Add-ons die stabiliteits- of beveiligingsproblemen veroorzaken worden op een blokkeerlijst gezet

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.
Problemen met uw add-on? Vanaf Firefox-versie 57 werken alleen nog extensies die met WebExtensions-API’s zijn gebouwd. Niet zeker of dit voor uw add-ons geldt? Zie Add-on-technologie van Firefox wordt gemoderniseerd en deze veelgestelde vragen voor details.

Add-ons (extensies, thema’s en plug-ins) die Mozilla’s richtlijnen voor add-ons schenden, worden op een ‘blocklist’ (blokkeerlijst) gezet.

Wat doet de blokkeerlijst?

Schakelt onveilige add-ons uit

Firefox zal voorkomen dat de onveilige add-on wordt geladen en de volgende melding tonen:

Firefox heeft vastgesteld dat de volgende add-ons bekend staan om het veroorzaken van stabiliteits- of veiligheidsproblemen


Add-ons Blocklist Mac1

Klik op Firefox herstarten om het uitvoeren van deze add-ons te voorkomen.

Blokkeert installatie van onveilige add-ons

Wanneer u een onveilige add-on probeert te installeren die zich op de blokkeerlijst bevindt, zal Firefox de installatie tegengaan en de volgende melding weergeven:

Naam van add-on kon niet worden geïnstalleerd, omdat het een hoog risico op stabiliteits- of veiligheidsproblemen geeft.

Voorkomt dat plug-ins automatisch worden uitgevoerd

Firefox kan voorkomen dat een plug-in automatisch wordt uitgevoerd (wat veel problemen voorkomt). Als Firefox een plug-in blokkeert, ziet u een melding die er als volgt uitziet:

Click to play 1 new

U kunt de plug-in dan laten uitvoeren of deze bijwerken (als een update beschikbaar is). Zie voor meer info het artikel Waarom moet ik klikken om plug-ins te activeren?

De ondersteuning voor alle NPAPI-plug-ins behalve Flash is stopgezet in Firefox-versie 52, dat in maart 2017 werd vrijgegeven. Zie dit compatibiliteitsdocument en dit artikel voor details.

Vanaf Firefox-versie 52 is de ondersteuning voor alle NPAPI-plug-ins behalve Adobe Flash stopgezet. Zie dit compatibiliteitsdocument en dit artikel voor details.

Te nemen stappen

Als de geïnstalleerde add-on is uitgeschakeld

Extensie of thema

  1. Klik op de menuknop Fx57menu New Fx Menu en kies Add-ons Fx57Addons-icon Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend.

  2. Selecteer het paneel Extensies in het tabblad Add-onbeheerder.
  3. Zorg ervoor dat in het menu ‘Hulpmiddelen voor alle add-ons’ Add-on Tools Icon het menu-item Add-ons automatisch bijwerken is aangevinkt.

Plug-in

Controleer of er een bijgewerkte versie van uw plug-in beschikbaar is. Als er geen plug-in-updates beschikbaar zijn, kunt u contact opnemen met de ontwikkelaar van de geblokkeerde plug-in.

Installatie geblokkeerd

Als het installeren van een add-on werd geblokkeerd, controleer dan of er een bijgewerkte versie van de add-on die u probeerde te installeren bestaat.

Noot: als geen bijgewerkte versie bestaat, kunt u contact opnemen met de ontwikkelaar van de geblokkeerde add-on.

Welke onveilige add-ons staan op de blokkeerlijst?

Bekijk hiervoor de lijst met geblokkeerde add-ons.

Wie dit artikel behelpsum? Ien momint...

Dizze aardige minsken hawwe dit artikel holpen te skriuwen: Tonnes. Jo kinne ek helpe - lês hjir hoe.