Firefox brûke

Refyzje-ynformaasje
  • Refyzje-id: 135928
  • Makke:
  • Auteur: Fjoerfoks
  • Kommentaar: Localized to Frisian all new
  • Beoardield: Nee
  • Ree foar oersetting: Nee
Refyzjeboarne
Ynhâld fan refyzje

Wolkom by Firefox! Hjir wurde alle basishannelingen útlein om jo op wei te helpen. As jo oan oare as basale saken ta binne, besjoch dan de oare keppelingen foar funksjes dy't jo letter ûntdekke kinne.

Jo startside ynstelle of wizigje

Kies de side dy't iepene wurdt wannear't jo Firefox starte of op de knop Startside klikke.

1. Iepenje in ljepblêd mei dêryn de webside dy't jo as startside brûke wolle.
  2. Sleep dat ljepblêd nei de knop Startside Home Button.
    Home Page 29 - Win8Home Page 29 - MacHome Page 29 - Linux
  3. Klik op Ja om hjirfan jo startside te meitsjen.

Mear opsjes kinne jo fine yn it artikel How to set the home page.

Sykje op it web

Kies jo favorite sykmasine mei Firefox’ ynboude sykbalke.

• Begjin ienfâldichwei mei typen yn de sykbalke en kies de winske sykmasine.
    quick search fx34

Untdek mear syktrúks mei help fan it artikel Search bar - add, change and manage search engines on Firefox.

In blêdwizer foar in website meitsje

Bewarje jo favorite websites op.

• Om in blêdwizer te meitsjen, klikke jo op it stjerke yn de arkbalke. It stjerke wurdt blau, en foar de side wêrop jo jo befine wurdt in blêdwizer oanmakke yn de map Net sortearre blêdwizersOare blêdwizers. Dat is alles!
    Bookmark 29 WinBookmark 29 MacBookmark 29 Lin
Tip: sleep in ljepblêd streeksrjocht nei jo bladwijzerwerkbalk om it dêr te bewarjen.

Sjoch foar mear ynformaasje it artikel Bookmarks in Firefox.

Alles fine mei de Awesome bar

Wy neame de adresbalke fan Firefox graach de ‘Awesome bar’ (‘bjusterbaarlike balk’), omdat dizze fluch plakken dy't jo earder besocht hawwe fine kin.

• Begjin mei typen yn de adresbalkwe en jo sjogge in list fan siden út jo navigaasjeskiednis en blêdwizers. Sa gau jo de winske side sjogge, klikke jo derop.
    Bookmark3 29 WinBookmark3 29 MacBookmark3 29 Lin
Tip: jo kinne fan hjir út ek in websykopdracht starte. Probearje it mar ris.

Sjoch foar mear trúks it artikel Address bar autocomplete suggestions in Firefox.

Priveenavigaasje

Fia Firefox’ priveenavigaasjefunksje kinne jo op hit ynternet sneupje sûnder ienige gegevens oer hokker websites en siden jo besocht hawwe op jo kompjûter te bewarjen.

• Klik op de menuknop New Fx Menu en klik dêrnei op Nij priveefinster.
    private browsing - fx29 - winxpprivate browsing - fx29 - win8private browsing - fx29 - macprivate browsing - fx29 - linux

Lês mear oer de wurking fan Privénavigatie.

It menu of de arkbalke oanpasse

Jo kinne de items dy't yn it menu of op jo arkbalke ferskine wizigje.

1. Klik op de menuknop De ôfbylding "new fx menu" bestiet net. en kies Oanpasse.
    • Der ferskynt in spesjaal ljepblêd wêrmei jo items fan of nei it menu en de arkbalke sleepje kinne.
    Customize Fx 29 Win8
  2. As jo klear binne, klikke jo op de griene knop Oanpassen ôfslute.

Lês mear oer het aanpassen van Firefox.

Funksjes oan Firefox tafoegje mei add-ons

Add-ons binne lytse apps dy't jo ynstallearje kinne om Firefox hielendal nei jo hân te setten.

1. Click the menu button Fx89menuButton, click Add-ons and themes and select Add-ons verkrijgen.
  2. Foar mear ynformaasje oer in oanrekommandearre add-on of tema klikke jo derop. Dêrnei kinne jo op de griene knop Tafoegje oan Firefox klikke om dizze te ynstallearjen.
    • Jo kinne ek nei spesifike add-ons sykje troch it sykfjild boppe-oan te brûken. Dêrnei kinne jo fûne add-ons ynstallearje mei de knop Ynstallearje.
      Addon1 29 WinAddon2 29 WinAddon1 29 MacAddon2 29 MacAddon1 29 LinAddon2 29 Lin
  3. Firefox sil de frege add-on downloade en jo freegje te befêstigjen dat jo dizze ynstallearje wolle.
  4. Klik op No opnij starte as dit ferskynt. Jo ljepblêden sille bewarre wurde en nei it opnij starten weromset wurde.
  1. Click the menu button Fx89menuButton, click Add-ons and themes and select Add-ons verkrijgen.
  2. Om in oanrekommandearre add-on te ynstallearjen, klikke jo op de griene omskeakelknop, dy't dan grien wurde sil. Om in add-on dy't jo krekt ynstallearre hawwe fuort te smiten, klikke jo nochris op de omskeakelknop.
    • Fx48-GetAddonsFx48-GetAddons-Linux

Oan de ûnderkant fan de list mei oanrekommandearre add-ons stiet in knop Besjoch mear add-ons! wêrop jo klikke kinne. Hjirtroch wurde jo nei addons.mozilla.org brocht, wêr't jo nei spesifike add-ons sykje kinne.

Lês foar mear ynfo oer add-ons it artikel Find and install add-ons to add features to Firefox.

Tip: guon add-ons pleatse nei de ynstallaasje in knop yn de arkbalke. Jo kinne dizze fuortsmite of mooglikerwiis nei it menu ferpleatse – sjoch Customize Firefox controls, buttons and toolbars.

Jo Firefox syngroan hâlde

Benaderje jo blêdwizers, skiednis, wachtwurden en mear fan oare apparaten ôf.

1. Meitsje earst in Firefox-account oan:
    • Klik op de menuknop New Fx Menu, kies Oanmelde by Sync en folgje de ynstruksjes om jo account oan te meitsjen.
    Sync 29
  2. Meld jo dêrnei oan om in oar apparaat te ferbinen.

Foar detaillearre ynstruksjes, sjoch How do I set up Sync on my computer?

Help krije

As jo mear fragen of ea help mei Firefox nedich hawwe, sitte jo op de goede website.

• Deze website befettet hûnderten artikelen dy't praktysk alle mooglike fragen oer Firefox beäntwurdzje kinne.
Get Help