Firefox crasht - Problemen met crashes analyseren, voorkomen en hulp bij het oplossen verkrijgen

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Een crash is het verschijnsel dat optreedt als Firefox onverwacht sluit of wordt afgesloten. Na een crash zou de Mozilla-crashreporter moeten verschijnen. Dit artikel helpt u crashes te voorkomen en toont hoe u meer hulp kunt verkrijgen als u problemen ondervindt.

Noot: als Firefox is geopend maar niet meer op uw acties reageert, is dit een situatie waarbij Firefox hangt, en geen crash. Zie Firefox hangt of reageert niet - Het probleem verhelpen voor oplossingen.

Als Firefox crasht bij het opstarten:

 1. Controleer of de crash optreedt in Veilige modus (zie hieronder).
 2. Probeer een schone herinstallatie (zie Firefox blijft crashen bij het opstarten).

Volg anders deze stappen in de beschreven volgorde.

Uw software bijwerken

Mogelijk is de crash die u ervaart verholpen in een nieuwe versie!

Firefox bijwerken

Elke Firefox-versie bevat een aantal oplossingen voor crashes die door gebruikers zijn gemeld. Het gebruiken van de meest recente versie kan uw crash voorkomen. Zie Firefox bijwerken naar de meest recente versie voor details.

Uw Flash-plug-in bijwerken en problemen ermee oplossen

Zie Flash-plug-in - Up-to-date houden en problemen oplossen.

Windows bijwerken

Zorg ervoor dat u over de laatste beveiligings- en stabiliteitsverbeteringen beschikt.

macOS bijwerken

Zorg ervoor dat uw Mac over de laatste beveiligings- en stabiliteitsverbeteringen beschikt.

Linux bijwerken

Zorg ervoor dat u over de laatste beveiligings- en stabiliteitsverbeteringen beschikt.

Uw stuurprogramma’s bijwerken

Controleer of uw grafische stuurprogramma’s up-to-date zijn. Voor meer info, zie Uw grafische stuurprogramma’s upgraden om hardwareversnelling en WebGL te gebruiken

Als uw crash optreedt tijdens het afdrukken, controleer dan of het stuurprogramma voor uw printer up-to-date is door naar de ondersteuningswebsite van de fabrikant van uw printer te gaan.

Uw internetbeveiligingssoftware controleren

Zorg ervoor dat u over de meest recente versie van uw internetbeveiligingssoftware beschikt (waaronder firewalls, antivirusprogramma’s, antispywareprogramma’s etc.).

Controleren op virussen en spyware

Van een aantal verschillende virussen en spyware is bekend dat ze Firefox laten crashen. Voor meer informatie, zie Problemen met Firefox die door malware worden veroorzaakt verhelpen.

Controleren of de crash optreedt in Veilige modus

Als bijwerken van software niet heeft geholpen of Firefox crasht bij het opstarten, gebruik dan de onderstaande stappen om te testen of de crash optreedt in de Veilige modus van Firefox, en volg daarna de instructies in de aanbevolen artikelen.

Noot: De functie Firefox vernieuwenFirefox opfrissen kan veel problemen oplossen door Firefox terug te zetten naar de begintoestand van na de installatie, waarbij uw belangrijke gegevens behouden blijven. Overweeg deze functie te gebruiken voordat u een langdurig proces voor probleemoplossing begint.
 1. Klik op de menuknop New Fx Menu , klik op Help Help-29 Klik op de menuknop Fx57menu , klik op Help en selecteer Herstarten met uitgeschakelde add-ons…. Firefox zal opstarten met het dialoogvenster Firefox Veilige modus.
  Noot: u kunt Firefox ook in Veilige modus starten door de shift-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox.de option-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox. Firefox af te sluiten, naar uw Terminal te gaan en het volgende uit te voeren: firefox -safe-mode
  Mogelijk dient u het installatiepad van Firefox (bv. /usr/lib/firefox) op te geven.
 2. Druk zodra het venster Firefox Veilige modus verschijnt op de knop Starten in veilige modus.

Test nadat Firefox in Veilige modus is gestart of uw probleem optreedt.

De crash treedt nog steeds op in Veilige modus

Als uw crash nog steeds optreedt in Veilige modus, wordt deze niet veroorzaakt door een extensie, thema of hardwareversnelling. Probeer hulp te verkrijgen met uw crash-ID (zie hieronder).

De crash treedt niet op in Veilige modus

Als uw crash niet optreedt in Veilige modus, wordt deze zeer waarschijnlijk veroorzaakt door een extensie, thema of hardwareversnelling.

Uw hardware controleren

Uw RAM op fouten controleren

Als Firefox herhaaldelijk crasht, controleer dan uw RAM op fouten via bijvoorbeeld het hulpprogramma Memtest86+Rember.

Hulp bij het oplossen van deze crash verkrijgen

Het achterhalen van de oorzaak van een crash kan lastig zijn. Als u de bovenstaande stappen hebt geprobeerd en Firefox blijft crashen, tonen de onderstaande instructies hoe u de ID’s van de crashrapporten voor uw meest recent ingediende crashrapporten kunt vinden, zodat onze vrijwilligers u kunnen helpen.

Als u Firefox kunt openen, althans in Veilige modus:

 1. Typ about:crashes in de adresbalk van Firefox en druk op EnterReturn. Er verschijnt een pagina met vermeldingen van verzonden crashrapporten (en niet-verzonden crashrapporten, wanneer aanwezig).
  Fx63aboutcrashes-unsubmitted Fx64Beta-aboutcrashes-unsubmitted
  • Als u recente, niet-verzonden crashrapporten hebt: klik voor elk onlangs niet-verzonden rapport op de knop Verzenden en vernieuw daarna de pagina about:crashes. klik met de rechtermuisknopklik terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt op het laatste niet-verzonden crashrapport onder Rapport-ID, kies Koppeling openen in nieuw tabblad zodat het rapport kan worden verwerkt, en ga daarna terug naar de pagina about:crashes.
 2. U dient alleen de de rapport-ID’s voor verzonden crashrapporten (deze beginnen met bp-) naar uw ondersteuningsvraag in het forum voor ondersteuning van de gemeenschap te kopiëren.
Noot: als u Firefox niet kunt openen omdat de browser zelfs in Veilige modus crasht bij het opstarten, gebruik dan deze alternatieve instructies om rapport-ID’s te vinden:
 1. Klik op de knop Start van Windows en selecteer Uitvoeren…Druk op Windows Key + R op het toetsenbord. Typ "%APPDATA%\Mozilla\Firefox\Crash Reports\submitted" (inclusief de aanhalingstekens) en klik op OK.Klik op het Finder-pictogram in het dock. Klik in de menubalk op het menu Ga, houd de option- of alt-toets ingedrukt en selecteer Bibliotheek. Er wordt een venster geopend dat uw map Bibliotheek bevat. Open daarna de map ‘Application Support’, de map ‘Firefox’, de map ‘Crash Reports’ en tot slot de map ‘submitted’.Ga naar ~/.mozilla/firefox/Crash Reports/submitted.
 2. In de map die verschijnt, bevindt zich een tekstbestand voor elk crashrapport dat u hebt verzonden. Via het menu Beeld kunt u deze schikken op datum en zo vaststellen welke het nieuwste bestand is. Dubbelklik hierop om het te openen.

Hulp vragen in het ondersteuningsforum van de gemeenschap

 1. Klik op deze koppeling om om hulp bij uw crash te vragen. U dient uw vraag in het Engels te stellen.
  Noot: deze koppeling is alleen geldig voor hulp bij crashes.
  • Mogelijk dient u een account aan te maken of zich bij uw bestaande account aan te melden tijdens het ‘ask a question’-proces.
 2. Vul de sectie Details van de volgende pagina in en geef daarbij zo veel mogelijk informatie die u over de crash kunt geven. Voeg alle stappen toe die u hierboven hebt uitgevoerd toe, zoals het bijwerken van Firefox of het testen van de crash in Veilige modus.
 3. Kopieer het lange rapport-ID-nummer dat u hierboven voor de laatste crashes hebt verkregen (bp-…) en plak dit in de sectie ‘Details’.
 4. Klik tot slot op de knop Post Question.
  We weten dat het aanleveren van deze informatie tijdrovend is, maar het maakt het voor onze vrijwilligers veel makkelijker om u te helpen.Gebaseerd op informatie van Firefox crashes (mozillaZine KB)

// Dizze aardige minsken hawwe dit artikel holpen te skriuwen:Tonnes. Jo kinne ek helpe - lês hjir hoe.

Wie dit artikel behelpsum? Ien momint...

Wurd frijwilliger by Mozilla Support