Problemen met spellen, chatten en meer op Facebook verhelpen

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Dit artikel beschrijft hoe u problemen kunt oplossen die u kunt tegenkomen tijdens het gebruik van Facebook in Firefox.

Noot: als u uw computer deelt met anderen en niet wilt dat zij zich kunnen aanmelden bij uw Facebook-account, lees dan Hoe deel ik Firefox tussen gebruikers op een computer?

Kan geen spellen laden

Om spellen op Facebook als YoVille, FarmVille, Cafe of Fishworld te kunnen laden, dient u het opslaan van gegevens toe te staan in de Flash-plug-in.

1. Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt op willekeurige Flash-inhoud en selecteer Algemene instellingen…. Het venster Flash Player Settings Manager wordt geopend.
  2. Selecteer het tabblad Opslag.
  3. Klik op Lokale opslaginstellingen per site…. Het venster Lokale opslaginstellingen per site wordt geopend.
  4. Selecteer www.facebook.com in de lijst en selecteer daarna een andere vermelding dan Blokkeren onder Wanneer de geselecteerde site lokale opslagruimte wil gebruiken:.
  5. Klik op Sluiten.
  6. Sluit het venster Flash Player Settings Manager.

Kan geen verbinding maken met Facebook

Als u helemaal geen verbinding kunt maken met de website van Facebook in Firefox:

• Controleer of u verbinding kunt maken met een andere browser, zoals Internet Explorer of EdgeSafariEpiphany.
    • Als u wel verbinding kunt maken met een andere browser, maar niet met Firefox:
      1. Volg de onderstaande stappen voor probleemoplossing. Begin hierbij met de sectie Cookies en de buffer wissen.
      2. Controleer of uw internetbeveiligingssoftware (zoals een firewall, antivirus- of antispywareprogramma) zo is ingesteld dat Firefox toegang heeft tot het internet. Voor instructies over het configureren van bepaalde firewallprogramma’s, zie Firewalls zo configureren dat Firefox toegang heeft tot het internet.
  • Als u met geen enkele browser verbinding kunt maken, is de website van Facebook mogelijk offline.

Overige Facebook-problemen

U kunt het Helpcentrum van Facebook of de Helpcommunity van Facebook bezoeken om te zien of uw probleem bekend is voor Facebook-websites. Als u geen oplossing kunt vinden, volg dan de onderstaande stappen voor probleemoplossing.

Cookies en de buffer wissen

Het wissen van uw opgeslagen cookies en de buffer van Firefox kan verschillende gebruikelijke problemen met Facebook (zoals Farmville-kwesties) verhelpen.

1. Klik op de knop Bibliotheek 57 library icon , klik op Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen….
  2. Selecteer Alles in het vervolgkeuzemenu Te wissen tijdsperiode:.
  3. Klik op het pijltje naast Details om de items die kunnen worden gewist weer te geven.
  4. Selecteer zowel Cookies als Buffer.
  5. Klik op Nu wissen.
  1. Klik op de menuknop New Fx Menu , kies Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen….
  2. Selecteer Alles in het vervolgkeuzemenu Te wissen tijdsperiode:.
  3. Klik op het pijltje naast Details om de items die kunnen worden gewist weer te geven.
  4. Selecteer zowel Cookies als Buffer.
  5. Klik op Nu wissen.

Als u een foutmelding ontvangt die betrekking heeft op cookies nadat u uw cookies en buffer hebt gewist:

1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en kies Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel PrivacyPrivacy & Beveiliging.
  3. Stel in de sectie Geschiedenis de instelling Firefox zal in op Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis.
  4. Zorg ervoor dat Cookies van websites accepterenCookies van websites accepteren is aangevinkt.
  5. Zorg ervoor dat Cookies van derden accepteren is ingesteld op Altijd of Van bezochte.
    PrivacyCookies Fx56CustomHistory-cookies
  6. Klik op Uitzonderingen….
  7. Zorg ervoor dat facebook.com niet in de lijst staat vermeld.
    • Als de website staat vermeld, klik dan op de vermelding en klik vervolgens op Website verwijderen.

Controleren of JavaScript wordt geblokkeerd

Controleer of u een extensie (zoals NoScript) of internetbeveiligingsprogramma (zoals een firewall, antivirus- of antispywareprogramma) gebruikt dat JavaScript kan blokkeren.

Extensies, thema’s en plug-ins controleren

Als de bovenstaande stappen uw probleem met Facebook niet hebben verholpen:

1. Stel vast of een extensie of thema uw probleem veroorzaakt. Zie Problemen met extensies, thema’s en hardwareversnelling verhelpen om bekende problemen met Firefox op te lossen voor instructies.
  2. Stel vast of een plug-in uw probleem veroorzaakt. Zie Problemen met plug-ins zoals Flash of Java oplossen om bekende problemen met Firefox te verhelpen voor instructies.

Controleren op malware

Bepaalde typen kwaadaardige software kunnen problemen bij het verbinden met Facebook veroorzaken. Zie Problemen met Firefox die door malware worden veroorzaakt verhelpen voor instructies over het oplossen van malwareproblemen met Firefox.

Wijzigingen aan Facebook

Facebook staat bekend om het regelmatig aanbrengen van wijzigingen in het systeem. Controleer het Facebook-ontwikkelaarsblog voor wijzigingen die onlangs zijn aangebracht.

Wie dit artikel behelpsum? Ien momint...

Dizze aardige minsken hawwe dit artikel holpen te skriuwen: Tonnes. Jo kinne ek helpe - lês hjir hoe.