, zodat u kunt verdergaan vanaf waar u was gebleven!

Noot: als Firefox niet uw standaardbrowser is, zal een dialoogvenster u vragen een browser te kiezen. Selecteer Firefox in de lijst om verder te gaan.

Terugschakelen naar de desktopversie

• Veeg vanaf de onderkant van het scherm omhoog, tik op de menuknop new win8 menu en kies Herstarten in desktop.
    fx28 win8 desktop
Noot: de volgende keer dat u Firefox start, zal de browser in de vorige versie die u gebruikte worden geopend.

Kunt u de Firefox-tegel op uw startscherm niet vinden?

Firefox bevat een aardige, grote tegel die eenvoudig is te herkennen en aan te tikken.

win8 tile

Als u de tegel niet op uw startscherm ziet, controleer dan de Apps-pagina van uw apparaat door het startscherm omhoog te slepen. Als u de Firefox-tegel in de Apps-lijst hebt gevonden, kunt u deze voor makkelijke toegang vastmaken aan uw startscherm.

Nu u weet hoe u Firefox voor Windows 8 Touch kunt starten, kunt u voor meer info over de vele functies van Firefox het artikel Een beknopte handleiding voor Firefox voor Windows 8 Touch lezen.

These fine people helped write this article: Tonnes. You can help too - find out how.