Firefox werkt niet meer met Mac OS X 10.4- of PowerPC-processors

This page does not exist in Frysk. You have been redirected to the Nederlands version instead. If you would like to localize it into Frysk, click here. You can also see the English version of this page.

Noot: dit artikel is alleen van toepassing op Mac OS X.

Firefox 3.6.28 is de laatste versie van Firefox die met Mac OS X 10.4 (Tiger) of met Mac OS X 10.5 (Leopard) op een computer met een PowerPC-processor werkt. Om uw persoonlijke gegevens veilig te houden raden we aan wanneer mogelijk over te stappen naar een nieuwere computer die met OS X Yosemite (10.10) kan werken. Dit artikel beschrijft uw opties.

Zie in plaats hiervan het volgende artikel voor een computer met Mac OS X 10.5 en een Intel-processor:

Optie 1: overstappen naar een nieuwere computer

Apple heeft de ondersteuning voor Mac OS X 10.4 (Tiger) in 2007 stopgezet en ondersteuning voor Mac OS X 10.5 (Leopard) is in 2009 beëindigd. Veel softwaremakers hebben de ondersteuning voor deze oude systemen ook beëindigd of zullen dat snel doen. Het beste kunt u een computer aanschaffen die met de meest recente versie van OS X - Yosemite (10.10) - kan werken. Dit is de meest veilige optie die ervoor zorgt dat u de nieuwste en beste versie van Firefox kunt gebruiken.

Optie 2: uw oudere Mac en Firefox 3.6.28 blijven gebruiken

Als u niet kunt overstappen naar een nieuwere computer, kunt u Mac OS X 10.4 of Mac OS X 10.5 met een PowerPC-processor en Firefox 3.6.28 blijven gebruiken - dit zal gewoon blijven werken. U zult echter geen stabiliteits- en beveiligingsupdates voor Firefox meer ontvangen. Zie de Beveiligingsaanbevelingen voor Firefox (en) voor een lijst van verholpen kwetsbaarheden in vorige versies.

Waarschuwing: het blijven gebruiken van Mac OS X 10.4 of Mac OS X 10.5 wordt niet meer door Apple ondersteund en vormt een belangrijk beveiligingsrisico.

Als u Firefox 3.6.28 opnieuw moet installeren, kunt u het via deze koppelingen downloaden:

Wie dit artikel behelpsum? Ien momint...

These fine people helped write this article: Tonnes. You can help too - find out how.