Certificate pinning-rapporten

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

‘Key pinning’ (of sleutelkoppeling) is een beveiligingsfunctie die voorkomt dat aanvallers frauduleuze of onjuiste certificaten gebruiken om een bepaalde website na te bootsen. Hiermee kan de eigenaar van een website opgeven wie geldige certificaten met die identiteit kan uitgeven, in plaats van een van de honderden ingebouwde basiscertificaten die met uw browser worden geleverd te accepteren.

Zie HTTP Public Key Pinning voor meer informatie.

Wat gebeurt er als ik een foutpagina over key pinning zie?

Als een website key pinning gebruikt, en de certificaatketen ervan komt niet met de pin overeen, zal Firefox de verbinding weigeren en een foutmelding geven. Dit dient voor uw bescherming, zodat u niet onopzettelijk een website bezoekt die niet authentiek is.

Wat kan ik doen als Firefox de verbinding weigert?

Als u denkt dat Firefox de verbinding ten onrechte heeft geweigerd, kunt u dit bij ons melden door een vinkje te plaatsen naast Fouten als deze rapporteren om Mozilla te helpen kwaadwillende websites te herkennen en te blokkeren. Het is aan de eigenaar van de website om key pinning bij te werken.

// Dizze aardige minsken hawwe dit artikel holpen te skriuwen:Tonnes. Jo kinne ek helpe - lês hjir hoe.

Wie dit artikel behelpsum? Ien momint...

Wurd frijwilliger by Mozilla Support