Verbeterde bescherming tegen volgen in Firefox voor Android

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Firefox voor Android gebruikt een lijst van Disconnect om bekende trackers op de door u bezochte websites te identificeren en blokkeren. Tik op het slotpictogram Fx89Padlock dat in de adresbalk verschijnt om te controleren of Firefox actief trackers blokkeert op die pagina. Meer info over volgen en de normen die Disconnect volgt om hun lijst te creëren of over de lijsten die Firefox gebruikt voor Verbeterde bescherming tegen volgen.

Hoe weet ik of Verbeterde bescherming tegen volgen is ingeschakeld?

Verbeterde bescherming tegen volgen is standaard ingeschakeld. Tik op het slotpictogram Fx89Padlock dat in de adresbalk verschijnt om het paneel Beschermingen te openen. De schakelaar naast Verbeterde bescherming tegen volgen wijzigt naar paars als de functie is ingeschakeld om aan te geven dat trackers actief worden geblokkeerd voor die website.

Beschermingsniveaus

Verbeterde bescherming tegen volgen staat standaard aan, maar u kunt het uitschakelen of uw beschermingsniveau aanpassen:

1. Tik op de menuknop. Settings icon in address bar in android

2. Tik Instellingen.
  3. Tik Verbeterde bescherming tegen volgen.
  4. Tik op de schakelaar om dit in of uit te schakelen.
  5. Als u het inschakelt, kies dan het gewenste beschermingsniveau.
    • Standaard: beschermt u tegen sociale-mediatrackers, cross-site-trackers en cryptominers.
    • Streng: Blokkeert volginhoud (video’s, advertenties en andere inhoud die volgcode bevat) naast de trackers die in de standaardinstelling worden geblokkeerd. De instelling Streng kan de functionaliteit van sommige websites blokkeren.
    • Aangepast: Blokkeert volginhoud (video’s, advertenties en andere inhoud volgcode bevat), maar u kunt kiezen welke trackers en scripts u wilt blokkeren (cookies, volginhoud, cryptominers en fingerprinters)

Bekijken welke beschermingen zijn ingeschakeld op een website

1. Tik op het slotpictogram Fx89Padlock in de adresbalk om te bekijken of Verbeterde bescherming tegen volgen is ingeschakeld voor een website.
  2. Tik op Details onder Verbeterde bescherming tegen volgen en tik vervolgens op elke categorie van trackers om te zien wat er precies wordt geblokkeerd.

ETP Page Setting

Totale cookiebescherming

Noot: Totale cookiebescherming is ingeschakeld in versie 111 en hoger.

Totale cookiebescherming is een functie die is ingebouwd in Verbeterde bescherming tegen volgen, die volgcookies isoleert op de website die ze heeft aangemaakt, om te voorkomen dat cookies uw activiteit op verschillende websites volgen. Firefox maakt een uitzondering voor niet-volgcookies, zodat websites blijven werken.

Wat moet ik doen als een website niet lijkt te werken?

Sommige websites zijn afhankelijk van cookies om goed te werken. Totale cookiebescherming kan vereiste cookies blokkeren voor een website en ervoor zorgen dat deze niet lijkt te werken. Om te controleren of het een probleem is dat is gerelateerd aan Totale cookiebescherming:

1. Probeer Verbetere bescherming tegen volgen uit te schakelen voor die website volgens de onderstaande stappen. Als u beschermingen uitschakelt, wordt Totale cookiebescherming automatisch voor die website uitgeschakeld.
  2. Ververs de website.

Als de pagina correct wordt geladen, is het een probleem dat wordt veroorzaakt door Totale cookiebescherming.

Verbeterde bescherming tegen volgen in- of uitschakelen voor individuele websites

Noot: als u Verbeterde bescherming tegen volgen uitschakelt voor een specifieke website wordt deze toegevoegd aan uw lijst van Uitzonderingen. Als u de functie voor die website weer wilt inschakelen, tik dan opnieuw op de schakelaar voor Verbeterde bescherming tegen volgen of verwijder de website uit uw lijst van Uitzonderingen.
  1. Tik op het slotpictogram Fx89Padlock in de adresbalk terwijl u de website die u wilt beheren bezoekt.
  2. Tik op de schakelaar Verbeterde bescherming tegen volgen om de functie voor die website in of uit te schakelen.

Uw lijst van Uitzonderingen beheren

1. Tik op de menuknop. Settings icon in address bar in android

2. Tik op Instellingen.
  3. Tik in de sectie Privacy en beveiliging op Verbeterde bescherming tegen volgen.
  4. Tik op Uitzonderingen.