Integratie in Thunderbird

Dit artikel wurdt net mear ûnderhâlden, dus de ynhâld derfan kin ferâldere wêze.

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Vanaf Thunderbird 38 wordt de agenda-extensie Lightning met Thunderbird meegeleverd. Dit is een groot voordeel voor bestaande Lightning-gebruikers, omdat er altijd een compatibele versie van Lightning in Thunderbird beschikbaar is. Het is ook een goede gelegenheid voor Thunderbird-gebruikers die Lightning nog niet hebben gebruikt, omdat het makkelijker wordt om e-mailberichten die uitnodigingen bevatten te verwerken.

calendar interface

Beheer uw planning lokaal via de vooraf gemaakte agenda ‘Home’, of synchroniseer met een externe agenda door gebruik te maken van iCalendar-bestanden op een WebDAV-server of een agendaserver die het CalDAV-protocol ondersteunt. Er zijn ook extensies beschikbaar voor uitgebreide ondersteuning van onder andere Google Agenda en Microsoft Exchange. Deze kunt u vinden op addons.mozilla.org. Voor meer informatie is een artikel over het maken van nieuwe agenda’s beschikbaar.

Lees voor meer informatie het artikel over het gebruik van Lightning, of bezoek de agenda-overzichtspagina voor ondersteuningsonderwerpen.

Deze integratie betekent natuurlijk niet dat u Lightning moet gebruiken. Als u Lightning nog niet eerder hebt gebruikt, kunt u dit rechtstreeks vanuit de meldingenbalk onder in het Thunderbird-venster doen.

Lightning-optout-bar

Het staat u vrij om Lightning op elk gewenst uit te schakelen in de add-onbeheerder, maar om toekomstige problemen makkelijker te kunnen vaststellen, wordt het aanbevolen Lightning ingeschakeld te laten en de functies die u niet gebruikt te verbergen. Dit zou geen significante impact op prestaties mogen hebben, met name als u geen gebeurtenissen hebt toegevoegd. Het ‘Venster Vandaag’ kunt u verbergen door op de knop in de statusbalk onder in het scherm te klikken.

lightning-today-pane-button

Dizze aardige minsken hawwe holpen by it skriuwen fan dit artikel:

Illustration of hands

Frijwilliger wurde

Lit jo ekspertize groeie en diel dizze mei oaren. Beäntwurdzje fragen en ferbetterje ús kennisbank.

Mear ynfo