Yksityinen selaus - Selaa verkkoa tallentamatta tietoja vierailemiltasi sivuilta

(Ohjattu sivulta Yksityinen selaus)

Kun selaat verkkoa, Firefox auttaa sinua muistamaan tärkeitä tietoja puolestasi, kuten sivustoja, joilla olet käynyt. On myös tilanteita, jolloin et halua muiden tietokoneellesi pääsevien käyttäjien näkevän näitä tietoja, kuten kun olet käyttänyt konettasi syntymäpäivälahjan hankintaan. Yksityisellä selauksella voit selata verkkoa tallentamatta mitään tietoja sivuista, joilla olet käynyt. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka tämä toimii.

Tärkeää: Yksityinen selaus ei tee sinusta tuntematonta Internetissä. Internet-palveluntarjoajasi, työnantajasi tai sivut itse voivat edelleen seurata, millä verkkosivuilla olet käynyt. Yksityinen selaus ei suojaa myöskään tietokoneellesi asennetuilta näppäilyn tallentajilta tai vakoiluohjelmilta.

Kuinka avaan uuden yksityisen ikkunan?

Yksityinen ikkuna voidaan avata kahdella tavalla.

Avaa uusi tyhjä yksityinen ikkuna

• Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja sitten Uusi yksityinen ikkuna.
    private browsing - fx29 - winxp private browsing - fx29 - win8 private browsing - fx29 - mac private browsing - fx29 - linux
  • Napsauta Firefox-ikkunan ylälaidan Tiedosto-valikkoa ja valitse Uusi yksityinen ikkuna. Uusi yksityinen ikkuna avautuu.
    fx20 new private window - file menu
    Napsauta Firefox-ikkunan ylälaidan Firefox-painiketta ja valitse Uusi yksityinen ikkuna. Uusi yksityinen ikkuna avautuu.
    New Private Window Fx20 Win7
    Napsauta valikkopalkin Tiedosto-valikkoa ja valitse Uusi yksityinen ikkuna. Uusi yksityinen ikkuna avautuu.

New Private Window Fx20 Mac
    Napsauta Firefox-ikkunan ylälaidan Tiedosto-valikkoa ja valitse Uusi yksityinen ikkuna. Uusi yksityinen ikkuna avautuu.
    New Private Window Fx20 Lin

Avaa linkki uuteen yksityiseen ikkunaan

• Napsauta hiiren kakkospainikkeellaPidä Ctrl pohjassa ja napsauta mitä tahansa linkkiä ja valitse avautuvasta ponnahdusvalikosta Avaa linkki uuteen yksityiseen ikkunaan.
    Link in Private Window Fx20 WinXP Link in Private Window Fx20 Win7 Link in Private Window Fx20 Mac Link in Private Window Fx20 Lin
Tärkeää: Yksityisessä selauksessa ikkunan otsikossa lukee (Yksityinen selaus) ikkunan sulkupainikkeen alla on violetti yksityisen selauksen naamiokuvake. Samaan aikaan saattaa olla auki muita Firefox-ikkunoita, jotka eivät ole yksityisessä selauksessa.Yksityisessä selauksessa Firefox-painike on violetti. Samaan aikaan saattaa olla auki muita Firefox-ikkunoita, jotka eivät ole yksityisessä selauksessa.Yksityisessä selauksessa ikkunan otsikossa lukee (Yksityinen selaus) ja sen perässä on violetti yksityisen selauksen naamiokuvake. Samaan aikaan saattaa olla auki muita Firefox-ikkunoita, jotka eivät ole yksityisessä selauksessa.Yksityisessä selauksessa ikkunan otsikossa lukee (Yksityinen selaus) ikkunan Tiedosto-valikon alla on violetti yksityisen selauksen naamiokuvake. Samaan aikaan saattaa olla auki muita Firefox-ikkunoita, jotka eivät ole yksityisessä selauksessa.

Normal - Private Fx20 WinXP Normal - Private Fx20 Win7 Normal - Private Fx20 Mac Normal - Private Fx20 Lin

Vihje: Yksityisen selauksen ikkunassa on ikkunan yläreunassa violetti naamiokuvake.
Mask - WinXP Mask - Win8 Mask - Mac Mask - Linux

Kuinka otan käyttöön yksityisen selauksen?

Aloita yksityinen selaus seuraavasti:

1. Napsauta Firefox-ikkunan ylälaidassa Firefox-painiketta (Työkalut-valikko Windows XP:ssä) ja valitse Siirry yksityinen selaus -tilaan.Napsauta valikkopalkissa Työkalut -valikkoa ja valitse Siirry yksityinen selaus -tilaan.Napsauta Firefox-ikkunan ylälaidassa Työkalut -valikkoa ja valitse Siirry yksityinen selaus -tilaan.
    Private Browsing Win1 - Finnish

Private Browsing Mac1

Private Browsing Lin1
  2. Kun siirryt yksityiseen selaukseen, Firefox ilmoittaa, että se tallentaa avoimet ikkunasi ja välilehtesi, jotta voit palata niihin lopetettuasi yksityisen selauksen. Napsauta Siirry yksityiseen selaustilaan jatkaaksesi.

Private Browsing Win2 - Finnish

Private Browsing Mac2

Private Browsing Lin2
    • Valitse "Älä näytä tätä viestiä uudestaan" -valintaruutu, jos et halua vastaanottaa tätä viestiä, kun aloitat yksityisen selaamisen.
  3. Yksityinen selaus -tietoikkuna aukeaa ja varmistaa, että olet yksityisessä selaustilassa. Private Browsing Win3 - Finnish Private Browsing Mac3 Private Browsing Lin3

Kun käytät yksityistä selausta, Firefox-ikkunan otsikossa lukee (Yksityinen selaus)Firefox-painike on violetti (sen sijaan Windows XP:llä ikkunan otsikossa lukee (Yksityinen selaus) istuntosi ajan.

Kuinka lopetan yksityisen selauksen?

Lopeta yksityinen selaus seuraavasti:

1. Napsauta Firefox-ikkunan ylälaidassa Firefox-painiketta (Työkalut-valikko Windows XP:ssä) ja valitse Lopeta yksityinen selaus.Napsauta valikkopalkissa Työkalut -valikko ja valitse Lopeta yksityinen selaus.Napsauta Firefox-ikkunan ylälaidassa Työkalut -valikkoa ja valitse Lopeta yksityinen selaus.
    Private Browsing Win4 - Finnish

Private Browsing Mac4

Private Browsing Lin4
  2. Ikkunat ja välilehdet, jotka sinulla oli avoinna ennen yksityistä selaamista, ilmestyvät ja voit käyttää Firefoxia normaalisti. Firefox-ikkunan otsikossa ei enää lue (Yksityinen selaus)Firefox-painikkeen väri muuttuu takaisin oranssiksi (Windows XP:ssä Firefox-ikkunan otsikossa ei enää lue (Yksityinen selaus)), kun yksityinen selaus on lopetettu.

Mitä yksityinen selaus ei säilytä?

• Vierailtuja sivuja: Sivuhistoriaan, arkistoon eikä osoitepalkin osoitelistaan lisätä yhtään uutta sivua.
  • Hakuja tai lomaketietoja: Mitään, mitä kirjoitat verkkosivujen tekstikenttiin tai hakupalkkiin, ei lisätä automaattisen lomakkeentäytön luetteloon.
  • Salasanoja: Uusia salasanoja ei tallenneta.
  • Latauslistan kohteita: Lataamasi tiedostot eivät jää näkyviin Lataukset-ikkunaan suljettuasi yksityisen selauksen.
  • Evästeitä: Evästeet tallentavat tietoja verkkosivuista, joilla vierailet, kuten sivuasetuksia, kirjautumistietoja sekä liitännäisten, kuten Adobe Flashin, käyttämiä tietoja. Kolmannet osapuolet voivat myös käyttää evästeitä seuratakseen selailemiasi verkkosivuja. Jos tarvitset lisätietoja seuraamisesta, lue artikkeli Kuinka otan käyttöön seuraamisenestotoiminnon?
  • Välimuistin tiedostoja ja yhteydettömän tilan verkkosisältöä ja käyttäjätietoja: Väliaikaisia Internet-tiedostoja tai välimuistin tiedostoja ei tallenneta.
Huomaa:
  • Jos luot uuden kirjanmerkin käyttäessäsi yksityistä selausta, sitä ei poisteta lopettaessasi yksityisen selauksen.
  • Yksityinen selaus -tilassa tietokoneelle ladattuja tiedostoja ei poisteta.

Muita tapoja valvoa Firefoxin säilyttämiä tietoja

Jaa tämä artikkeli: http://mzl.la/MNBtnG