Websites blokkeren en deblokkeren met Ouderlijk toezicht

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Dit artikel legt uit hoe u kunt voorkomen dat kinderen Firefox gebruiken, hoe u websites kunt blokkeren of webinhoud in Firefox kunt filteren die beledigend of ongeschikt voor kinderen kan zijn.

Dit artikel legt uit hoe u in Firefox websites kunt blokkeren of inhoud van websites kunt filteren die beledigend of ongeschikt voor kinderen kan zijn.

Ouderlijk toezicht en software voor webfilters

Via ingebouwde Ouderlijk toezicht kunt u tegengaan dat kinderen programma’s zoals browsers gebruiken. Daarnaast kunt u met software voor webfilters websites blokkeren of webinhoud in Firefox of een willekeurige andere browser filteren.

Windows XP bevat geen ingebouwd hulpmiddelen voor Ouderlijk toezicht. Voor een dergelijk functie kunt u Windows Live Essentials voor Windows XP downloaden op microsoft.com, dat Windows Live Family Safety (software voor webfilters) bevat.

Via ingebouwd Ouderlijk toezicht kunt u websites blokkeren of webinhoud in Firefox of een willekeurige andere browser filteren.

Voor een lijst van software voor webfilters, zie List of content-control software (en) bij wikipedia.org.

Webfilter-extensies voor Firefox

Deze zoekopdracht naar parental control bij addons.mozilla.org toont verschillende extensies die voor het blokkeren van inhoud kunnen zorgen.

Noot: extensies kunnen eenvoudig door een kundige gebruiker worden uitgeschakeld en werken niet in andere browsers.

Gebaseerd op informatie van Parental controls (mozillaZine KB)