Firefox-statusrapport meldt dat uw browser minder snel werkt dan normaal

Dit artikel wurdt net mear ûnderhâlden, dus de ynhâld derfan kin ferâldere wêze.

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.
Dit artikel is van toepassing op oudere versies van Firefox (Firefox-versie 58 en lager). Het Firefox-statusrapport is vervangen door de pagina Telemetry-gegevens (about:telemetry). Zie Gegevens met Mozilla delen om Firefox te helpen verbeteren voor meer informatie.

Als het Firefox-statusrapport meldt dat uw browser traag werkt, probeer dan de functie VernieuwenOpfrissen. De functie VernieuwenOpfrissen verwijdert add-ons, terwijl belangrijke gegevens zoals uw bladwijzers, navigatiegeschiedenis, wachtwoorden, cookies en informatie voor het automatisch invullen van webformulieren behouden blijven. Zo werkt het:

1. Klik direct op deze knop Firefox opfrissen als u deze pagina in Firefox bekijkt.
    Dit werkt niet via een andere browser of op een mobiel apparaat.
  2. Klik op Firefox vernieuwenopfrissen in het bevestigingsvenster om verder te gaan.
  3. Firefox zal worden gesloten en zichzelf vernieuwenopfrissen. Zodra dit is gebeurd, worden uw geïmporteerde gegevens in een venster weergegeven. Klik op Voltooien, en Firefox zal worden geopend.

Noot: er is ook een knop Firefox vernieuwenFirefox opfrissen in het venster Firefox Veilige modus, als u Firefox niet normaal kunt starten. U kunt Firefox ook handmatig opfrissen door een nieuw profiel aan te maken en uw belangrijke gegevens naar het nieuwe profiel te kopiëren.

Tip: wilt u meer weten over deze functie voordat u hem probeert? Zie dan Firefox opfrissen - Add-ons en instellingen herinitialiseren.
Tip: voor meer hulp bij het verkorten van lange opstarttijden, zie Firefox doet lang over het opstarten.
// Dizze aardige minsken hawwe dit artikel holpen te skriuwen:Tonnes. Jo kinne ek helpe - lês hjir hoe.
Wurd frijwilliger by Mozilla Support