Firefox-statusrapport meldt dat uw browser minder snel werkt dan normaal

Dit artikel wurdt net mear ûnderhâlden, dus de ynhâld derfan kin ferâldere wêze.

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.
Dit artikel is van toepassing op oudere versies van Firefox (Firefox-versie 58 en lager). Het Firefox-statusrapport is vervangen door de pagina Telemetry-gegevens (about:telemetry). Zie Gegevens met Mozilla delen om Firefox te helpen verbeteren voor meer informatie.

Als het Firefox-statusrapport meldt dat uw browser traag werkt, probeer dan de functie VernieuwenOpfrissen. De functie VernieuwenOpfrissen verwijdert add-ons, terwijl belangrijke gegevens zoals uw bladwijzers, navigatiegeschiedenis, wachtwoorden, cookies en informatie voor het automatisch invullen van webformulieren behouden blijven. Zo werkt het:

1. Klik op de menuknop Fx57Menu, klik op Help en kies ProbleemoplossingsinformatieMeer probleemoplossingsinformatie.
  2. Klik op Firefox opfrissen en daarna in het bevestigingsvenster dat wordt geopend op Firefox opfrissen. Firefox sluit om op te frissen.
  3. Als Firefox gereed is, toont een venster uw geïmporteerde gegevens. Klik op de knop Voltooien. Firefox wordt geopend.
  4. Selecteer of u wilt dat Firefox alle of sommige vensters en tabbladen herstelt en klik op de knop Beginnen!.
  1. Klik op de menuknop Fx57Menu, klik op Help en kies ProbleemoplossingsinformatieMeer probleemoplossingsinformatie.
  2. Klik op Firefox opfrissen en daarna in het bevestigingsvenster dat wordt geopend op Firefox opfrissen. Firefox sluit om op te frissen.
  3. Als Firefox gereed is, toont een venster uw geïmporteerde gegevens. Klik op de knop Voltooien. Firefox wordt geopend.
Noot: er is een knop Firefox opfrissen in het venster ProbleemoplossingVeilige modus van Firefox, als u Firefox niet normaal kunt starten. U kunt Firefox ook handmatig opfrissen door een nieuw profiel aan te maken en uw belangrijke gegevens naar het nieuwe profiel te kopiëren.

Tip: wilt u meer weten over deze functie voordat u hem probeert? Zie dan Firefox opfrissen - Add-ons en instellingen herinitialiseren.
Tip: voor meer hulp bij het verkorten van lange opstarttijden, zie Firefox doet lang over het opstarten.